• Valentínska pošta

            16. 2. 2024

            Do tejto akcie sa zapojil veľmi pekný počet žiakov našej školy. Školský parlament mal čo robiť, aby roztriedil viac ako 300 listov, lístočkov, odkazov, ktoré si naši žiaci na sv. Valentína pripravili pre svojich spolužiakov. Ale nielen pre nich! "Valentínky" poputovali aj ku p. riaditeľke, potešili p. učiteľky (aj tie v škôlke) a p. učiteľov, p. kuchárky i p. upratovačky. Ďakujeme všetkým, ktorí chcú šíriť dobro okolo seba a aj takýmto spôsobom vyčarili úsmev na tvári adresátov valentínskej pošty.                                         MK + školský parlament

          • Karneval v ŠKD

            15. 2. 2024

            Dňa 12. 2. 2024 sa v malej telocvični konal karneval ŠKD. Žiaci boli poskrývaní za maskami, veľkí, malí, pekne v rade sa predstavili v premenáde. / I., II., III. a IV. odd. ŠKD/

          • Karneval v materskej škole

            15. 2. 2024

            "Hurá je to tu, radujú sa všetci!

            Prišiel opäť k nám, detský karneval.

            Rýchlo masky von, nabok všetky veci.

            Dnes tu nie je nik, kto by v kúte stál..."

            Utorok 13.02.2024 nastal deň, ktorý bol pre naše detičky jedinečný. Niektoré deti  už vedeli, čo ich čaká, no menšie deti mali premiéru v prežití rozprávkového čara karnevalu so svojimi rodičmi, kamarátmi a pani učiteľkami. O zábavu a skvelú náladu sa postaral ujo Ľubo so svojimi pesničkami. Všetky deti si to náramne užili - odvážne predstavili svoje kreatívne masky od výmyslu sveta, za ktoré získali od pani učiteliek diplom.

            Okrem tanca, smiechu, radosti a zábavy nechýbali ani tradičné, s láskou upečené šišky od našich šikovných pani kuchárok. No ani rodičia nezaháľali a pripravili pre všetkých mlsné aj zdravé dobroty - ďakujeme tety kuchárky i milí rodičia.

            Veru, bol to vydarený a veselý karneval plný rozžiarených očiek našich detí.

            O rok sa opäť tešíme, že sa aspoň na chvíľu prenesieme do sveta rozprávok, fantázie, tanca, zábavy i nákazlivé ho smiechu.

            BK

          • Lyžiarsky výcvik v materskej škole

            15. 2. 2024

            Aj v tomto školskom roku sa nám podarilo ponúknuť deťom predškolských tried nezabudnuteľný zážitok v podobe lyžiarskeho výcviku v lyžiarskom stredisku SNOWPARK Lučivná. Počasie nám veľmi neprialo, napriek tomu si deti na svahu otestovali svoju odvahu, zručnosť, snahu a trpezlivosť.

            Deti si prebrali inštruktori a vždy pred začiatkom absolvovali krátku rozcvičku a po nej rozdelení do skupín sa pustili do lyžovania. Prvá a druhá skupina už na druhý deň brázdila strmé svahy Lučivnej s využitím veľkého vleku. Tretia skupina si lyžiarske umenie zdokonaľovala na menšom svahu s využitím lyžiarskeho pásu, neskôr využívali väčší vlek. Deti boli statočné a veľmi šikovné.

            Posledný deň sa konali preteky v slalome, po ktorých boli deti ocenené diplomom a drobnou sladkosťou. Okrem lyžiarskych vedomostí a zručností si domov odniesli aj množstvo skvelých zážitkov.

          • ,,VALENTÍNSKE TVORIVÉ DIELNE,,

            14. 2. 2024

            Sviatok sv.Valentína oslavujeme 14.februára. Je sviatkom všekých zaľúbených a slávi sa už niekoľko desaťročí v rôznych kútoch sveta. So žiakmi sme si dnes pripomenuli, kto bol sv.Valentín. Pri tejto príležitosti sme sa zúčastnili tvorivých dielní v Podtatranskej knižnici, kde si žiaci vytvárali valentínske pozdravy v tvare srdca, ktoré adresovali svojmu kamarátovi, kamarátke, pani učiteľke a všetkým, ktorí pre nás veľa znamenajú. Je krásne sa na chvíľu zastaviť a povedať blízkym, ako ich máme radi...

