• Mimoriadny oznam k dotáciám na stravu

            28. 3. 2023

            Od 1.5.2023 sa opätovne zavádza plošné poskytovanie  dotácie na stravu pre deti v základných a v materských školách .

            Podľa schválenej novely zákona nárok na stravu zadarmo od 1.mája 2023 budú mať všetci žiaci základných škôl a tiež deti v poslednom ročníku materských škôl, ktoré si plnia povinnú školskú dochádzku. Viac informácii nájdete tu:  Pre poskytnutie dotácie je potrebná žiadosť rodiča (návratka), v ktorej sa rodič vyjadrí, či žiada alebo nežiada o poskytnutie dotácie na stravu. Návratku vyplníte prostredníctvom svojho rodičovského EduPage konta v module Žiadosti / Vyhlásenia a to i cez mobilnú aplikáciu. Návod ako podať Návratku k žiadosti o dotáciu na stravu nájdete tu:

            Pozor!

            Ak máte v škole viac detí, návratku je potrebné podať za každé dieťa zvlášť. V aplikácii si musíte prepnúť konto na druhé dieťa.  Žiadosť (návratku) rodič vyplní a zašle cez EduPage  najneskôr do 3.4.2023, v opačnom prípade  mu nebude dotácia na stravu poskytnutá.

            S pozdravom

            Mgr. Ingrid Mlynarčíková, ved. ŠJ

          • Mladší žiaci: Vytúžené turnajové víťazstvo.

            29. 3. 2023

            V nedeľu 26. marca odohralo v Považskej Bystrici jednodňový turnaj družstvo našich mladších žiakov. Na radosť hráčov na ľade a rodičov na tribúne sa chlapcom podarilo v turnaji uspieť a stali víťazmi 2. ročníka Memoriálu Ľubomíra Kodríka. Konkurenciu im vytvorili družstvá P. Bystrice, Púchova a českého Brumova. Chlapci dva zápasy vyhrali v riadnom hracom čase a jeden až po nájazdoch. Ocenenia odovzdával skvelý slovenský hokejista Andrej Meszároš.

            Čo cítili chlapci po turnaji?:

            Nicolas Hanečák, najlepší obranca turnaja: „Turnaj sa mi páčil o to viac, že som hral s mojím mladším bratom, ktorý sa tiež ako ja strelecky veľmi dobre presadil. Hrali sme tímovo a hlavne srdcom, preto sme zvíťazili. Sezónu sme ukončili krásnym 1.miestom, získal som cenu za najlepšieho obrancu turnaja, čo ma veľmi teší a nič viac si ani nemôžem priať.“

            Jozef Zubal, útočník:“ Turnaj bol super, napínavý až do konca. Myslím si, že sme si to všetci užili.“

            Dominik Valluš, útočník: „Turnaj sa mi veľmi páčil. Takto som si predstavoval, že posledný zápas sezóny vyhráme. Som šťastný, že sme konečne vyhrali nejaký turnaj. Ďakujeme aj vám trénerom, že ste nás za celu sezónu veľa naučili.“

          • „Dajme šancu slabším“

            29. 3. 2023

            Škola dlhodobo venuje pozornosť celospoločenskému problému šikanovania a kyberšikanovania, ktorý sa v súčasnej dobe medzi deťmi šíri, o čom svedčia aj v tomto prípade uskutočnené preventívne opatrenia, ktoré majú predchádzať a upozorňovať na aktuálny problém spoločnosti. Realizácia preventívnych činností školy spočíva v každodennom vyučovacom procese a v ďalších akciách organizovaných školou, resp. inými relevantnými subjektmi. 27. marca 2023 sme zorganizovali pre našich žiakov besedu s touto tematikou. Zavítal medzi nás majster sveta a vicemajster sveta v juniorskej kategórii spolu so svojim reprezentačným trénerom MMA s programom Slovenskej organizácie MMA „Dajme šancu slabším“, ktorú realizujú spolu s Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu SR.

