• Prednes v nemeckom jazyku

            11. 6. 2023

            Centrum voľného času v Poprade v spolupráci s Karpatskonemeckým spolkom zorganizovali pre základné školy v popradskom okrese súťaž v prednese nemeckej poézie a prózy, ktorej sa zúčastnila aj žiačka našej školy Lenka Frankovská (8.B). V kategórii 7.-9. ročník zaujala básňou Richarda Dehmela "Morgenandacht" a získala krásne 2. miesto. Srdečne blahoželáme a prajeme veľa ďalších úspechov!

                                                                                                                                                                                MaRe

          • Terénna hra

            9. 6. 2023

            Každoročne si 5. júna pripomíname Svetový deň životného prostredia. Stredná odborná škola polytechnická vo Svite si pre našich žiakov pripravila terénnu hru na 6 stanovištiach (voda,pôda,sucho,meteorológia,biológia a satelity). Päťčlenný tím naších deviatakov spoločným úsilím získal dôležité informácie o počasí, čistote vody, ovzdušia a biodiverzite z okolitej krajiny.

        • Strieborné medaily z finále MŽL v Basketbale
          • Strieborné medaily z finále MŽL v Basketbale

            9. 6. 2023

            Družstvo v zložení : Pavličko Maxim, Suchý Mathias, Šimko Maxim, Valigura Jozef, Valigura Jakub, Novobilský Tomáš, Olekšák Dušan, Pataky Oliver, Šromovský Tomáš, Rezničák Kristián nás včera 8.6.2023 úspešne reprezentovalo vo finále Mestskej žiackej ligy v basketbale. Do finále postúpili 4 najlepšie školy z dlhodobej súťaže. Nad naše sily bolo iba družstvo basketbalistov z usporiadateľskej školy ZŠ Komenského v Poprade, ktorá sa basketbalu dlhodobo venuje. Chlapcom blahoželáme a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu.

          • MDD

            1. 6. 2023

            Žiaci v ŠKD dnes zažili veľa zábavy a množstvo hier. Nakoniec ich čakala sladká odmena. LM a LJ

          • Pokus o rekord

            7. 6. 2023

            Dobrý deň ,    

            Chceli by sme Vás, pozvať na ďalší pokus o zápis do Knihy Slovenských rekordov.   

            Už v piatok 9.6.2023 od 6,00hod.  Mesto Poprad Odbor školstva, mládeže a športu v spolupráci s AquaCity Poprad a Centrom voľného času pripravuje podujatie s názvom „Poď s nami oboplávať Slovensko!“   

            Chceli by sme sa pokúsiť, za čo najkratší možný čas o zaplávanie 1652,2km čo je dĺžka hranice Slovenskej republiky v plaveckom bazéne AquaCity Poprad.   

            Na tento nevšedný pokus budeme potrebovať každého plavca aj slabšieho, aby sme spoločnými silami zaplávali 33044 dĺžok 😊  

            Touto cestou by sme chceli mesto Poprad zviditeľn nielen ako mesto športu, ale aj ako mesto rekordov.   

            Vstup na plavecký bazén je zdarma pre všetkých účastníkov na tomto pokuse o slovenský rekord.   

            Pre získanie voľného vstupu na tento účel je potrebné sa vopred prihlásiť cez online formulár:    

            https://docs.google.com/forms/d/1pY-eAaOVaGoyqpoDz28JB5jmqXjzQ5eurkd_o7Rhago/edit?ts=64804642   

          • Lego

            2. 6. 2023

            Dnes si žiaci v ŠKD vyskúšali svoje zručnosti so špeciálnymi setmi kociek LEGO pod vedením skúsenej lektorky Mgr. L. Švecovej. LM a LJ

          • Deň detí v 1.B

            5. 6. 2023

            Vďaka výbornej spolupráci so skvelými rodičmi/starými rodičmi žiakov 1.B, na deň detí, čakali žiakov rovno dve prekvapenia. 

