• Čítanie v MŠ

            18. 3. 2024

            Žiaci 3:B triedy dnes spríjemnili dopoludnie deťom v MŠ. Pripravili si pre nich čítanie rozprávky O škaredom kačiatku. Deti pozorne počúvali a za odmenu dostali obrázok, ktorý si neskôr vymaľovali. Ďakujeme za príjemne strávené chvíle a tešíme sa, ako budú o niekoľko rokov čítať rozprávku deti z MŠ nám, školákom. AB

          • Na hodine slovenčiny ...

            17. 3. 2024

                  O tom, že hodina slovenčiny vie byť pestrá a zaujímavá, sa presvedčili žiaci 5.A triedy. V rámci slohovej témy, ktorá sa venuje opisu živočíchov, sme spojili príjemné s užitočným.

            V sprievode svojich majiteľov, žiakov z 5.A, nás navštívili ,,zvierací kamaráti" - zajačik, morča a psík Rony. Bolo nám veselo. Deti k zvieratkám pristupovali s rešpektom a nehou. Rozšírili sme si nielen slovenčinárske, ale aj  ,,prírodovedné" vedomosti.

            Opäť sa ukázalo, že materinský jazyk je naším každodenným sprievodcom. Od nás závisí, ako ho budeme pestovať, zdokonaľovať, starať sa oň. Jazyk a reč pomáhajú v rozvoji osobnosti a duševného zdravia  detí. Napríklad aj vtedy, ak sa naučia vnímať, vyjadriť a opísať zážitky, skutočnosti i veci okolo nás. Jednou z možností je forma zážitkového učenia. (S.K.)

          • MAREC - mesiac knihy

            16. 3. 2024

            Marec ako mesiac knihy oslavujeme od r. 1955. Tento mesiac je už tradične spojený s knihou. Tú obľúbenú zoberieme do ruky i viackrát. Žiaľ, v poslednom čase čím ďalej, tým viac ľudí uprednostňuje pozeranie televízie alebo surfovanie po internete pred čítaním knihy. Naša škola má však veľmi dobrú spoluprácu s mestskou knižnicou v Spišskej Sobote. A tak sa žiaci z 3. A triedy vybrali tento sviatok osláviť tam, kde tých kníh je veľa. Pani knihovníčky pripravili rôzne aktivity pre žiakov. (SP)

          • Archeologické nálezy v Spišskej Sobote

            15. 3. 2024

            Skupina nádejných mladých výskumníkov zo 7.B sa dnes zúčastila na praktickej prednáške pod vedením archeológov Petra Ďuricu a Igora Kretta. Pri kostole sv. Juraja v Spišskej Sobote si mohli pozrieť aktuálne nálezisko, ktoré sa odkrylo pri záchrannom archeologickom výskume. Dozvedeli sa, ako funguje celý proces od výkopu, zakreslenia nálezov v jednotlivých vrstvách, až po vytvorenie vizualizácie náleziska. Prácu v teréne a zakreslenie v príslušnej mierke si dokonca sami vyskúšali (a pochopili, aká dôležitá je matematika:)).

            Pánom Ďuricovi a Krettovi ďakujeme za zaujímavú prezentáciu ich práce a prajeme veľa úspechov!

                                                                                                                                                                              M.R.

             

          • Jar už prišla k nám!

            5. 3. 2024

            Jar už prišla k nám! Radujú sa deti. Slniečko už je teplé, kvitnú pestrofarebné kvietky.

            V rámci trávenia voľného času v ŚKD II. oddelení žiaci z I. B. triedy navštívili Podtatranskú knižnicu v Spišskej Sobote, kde vytvárali jarné kvietky. Svoje krásne umelecké diela darujú svojim mamičkám pri príležitosti Medzinárodného dňa žien. ĽM

          • Hlasovanie "Celá trieda fandí hokeju"

            5. 3. 2024

            Milí športoví priatelia, naša škola sa zúčastnila hokejového zápasu AquaCity Pikes proti Slovensku U18 a tým sa zapojila do súťaže "Celá trieda fandí hokeju". Svoj hlas v tejto súťaži môžete dať 7.B triede, ktorá si na zápas doniesla svoj ručne robený transparent.  Stačí si nájsť ich transparent na priloženom linku, zadať svoju emailovú adresu a potvrdiť email, aby Váš hlas platil. Odmenou sú voľné lístky na prípravný zápas Slovenskej reprezentácie pred Majstrovstvami sveta 2024. ĎAKUJEME ZA VÁŠ HLAS!                       

            Link, na ktorom prebieha hlasovanie : https://shl.hockeyslovakia.sk/sk/competition/detail/38

          • DO MATERSKEJ ŠKOLY ZAVÍTAL HRÁČ HK POPRAD...

            5. 3. 2024

            Pondelok 04.03.2024 bol  pre deti  z našej materskej školy trochu netradičný. Bolo nám cťou privítať potleskom hokejistu Daniela Brejčáka, ktorý deťom porozprával o svojom netradičnom povolaní profesionálneho športovca - hokejistu.