            ŠKD 3.A+3.B /VaOm/

          • Snežné psy 2024

            12. 2. 2024

            Je ráno 7,00 a von mrholí. Stretnutie na stanici dopadlo skvele. Pár dobrodruhov sa aj napriek počasiu odhodlalo podniknúť tento výjazd. Melancholický začiatok - parádny záver. Na 3. nástupisku sme vošli do vagóna električky, ktorý prešiel Studeným Potokom až do Tatranskej Lomnice. Snežné psíky nedočkavo čakali na deti, aby ich mohli povoziť na saniach. Radostné oči detí boli plné vďačnosti. Organizátori pre deti pripravili bohatý program. Koncert Notového Dannyho nás natoľko zaujal, že sme si zaspievali, zatancovali a zasúťažili. Svoje schopnosti nám predviedli lavínové aj rôzne cvičené psíky. Horská služba nás oboznámila so svojou činnosťou a zachraňovaním ľudí v núdzi. Psík Akim našiel pod snehom figuranta. Vieme, ako funguje protilavínový batoh. Deti nášho Ekoturistického krúžku teda s nami prežili v Tatrách pestrý a hlavne zábavný deň.

          • Víťazná fotografia a nová výzva

            6. 2. 2024

            Za víťaza súťaže "Fotka zimy" školský parlament odhlasoval dielo Kariny Ľapinovej zo 7.B, ktoré môžete vidieť v tomto príspevku. Ďakujeme všetkým, ktorí sa do súťaže zapojili, za veľmi vydarené snímky. Naozaj sme mali z čoho vyberať!

            Ak radi fotografujete, môžete nám opäť poslať nejakú z vašich fotiek, teraz na tému: "Naj jarná fotografia". Súťaž trvá do 30. 4. 2024. Propozície: musíte byť žiakmi II. stupňa našej školy, môžete poslať len 1 vašu fotku, a to na mailovú adresu: fotkamesiaca.zsspsobota@gmail.com

            Tešíme sa!                                                                                        MK+školský parlament

          • Valentínska pošta

            5. 2. 2024

            Chcete potešiť pozdravom a prianím spolužiakov, kamarátov, učiteľov?

            Ak áno, svoje "valentínky" vhoďte do škatule na dolnej chodbe najneskôr do 13. 2. 2024. V deň sv. Valentína  14. 2. 2024 ich budú členovia školského parlamentu roznášať určeným adresátom. Nezabudnite uviesť meno a triedu adresáta, aby sa váš pozdrav dostal do správnych rúk!                           MK+školský parlament

          • Výprava „Tatranské chaty“

            31. 1. 2024

            20.01. 2024 o 7:59 sedíme v električke smer Starý Smokovec a vyrážame za dobrodružstvom. Počasie bolo rozprávkové. Slniečko nám dodávalo energiu do kroku a všetci sme s úsmevom kráčali vždy vyššie a vyššie. Našim cieľom bola Zamkovského chata. Od dobrej nálady nás neodradili ani klzké terény. Na nohách sme mali mačky a preto bola chôdza bezpečná. Cestou na Hrebienok nám slniečko hrialo na chrbát a hnalo nás poznávať. Ľadový dom nás privítal krásnou atrakciou, ktorú sme absolvovali, chvalabohu, hneď po tomto výstupe a to bez čakania. Cestou naspäť  sme sa už predierali množstvom turistov. Po krátkej prestávke sme sa pobrali na Bílikovú chatu, na Rainerovú útulňu, kde si potichúčky a nenápadne pán Petras upravoval okolie. Betlehem, ktorý sám vytvoril bol stále vďaka mrazom dokonalý. Napriek jemnej únave sme sa teda vybrali až na Zamkovského chatu, ktorá bola tesne po rekonštrukcii. Podporili sme chatárov nákupom nápojov a jedla a získali sme diplomy. Pozbierali sme si pečiatky z horských chát, a domov sme šli čerství, naplnení pokorou vysokých hôr a s vynikajúcim pocitom, že sme pre seba a svoje telo urobili úžasnú vec. Tešíme sa na ďalšie výpravy.