            V prvom im pán Hoššo veľmi pútavým spôsobom predstavil včielky - históriu včelárstva, druhy včiel, stavbu tela včely a povinnosti jednotlivých členov včelej rodiny. Deti si včielky mohli zblízka obzrieť a dostali odpovede na svoje otázky. Bonusom bol na "koštovku" chutný medík s tortovými oblátkami, po ktorom sa deti "zalizovali" až za uškami ... :-)

            Druhým prekvapením bol "darček" od pani Švecovej, ktorá so svojou Zážitkovňou prišla precvičiť matematicko-technické zručnosti našich detí pri skladaní lega.  Ich úlohou bolo podľa návodu poskladať "hrnčiarske koleso" s batériovým pohonom, vďaka ktorému si vyskúšali na papierových tanieroch aj kreslenie štýlom - spinart, úsmevy na tvárach detí hovoria za všetko :-)

            Ďakujeme milí rodičia/starí rodičia za sprostredkovanie príjemného zážitkového učenia! 

            S.D.

             

          • Rozprávky z krivého zrkadla

            31. 5. 2023

            Žiaci 1. - 4. ročníka sa zúčastnili divadelného predstavenia v divadle v Spišskej Novej Vsi pod názvom Rozprávky z krivého zrkadla (Andersenove rozprávky). V divadle nás vítal Hans Christian Andersen. Počas jedného predstavenia sme mohli vidieť najznámejšie rozprávky dánskeho rozprávkára -  Cisárove nové šaty, Škaredé káčatko a Kresadlo. Tieto pútavé, vtipné a často dojemné príbehy nesú v sebe silný mravný odkaz – odsudzujú nafúkanosť, hlúposť, pokrytectvo, povýšenosť a nečestné správanie. Poukazujú na to, že inakosť netreba odsudzovať a prinášajú nádej, že dobro zvíťazí nad zlom. Prostredníctvom nafúkaného cisára, škaredého káčatka a odvážneho vojaka sme sa preniesli do zázračného rozprávkového sveta. AB

          • Kinderiáda alias atletika najmladších žiakov

            30. 5. 2023

            Kinderiáda sú atletické preteky 2. až 5. ročníkov základných škôl. Naši žiaci si za krásneho slnečného počasia zmerali sily v ľahkoatletických disciplínach so žiakmi z 11 popradských škôl.

            Úspechy našich športovcov:

            Skokanová Adel 2. A – 1. miesto- beh na 50 m

                                                  1. miesto -skok z miesta

            Chorvát Samuel 2. A – 3. miesto -skok z miesta

            Čapková Paulína 3. A – 2. miesto –beh na 50 m

            Gnida Tobias 3. A – 2. miesto –hod plnou loptou

            Skokanová Agnes 4. A – 3. miesto – beh na 50 m

                                                     3. miesto – hod kriketovou loptičkou

            Hopjak  Dávid 4. C – 1. miesto – hod kriketovou loptičkou

            Chorvát Erik 4. C – 3. miesto – beh na 50 m

            Šatalová Soňa 5. A – 2. miesto – beh na 50 m

            MIX štafeta ( Šatalová Soňa, Skokanová Adel, Frankovský Richard, Malučký Patrik) – 2. miesto

            Družstvo chlapcov – 2. miesto

            Družstvo dievčat – 1. miesto

            Všetkým blahoželáme k super výsledkom. (SP, TP)

             

          • Čítajú starší mladším

            29. 5. 2023

            Žiačky 8. B triedy – Saška, Miška, Zuzka, Lenka a Ninka boli súčasťou projektu PK cudzích jazykov pod vedením pani učiteľky Jany Tužákovej. Hravou formou si pripravili hodinu angličtiny pre žiakov 1. a 2. ročníkov. Pracovali s rozprávkou Ako išlo vajce na vandrovku a naši drobci svojou aktivitou spolupracovali na vopred pripravených aktivitách. (SP)