          • Tvorivé dielne

            28. 3. 2023

            Žiaci druhých ročníkov sa zúčastnili tvorivých dielní v Podtatranskom múzeu v Poprade s názvom Veľká noc je pred dverami 2023. Dozvedeli sa rôzne zaujímavosti o veľkonočných tradíciách a zvykoch. Ozdobili si škrupinky z vajíčok, do ktorých si zasadili semienka rôznych rastlín. Aby škrupinka nebola zatiaľ prázdna, vyrobili si aj papierovú snežienku. Teraz už len ostáva čakať, čo im v škrupinkách vyrastie. Po skončení tvorivých dielní si spoločne pozreli zaujímavú výstavu Žijú v lese, venovanú lesným živočíchom Popradu a okolia. (AB,SP)

          • 1. Vydanie: S Maťom, Paťom a Mišom 180 sekúnd o športe

            23. 3. 2023

            Šport. Aktivita umožňujúca ľuďom v rámci rozvoja svojej osobnosti rozvíjať telo aj ducha. Fenomén, celosvetový jav vyvolávajúci u ľudí emócie. Prináša radosť aj smútok. Ľudská činnosť, ktorá sa realizuje na rekreačnej, výkonnostnej alebo aj profesionálnej úrovni. Môžu sa jej venovať jednotlivci samostatne, kolektívy, dokonca masy ľudí. Významnú úlohu zohráva šport aj pri fungovaní našej školy. Mnoho našich žiakov sa športu venuje na spomínaných úrovniach. Niektorí len tak pre radosť, niektorí každý deň poctivo trénujú poháňaní myšlienkou byť profesionálnym športovcom. Pokúsime sa vám priniesť informácie, súhrn športových udalosti, výsledky našich žiakov, ktoré nám často prinášajú radosť a môžeme byť na nich aj hrdí. 

            Udalosti sú z obdobia 10. - 19. marca

            Pochvala patrí chlapcom, ktorí mali odvahu pustiť sa do realizácie tejto myšlienky - M. Horváth, M. Skokan a P. Šterbák.

            MB

             

          • Deň vody

            22. 3. 2023

            Žiaci 2. A triedy si dali v dnešný slávnostný deň upratovaciu výzvu. Pustili sa do veľkého upratovania brehu Velického potoka a malého rybníka. Pripojte sa k nim na individuálne upratovanie okolo našich vôd. Ďakujeme , že aj vám záleží na čistejšom Poprade a vodných tokov bez plastov! (2.A a SP)

          • Knižné búdky

            21. 3. 2023

            Marec je mesiac knihy a to je príležitosť dať druhú šancu starým knihám. Žiaci 2. A triedy knižnú búdku využili na to, že do nej prispeli knihami, ktoré si budú môcť vypožičať iné deti. Spomínaný sviatok si tiež pripomenuli návštevou knižnice. Tá  je miestom, kde to „žije“ knihami. V bezprostrednom kontakte s nimi si druháci budovali aj ich vzťah ku knihe. (SP)

          • Týždeň mozgu

            21. 3. 2023

            Žiaci 2. A triedy si počas Týždňa mozgu (13.-19.3.2023) podporili fungovanie svojho mozgu a precvičili si „závity“. Na matematike boli hlavolamy tou dobrou rozcvičkou pre jeho činnosť. Pozitívny vplyv má aj šport a druhákom na telesnej výchove prispelo aj netradičné cvičenie s balónmi. (SP)

          • PIATE MIESTO, KTORÉ MÁ VÝZNAM.

