• Florbalové majstrovstvá. Ideme ďalej!

            27. 11. 2022

            Ďalšou súťažou, do ktorej sme prihlásili naše družstva dievčat a chlapcov je florbal. O popularite tohoto športu hovorí fakt, že do chlapčenskej súťaže sa prihlásilo 20 škôl popradského okresu.

            Dievčatá - v zostave Jabrocká, Bartková, Drlíková, Kormaníková, Kožuchová, Lipnická, Masunová, Sasková, Šípová, Zajacová a Z. Zbiňovcová - skončili v obvodnom kole na treťom mieste, nepostúpili do okresného finále. O postup ich obral jeden inkasovaný gól navyše oproti súperkám. 

            Chlapci vyhrali obvodné kolo, postúpili do finále okresu. Finálového turnaja sa zúčastnilo päť škôl. Turnaj sa hral systémom každý s každým. Naší chlapci v zložení - Rýchlik, Králik, Rezničák, Šimko, Valigura Jozef, Krempaský J., Suchý, Pavličko M., Šromovský, Horváth, Polák, Bobko - patrili k veľkým favoritom na víťazstvo znamenajúce postup na krajské finále. Skalp našej školy chceli ukorisť viaceré školy v zostavách s hokejovými kamarátmi našich chlapcov. Mužstvo dokázalo splniť neľahkú úlohu a stalo sa víťazom okresu. V štyroch zápasoch  turnaja predviedli chlapci množstvo pekných akcii. Strelili 22 gólov a inkasovali 1 (15 sekúnd pred záverom posledného zápasu).

            Chlapcom blahoželáme k postupu na krajské majstrovstvá.

            Dievčatám aj chlapcom ďakujeme za reprezentáciu školy. 

             

            M. B.

          • OKRESNÉ FINÁLE V TROJKOVOM BASKETBALE - STREETBALL

            23. 11. 2022

            Do rozbehnutých žiackych súťaží sa zapojilo aj družstvo našej školy v trojkovom basketbale - tzv. streetballe. Obvodné kolo v konkurencii troch škôl vyhralo naše družstvo v zložení Tomáš Novobilský a Maxim Pavličko z 9.C, Tomáš Šromovský a Oliver Pataky z 8.C. Vďaka víťazstvu chlapci postúpili na okresné finále. Výkony a hru našich chlapcov pozitívne hodnotili aj tréneri súperov. Finalová skupina sa konala vo svitovskej Iskra aréne. Súpermi boli školy, ktoré sa pod vedením basketbalových trénerov venujú tejto kolektívnej hre. Chlapci odohrali tri kvalitné zápasy, súperi však boli nad ich sily. V rámci okresu sme skončili na štvrtom mieste. V individuálnych súťažiach zručností sa medzi 20 - timi hráčmi najviac darilo Oliverovi Patakymu. V šestkovej súťaži skončil na treťom mieste, v trojkovej na štvrtom mieste. Basketbaloví tréneri opäť veľmi pozitívne hodnotili hru, výkony aj správanie sa našich chlapcov.

            Ďakujeme chlapcom za vzornú reprezentáciu školy.

            M. B.

          • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok?

            22. 11. 2022

             

            Vianoce už klopú na dvere a tento projekt sa stal nielen na celom Slovensku, ale aj na našej škole milou vianočnou tradíciou. Cieľom je potešiť neznámeho dedka a babku žijúcich v popradských zariadeniach pre seniorov. Aj vy máte možnosť pomôcť nasledovným spôsobom:

            1. Vytvorte vianočné pozdravy. Použijeme ich na doplnenie do krabičiek. Práve tieto ručne maľované obrazy sú pre starkých najvzácnejší dar, a tak radi ich majú vystavené na svojich poličkách.
            2. Za každú triedu v škole môžete pripraviť maximálne dve mužské a dve ženské krabice plné lásky.

            Krabičky by mali obsahovať niečo sladké (keksíky, perníčky, piškóty, venčeky...), slané (tyčinky, chrumky, praclíky...), teplé (káva, čaj, capuccino...), mäkké (teplé ponožky, papuče, rukavice, čiapka, šál...), voňavé (šampón, sprchový gél, krém na ruky, zubná pasta, parfum...), na zábavu (krížovky, sudoku, časopis, pekný román, žreb pre šťastie), zo srdca (ručné výrobky, soška anjela, lapač snov, fotka v rámiku, nahrievací vankúšik, hrebeň....) (SP)

          • Hvezdáreň a planetárium v Prešove

            22. 11. 2022

            Dnes sa žiaci 4. A a 4. C triedy zúčastnili exkurzie vo Hvezdárni a planetáriu v Prešove na tému Pohľady na oblohu. Program bol vhodný na doplnenie základného učiva z prírodovedy 4. ročníka. Videli sme, ako sa prejavujú na oblohe pohyby Zeme okolo osi a okolo Slnka, aký je rozdiel medzi letným a zimným dňom. Ďalej nasledovala ukážka najznámejších súhvezdí a niektorých planét na nočnej oblohe. Vysvetlili nám, čo sú to kométy a meteory. Deti odchádzali s pocitom nadšenia a obohatenia o nezabudnuteľný zážitok (ZuOr).

          • Veľký úspech Gabiky Majerčákovej

            14. 11. 2022

            Zmiešané bojové umenia sú športom, ktorý v posledných rokoch napreduje neuveriteľne vpred. Slovenskú reprezentáciu na majstrovstvách sveta v MMA v kategórii juniorov do 18 rokov v americkom Nashville zastupovala naša žiačka 9.A triedy Gabika Majerčáková. V konkurencii najmä amerických bojovníčok predviedla svoj talent a získala na majstrovstvách sveta 2 strieborné medaily. Gabika, blahoželáme!