          • Zážitkové učenie v 2. A

            29. 5. 2023

            Zážitkové učenie je jedna z najúčinnejších foriem učenia sa. Ide o iný prístup pri učení, kedy si na vlastnej koži zažijeme niečo zaujímavé a vytvorí  nám to skutočné spomienky. Tie pretrvávajú omnoho dlhšie, ako len “nabiflené“ vedomosti. Aj druháci na prvouke využili takýto spôsob učenia sa a otestovali si ho v praxi. Mohli si chytiť, ohmatať, ovoňať, vnímať všetkými zmyslami rastlinky v blízkosti školy. Predstavivosťou a kreativitou vznikli aj krásne projekty. (SP)

          • Oliver Tomas v Poľsku úspešný

            22. 5. 2023

            Oliver na medzinárodných pretekoch V4 Olympic Hope meeting v Gliwiciach v Poľsku, ktoré sa konali v dňoch 20. - 21.5.2023 získal striebro v disciplíne 200m voľný spôsob, ktoré si vyplával aj s osobným rekordom a bronz v štafete 4x 100m voľný spôsob. Vo všetkých disciplínach, ktoré plával, si vylepšil svoje osobné rekordy. Celkom si reprezentácia Slovenska, ktorej bol členom vybojovala bronzové umiestnenie v rámci celkového bodového hodnotenia. Oliverovi blahoželáme k dosiahnutým úspechom, ako aj k osobným rekordom.

          • Konzultačný deň

            16. 5. 2023

            Vážení rodičia, pozývame Vás na konzultačný deň, ktorý sa bude konať prezenčnou formou v priestoroch školy dňa 22.05.2023 (pondelok). Všetci učitelia Vám budú k dispozícii a konzultovať môžete v čase od 15:00 do 17:30 hod.

          • Plavci na krajskom kole v Prešove.

            18. 5. 2023

            Dňa 15.5.2023 sa naši malí plavci (Renáta Kračúnová, Tomáš Ľapin, Natália Mikulášová, Sofia Drlíková, Agnes Skokanová a Maxim Vikarský) zúčastnili krajského kola v plaveckom 3-boji (plávanie, štafeta, mini vodné pólo) v Prešove a darilo sa im veľmi dobre. 

            V súťaži jednotlivcov bodovali všetci. Najväčší úspech dosiahla Natália Mikulášová, ktorá sa umiestnila na 1. mieste medzi žiačkami 4. ročníka a Renátka Kračúnová, ktorá dohmatla medzi druháčkami a tretiačkami na 2. mieste.

            Mixová štafeta v zložení: Tomáš, Agnes, Maxo a Natália, získala bronzovú medailu.

            No a vo vodnom póle, s ktorým sa zoznámili prvýkrát až priamo na mieste pretekov, osadili 4. miesto, pričom potrápili neskorších víťazov a podľahli im až po predĺžení...

            Všetkým gratulujeme a ďakujeme za vzornú reprezentáciu našej školy.

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou, Vagonárska ulica 1600/4, 058 01 Poprad - Spišská Sobota
      • +421 52 77 69 088 - Základná škola +421 910 890 470 - Riaditeľ školy +421 911 240 110 - Zástupca riaditeľa pre 2. stupeň +421 903 617 262 - Zástupca riaditeľa pre 1. stupeň +421 911 240 115 - Ekonóm školy +421 52 77 69 435 - Školská jedáleň +421 910 890 516 - Vedúca ŠJ +421 52 77 69 536 - Materská škola +421 910 890 506 - Zástupca riaditeľa pre MŠ
      • Vagonárska ulica 1600/4 05801 Poprad - Spišská Sobota Slovakia
      • 17068223
      • 2020951823
      • Základná škola s materskou školou, Vagonárska ulica 1600/4, 058 01 Poprad - Elokované pracovisko MŠ
      • Prešovský
      • Poprad
      • Mesto Poprad
      • Základná škola s materskou školou, Vagonárska ulica 1600/4, 058 01 Poprad - Spišská Sobota
    • Prihlásenie