            Priblížil nám svoje začiatky na ľade, dôležitosť pravidelných tréningov, stravovanie, úspechy a že najviac sa naučí človek športovec z prehier. Prehry nás učia ako sa stať víťazom nielen v športe, ale aj v živote.

            Škôlkári mali skvelú príležitosť ho osobne spoznať, dávali mu zvedavé otázky, ktorými sa mohli presvedčiť, že hokejista je úplne normálny, skromný človek, aj napriek jeho úspešnému a výnimočnému povolaniu. Iskrička v detských očiach zažiarila, keď si mohli vyskúšať hokejovú výstroj, preverili si svoju kondičku a spoločne si zaspievali našu slovenskú hymnu, ako aj hymnu popradských kamzíkov.

            Pánovi Brejčákovi vďačíme za pekne strávený spoločný čas s našimi detičkami a želáme mu veľa športových i osobných úspechov. Sme radi, že reprezentuje mesto Poprad i nás, tých najmenších športových fanúšikov. 

            BK

          • MIRAD CUP

            27. 2. 2024

            V minulom týždni sa uskutočnil turnaj žiakov 5. ročníkov. O víťazstvo sa bojovalo až do konca.  Finále lepšie zvládlo mužstvo HC Sparta Praha a stalo sa víťazom MIRAD CUPu 2024. Strieborná priečka patrí domácemu mužstvu HK ŠKP Poprad a na treťom mieste sa umienilo družstvo MMHK Nitra.

             

            Celkové poradie:

             

            1.miesto: HC Sparta Praha

            2.miesto: HK ŠKP Poprad

            3.miesto: MMHK Nitra

            4.miesto: HC Vítkovice Ridera

            5.miesto:BARANi Banská Bytsrica

            6.miesto: HC Letci Letňany

            7.miesto: HC Debrecen

            8.miesto: HC Slovan Bratislava

             

            Najlepší brankár turnaja: Matěj Řihošek - HC Vítkovice Ridera

            Najlepší obranca turnaja: Jaroslav Klesa - HK ŠKP Poprad

            Najlepší útočník turnaja: Matej Vozár – HC Sparta Praha

            Najužitočnejší hráč turnaja: Erik Chorvát – HK ŠKP Poprad

          • Hasiči v materskej škole

            26. 2. 2024

            Predposledný februárový týždeň sa u nás v materskej škole niesol v téme "Prvá pomoc". Pozvanie prijali členovia hasičského a záchranného zboru z Popradu, ktorí svoj príchod ohlásili sirénou a blikajúcimi majákmi. Pútavo nám rozprávali o svojej náročnej a zodpovednej práci pri záchrane ľudského života, ukázali špeciálny oblek na hasenie požiaru i náradie, ktoré je pri ich práci hasiča nápomocné. Radosť v očiach zažiarila, keď si deti mohli vyskúšať pravú hasičskú helmu. Bolo to pre nás výnimočné dopoludnie plné zážitkov a informácií, za čo im patrí jedno veľké ďakujem.

            BK

          • Obvodné kolo súťaže v umeleckom prednese

            21. 2. 2024

            Podtatranské osvetové stredisko v spolupráci s Podtatranskou knižnicou v Poprade – Západ usporiadalo 70. ročník súťaže v umeleckom prednese poézie a prózy Hviezdoslavov Kubín. Našu školu reprezentovali: I. kategóriu žiačky z 2. B triedy Naďa Reľovská a Anna Bugošová a , II. kategóriu Nelly Polomčáková zo 6. A triedy a Adam Málik zo 6. C triedy, a III. kategóriu zo 7. C triedy Jakub Jakubec a Lenka Frankovská z 9. A triedy. V silnej konkurencii recitátorov z popradských škôl si zabezpečili miestenku a postup do okresného kola Naďa, Anička a Nelly. Dievčatá porotcov upútali vhodne zvoleným literárnym textom, vlastným rečovým prejavom a osobnostnou sebarealizáciou na verejnom vystúpení. Ďakujeme za reprezentáciu školy a blahoželáme k postupu. (SP)

             

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou, Vagonárska ulica 1600/4, 058 01 Poprad - Spišská Sobota
      • +421 52 77 69 088 - Základná škola +421 910 890 470 - Riaditeľ školy +421 911 240 110 - Zástupca riaditeľa pre 2. stupeň +421 903 617 262 - Zástupca riaditeľa pre 1. stupeň +421 911 240 115 - Ekonóm školy +421 52 77 69 435 - Školská jedáleň +421 910 890 516 - Vedúca ŠJ +421 52 77 69 536 - Materská škola +421 910 890 506 - Zástupca riaditeľa pre MŠ
      • Vagonárska ulica 1600/4 05801 Poprad - Spišská Sobota Slovakia
      • 17068223
      • 2020951823
      • Základná škola s materskou školou, Vagonárska ulica 1600/4, 058 01 Poprad - Elokované pracovisko MŠ
      • Prešovský
      • Poprad
      • Mesto Poprad
      • Základná škola s materskou školou, Vagonárska ulica 1600/4, 058 01 Poprad - Spišská Sobota
    • Prihlásenie