            7. 3. 2023

            Hokej, ktorý sa oplatilo vidieť. V Tréningovej hale mesta Poprad sa to v pondelok a utorok hemžilo viac ako sto mladými hráčmi – piatakmi – zo šiestich miest.  Hrací plán turnaja pre nich pripravil 15 zápasov, v ktorých chceli ukázať čo najviac z toho čo sa naučili počas prvej sezóny veľkého hokeja. O víťazovi turnaja sa aj tento krát rozhodovalo v poslednom zápase turnaja Poprad – Slovan. Nebolo to však klasické finále. Naši chlapci už na medaily nemohli dosiahnuť, na piate miesto potrebovali minimálne bodík. Súper bol pred zápasom na treťom mieste, ale pri zisku dvoch bodov mohol brať zlaté medaily. Obe tretiny priniesli hokej ako remeň. V prvej naši chlapci vyhrávali 3:1, nakoniec skončila 3:3. Aj v druhej tretine viedli 1:0, súper však výsledok otočil na 3:1 a po záverečnom hvizde rozhodcov sa tešil zo zlatých medaily. Všetky zápasy turnaja priniesli napínavý hokej plný emócii a to bolo cieľom.

            Povedali o turnaji po turnaji:

            Dušan Matejka, lekárska služba počas turnaja:Pri takýchto turnajoch je bolesť vždy v rovnici s dávkou emócií. A ak je emócia v pozitívnej časti spektra, bolesť ustupuje . Niekedy stačí slovo, dotyk,  či prejav súnaležitosti so situáciou , ktorá bolesti predchádzala a klopanie na bránu rýchleho uzdravenia býva úspešné. Vždy je to o správnom dávkovaní pochopenia, prístupu a voľbe tých najlepších postupov. Niekedy stačí usušiť slzu a niekedy musí prísť na rad i náplasť a je jedno či na ranu alebo dušičku“

            Vladimír Wolf, rozhodca: „ Myslím, že tento turnaj bol dobrý. Ja som sa bavil. Hráči sa zabavili tiež a hlavne sa stretli s tímami, s ktorými nehrávajú v sezóne. Táto kategória sa píska ľahšie, lebo chlapci chcú hrať hokej, nevymýšľajú hlúposti, zbytočnosti. Pozor si dávam na ofside situácie, keďže chlapci hrajú často individuálne, nie sú zvyknutí si toľko prihrávať.“

            Samuel Guštfík, tréner B. Bystrice: „ S turnajom sme veľmi spokojní, výborná organizácia. Chlapci odohrali vyrovnané a napínavé zápasy. Toto ich práve posúva vpred. Celkovo sme veľmi spokojní a ďakujeme.

            Jozef Kohút, tréner Dukly Trenčín: „ Ďakujeme za pozvanie na turnaj. Turnaj prebehol perfektne. Organizátori pozvali dobré , vyrovnané tímy. Bodaj by bolo takýchto turnajov viac, nielen v Poprade. Výborná úroveň zápasov, nádhera hrať pre deti. Posúva ich to, lebo je to stále vyrovnané.“

            Filip Ohera, tréner HC Oceláři Třinec: „ V prvom rade ďakujeme Popradu za pozvanie na turnaj. Skvelý turnaj, užili sme si dva dni. Nebol žiadny problém od zázemia cez ubytovanie. Samotná hra – užili sme si skvelé zápasy, vyrovnané. Obsadenie turnaj  bolo veľmi pestré. Nebol tu výrazne lepší, alebo výrazne slabší tím. Výsledky boli veľmi tesné.

            Michal Haršanyi, tréner HC Slovan Bratislava: „ Výborný turnaj, veľmi vyrovnaný, čo bolo vidieť až do konca. V posledných zápasoch sa rozhodovalo o prvých troch štyroch miestach až do poslednej minúty. Celkovo výborne zorganizované, na úrovni, všetko šlapalo ako má. Tešíme sa sem aj do budúcna. Boli sme tu aj v septembri na začiatku sezóny a aj tu končíme. Mohli sme sa porovnať s družstvami kto ako pracoval cez sezónu. Výborná myšlienka. Chválim organizátorov, veľmi radi sa tu uvidíme aj v ďalších sezónach.“