          • Búdka pre vtáčiky - ŠKD 2.A+2.B

            18. 11. 2022

            V zimných mesiacoch si našu pomoc zaslúžia aj vtáčiky, ktoré nám celú jar a leto spríjemňovali pobyt v prírode svojim štebotaním. Aj my druháci sme pre vtáčiky v ŠKD pripravili malé prekvapenie. Provizórnu papierovú búdku naplnenú semiačkami. Veľa sme sa naučili o ich spôsobe života a vzhľade. Naše dojmy a zážitky z pozorovania vtáčikov a starostlivosti o ne sme výtvarne vyjadrili, či už kreslením alebo umeleckým dotváraním. Na záver sme prichystali pre vtáčiky provizórnu hostinu zo slnečnicových semiačok :)

            Tak hurá,poďme na to! :)

             

          • Pohár olympijských nádejí

            9. 11. 2022

            Dňa 5.11.2022 sa v Poprade uskutočnili preteky Pohár olympijských nádejí, ktorých sa zúčastnilo 309 plavcov z 22 slovenských a 3 ukrajinských klubov. Medzi všetkými vynikal náš Oliver Tomas, ktorý vybojoval zlato v disciplíne 200m voľný spôsob, striebro v zmiešanej štafete 4x50m voľný spôsob a bronz v zmiešanej štafete 4x50m polohové preteky. V disciplíne 200m voľný spôsob vyplával nový Rekord pohára olympijských nádejí a zároveň ním dosiahol najhodnotnejší bodový výkon celého podujatia. Prvú veľkú medajlu si vybojovala Sophie Jezny v disciplíne 100m motýľ a mala bronzový lesk. Gratulujeme. 

          • Perníková chalúpka – Spišské divadlo

            15. 11. 2022

            Túto rozprávku poznáme všetci. Lenže v tejto Perníkovej chalúpke sa okrem Janka a Marienky deti zoznámili aj s inými rozprávkovými postavami. Dozvedeli sa, že perníky, z ktorých vzniká perníková chalúpka, v skutočnosti pečie cukrár Figaro. Celým príbehom nás sprevádzala nezbedná včielka Kája. Deti zo 4. A a 2. B sa naučili, že zlo plodí len ďalšie zlo, a že v jednote je sila. (ZuOr)

          • Športová olympiáda detí a mládeže mesta Poprad

            9. 11. 2022

            V piatok 4.11.2022 sa v bazéne Aquacity  uskutočnil 27.ročník Športovej olympiády detí a mládeže mesta Poprad. Zúčastnilo sa ho 12 škôl nášho mesta. V tejto konkurencii sme obsadili 2.miesto , keď sme stratili iba 15 bodov na víťaznú školu SŠ, Gymnázium D. Tatarku. Medailové umiestnenia:  Oliver Tomas  2x zlato, Frankovský Tomáš 1x zlato a 1x bronz, Štepánek Patrik 1x bronz, Michaela Šípová 1x zlato a 1x striebro, Kožuchová Karolína 2x bronz, Marko Krajč 1x striebro a 1x bronz, Drlíková Abigail 1x zlato. Štafeta 4x50 m voľný spôsob v zložení Tomas, Štepánek,Drlíková, Matušeková,  získala striebro. Ďakujeme za vzornú reprezentáciu nielen medailistom, ale všetkým zúčastneným plavcom.

          • Exkurzia v Brantneri

            4. 11. 2022

            Žiaci 2. A a 2. B triedy navštívili Brantner. Na exkurzii sa žiaci bližšie dozvedeli o službách, ktoré spoločnosť Brantner ponúka, ale aj o recyklácii plastov, kartónu a elektroodpadu. V ďalšej časti exkurzie sa boli žiaci pozrieť do separačnej haly, ako sa odpad v spoločnosti triedi, ako funguje zberný dvor a v neposlednom rade sa pozreli aj na skládku nie nebezpečného odpadu. Veríme, že exkurzia bola pre žiakov zaujímavá a poučná, a začnú odpad separovať omnoho viac ako doposiaľ. (SP,AB)

          • Exkurzia "Pohybom si ma nájdi"

            2. 11. 2022

            Dňa 2.11.2022 sa žiaci 4.C triedy zúčastnili exkurzie  v Gánovciach na tému "Pohybom si ma nájdi" . Počasie nám prialo, a tak si mohli deti vychutnať  orientáciu v teréne a vyhľadávanie jednotlivých stanovíšť. Zároveň sa dozvedeli informácie  o  histórii  aj súčasnosti obce Gánovce. MK

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou, Vagonárska ulica 1600/4, 058 01 Poprad - Spišská Sobota
        • +421 52 77 69 088 - Základná škola +421 910 890 470 - Riaditeľ školy +421 911 240 110 - Zástupca riaditeľa pre 2. stupeň +421 903 617 262 - Zástupca riaditeľa pre 1. stupeň +421 911 240 115 - Ekonóm školy +421 52 77 69 435 - Školská jedáleň +421 910 890 516 - Vedúca ŠJ +421 52 77 69 536 - Materská škola +421 910 890 506 - Zástupca riaditeľa pre MŠ
        • Vagonárska ulica 1600/4 05801 Poprad - Spišská Sobota Slovakia
        • 17068223
        • 2020951823
        • Základná škola s materskou školou, Vagonárska ulica 1600/4, 058 01 Poprad - Elokované pracovisko MŠ
        • Prešovský
        • Poprad
        • Mesto Poprad
        • Základná škola s materskou školou, Vagonárska ulica 1600/4, 058 01 Poprad - Spišská Sobota
      • Prihlásenie