            ZZ a AŠ

          • Hviezdoslavov Kubín - II. a III. kategória - školské kolo

            25. 1. 2024

            O súťaž Hviezdoslavov Kubín prejavilo záujem v tomto školskom roku veľa žiakov. Trojčlenná porota si postupne vypočula tridsiatich piatich súťažiacich. Učebňou sa niesli texty poézie a prózy, a to v dvoch vekových kategóriách (II. kategória - žiaci 5. a 6. ročníka; III. kategória - žiaci 7. - 9. ročníka). Výsledky súťaže sú takéto:

            II. kategória - POÉZIA: 1. miesto - Nelly Polomčáková, 2. miesto - Maja Harabinová, Natália Mikulášová, Adam Lukáč, 3. miesto - Filip Hudak, Róbert Slimák; PRÓZA: 1. miesto - Adam Málik, 2. miesto - Dávid Hopjak, 3. miesto - Daniela Vlhová, Ema Hundžová, Matias Kolba;

            III. kategória - POÉZIA: 1. miesto - Jakub Jakubec, 2. miesto - Ema Koreňová, 3. miesto - Dominika Bujňáková, Natália Kormaníková; PRÓZA: 1. miesto - Lenka Frankovská, 2. miesto - Šimon Bobko, 3. miesto - Nina Bartková.

            Súťažiacim zo srdca blahoželáme a víťazom jednotlivých kategórií držíme palce v obvodnom kole!       MK

          • Moduly

            23. 1. 2024

            Naša škola sa zapojila do projektu Moduly – Stolný tenis do základných škôl 2024. Tréner ŠKST p. Bujňák hravou formou deťom na hodinách telesnej výchovy priblížil základy stolného tenisu. Všetci boli nadšení. Modulov sa zúčastnili žiaci 3. A, 3. B, 4. A 6. A a 6. C triedy. Projekt MODULY má za cieľ priniesť do vyučovacieho procesu telesnej výchovy zaujímavý, inovatívny a inšpiratívny obsah a predstaviť žiakom aktívne spôsoby trávenia voľného času. (SP)

          • Školské kolo v prednese poézie a prózy

            23. 1. 2024

            Dňa 22. 1. 2024 sa uskutočnilo školské kolo súťaže v umeleckom prednese poézie a prózy - Hviezdoslavov Kubín. V 1. kategórii (2.–4. ročník) sa so svojimi ukážkami predstavili recitátori z 2. -4. ročníka.

            Školskému kolu súťaže predchádzalo triedne kolo. Sily si tak mali možnosť zmerať najlepší s najlepšími, víťazi triednych kôl v poézii i próze.

            Porota v zložení učiteliek pani učiteľky Orolínovej, Potockej a Zemanovej, hodnotila predovšetkým výber ukážky, výrazný prednes, správnu výslovnosť, artikuláciu a celkový dojem účinkujúcich.

            Vyhodnotenie súťaže

            Poézia:
            1. miesto Naďa Reľovská 2. B
            2. miesto Adel Skokanová 3. A
            3. miesto Diana Čarnogurská 3. B

            Próza:

            1. miesto Anna Bugošová 2. B
            2. miesto Valentína Jabrocká 3. A
            3. miesto Samuel Chorvát 3. A

            Srdečne blahoželáme!

            Víťazky postupujú do okresného kola súťaže. (SP)

          • 2.B: Vianoce

            23. 12. 2023

            Šťastné a veselé dnes prajeme Vám,

            nech nikto pri stole nesedí sám.

            Šťastné a veselé nech všetci máme,

            nech máte celý rok len šťastie samé.

             

            Kolektív 2.B triedy, S. Dobiasová, L. Jurinyová

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou, Vagonárska ulica 1600/4, 058 01 Poprad - Spišská Sobota
      • +421 52 77 69 088 - Základná škola +421 910 890 470 - Riaditeľ školy +421 911 240 110 - Zástupca riaditeľa pre 2. stupeň +421 903 617 262 - Zástupca riaditeľa pre 1. stupeň +421 911 240 115 - Ekonóm školy +421 52 77 69 435 - Školská jedáleň +421 910 890 516 - Vedúca ŠJ +421 52 77 69 536 - Materská škola +421 910 890 506 - Zástupca riaditeľa pre MŠ
      • Vagonárska ulica 1600/4 05801 Poprad - Spišská Sobota Slovakia
      • 17068223
      • 2020951823
      • Základná škola s materskou školou, Vagonárska ulica 1600/4, 058 01 Poprad - Elokované pracovisko MŠ
      • Prešovský
      • Poprad
      • Mesto Poprad
      • Základná škola s materskou školou, Vagonárska ulica 1600/4, 058 01 Poprad - Spišská Sobota
    • Prihlásenie