            Ondrej Homa, tréner HK ŠKP Poprad: „Turnaj hodnotím na výbornú. Stretlo sa šesť kvalitných a vyrovnaných mužstiev, o čom svedčia aj výsledky, kde všetky naše zápasy skončili o 1, maximálne 2 góly. Pre hráčov to boli 2 dni plné emócií, bolo vidieť, že sa snažia a chcú ukázať svoje maximum. Z trénerského pohľadu som rád, že chlapci ukázali činnosti, ktoré trénujeme a je viditeľný ich hokejový posun v priebehu celej sezóny.“

          • Hviezdoslavov Kubín - obvodné kolo 3.3.2023

            3. 3. 2023

            Dňa 3. marca 2023 sa v priestoroch Podtatranskej knižnice v Poprade-Západ uskutočnilo obvodné kolo recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín. Našu školu vzorne reprezentovali šiesti žiaci. Dvom z nich sa podarilo prebojovať do okresného kola, a to v I. kategórii-poézia  Agnes Skokanovej zo 4.A a v II. kategórii-próza  Adriánovi Solusovi zo 6.C. Gratujeme a prajeme veľa šťastia a úspechov v okresnom kole!      

                                                                                                                                                                             (MaKna)

          • ŠŠOMP: RÝCHLOKORČUĽOVANIE

            1. 3. 2023

            Favoriti musia víťaziť. Vyhrať stále, keď musíte, keď sa to očakáva nie je ľahké. Dlhé roky patrí naša škola medzi najväčších ašpirantov na víťazstva v rýchlokorčuľovaní. Na športovo a organizačne vydarenej akcii sa opäť podieľali aj učitelia a žiaci našej školy. Prvýkrát sa súťažilo v novej Tréningovej hale mesta Poprad. Viac ako sto športu chtivých žiakov mestských škôl súťažilo v štyroch kategóriách. Súťaž poriadne preverila kondíciu žiakov. Z prvého kola postúpilo najlepších 16 korčuliarov v každej kategórii na základe časov. Následne  pretekári absolvovali tri vyraďovacie jazdy až po finále, keď spomedzi štyroch pretekárov postupovali vždy dvaja najlepší. Naplniť úlohu favoritov a dosiahnuť víťazstvá sa nám podarilo v troch kategóriách. Kategóriu mladších žiakov vyhral Tomáš Olekšák, medzi staršími žiačkami triumfovala Viktória Cvejnová a kategóriu starších žiakov vyhral Maxim Pavličko. Zaslúžený triumf medzi mladšími žiačkami si pripísala žiačka z Francisciho školy. Strieborné medaily získali T. Novobilský (SŽ), J. Večerková (SŽ) a S. Sýkora (MŽ). Bronz získala L. Lipnická (MŽ). Škola zvíťazila aj v súťaži družstiev. Výsledok si prenesieme aj do súťaže „ Najšportovejšia škola mesta Poprad“.

            Žiakom patrí pochvala za vzornú reprezentáciu, učiteľom - organizátorom poďakovanie za odvedenú prácu.

            MB

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou, Vagonárska ulica 1600/4, 058 01 Poprad - Spišská Sobota
        • +421 52 77 69 088 - Základná škola +421 910 890 470 - Riaditeľ školy +421 911 240 110 - Zástupca riaditeľa pre 2. stupeň +421 903 617 262 - Zástupca riaditeľa pre 1. stupeň +421 911 240 115 - Ekonóm školy +421 52 77 69 435 - Školská jedáleň +421 910 890 516 - Vedúca ŠJ +421 52 77 69 536 - Materská škola +421 910 890 506 - Zástupca riaditeľa pre MŠ
        • Vagonárska ulica 1600/4 05801 Poprad - Spišská Sobota Slovakia
        • 17068223
        • 2020951823
        • Základná škola s materskou školou, Vagonárska ulica 1600/4, 058 01 Poprad - Elokované pracovisko MŠ
        • Prešovský
        • Poprad
        • Mesto Poprad
        • Základná škola s materskou školou, Vagonárska ulica 1600/4, 058 01 Poprad - Spišská Sobota
      • Prihlásenie