• Ešte jeden pozdrav pre našich seniorov...

            30. 10. 2023

             

            "Človek je krásny nielen vtedy, keď má pružný krok.

            Človek je krásny podľa múdrosti, čo zračí sa mu v oku,

            podľa vrások a bielych vlasov, podľa slov,

            keď ponára sa v hovore s deťmi do rokov,

            keď aj on bol mladý...

            Človek je krásny vtedy, keď ho ľudia majú radi."

             

            Mesiac október by mal byť pre nás všetkých aj pripomienkou, ako si uctiť starších ľudí v našom okolí. A tak ani žiaci ŠKD 1.B. triedy nezabudli na svojich starých rodičov, dedkov, babičky a pripravili pre nich malý darček, plný lásky a vďaky za ich lásku a starostlivosť. ĽM

        • Dušičková výzva: "Viac lásky, menej plastu"
          • Dušičková výzva: "Viac lásky, menej plastu"

            29. 10. 2023

            Dušičková výzva je zameraná na minimalizáciu odpadu na našich cintorínoch. Každoročne sa po tomto sviatku  preplnia kontajnery odpadom, ktorý je často neseparovateľný. Názov výzvy "Viac lásky, menej plastu" navádza ľudí myslieť nielen na zosnulých, ale aj na našu  budúcnosť. Prírodnými kyticami, vencami a ikebanami môžeme prispieť ku ochrane našej prírody, ktorá je už unavená pod nánosmi plastového odpadu. Zapojili sme sa do tejto výzvy z dôvodu, že máme radi okolo seba čisté a pekné prostredie. Preto chceme, aby aj našim pričinením, prácou a láskou... bolo naše okolie krásne. 

          • Hovorme o jedle...

            29. 10. 2023

            XI. ročník súťaže...

            Týždeň od 16.-20.októbra 2023 bol pre nás v znamení mnohých chutí a vôní.  Rozvíjali sme témy  projektu praktickými aktivitami.  Spoznali sme mnoho potravín, ich zloženie, pôvod a hlavne sme si spolu prakticky vyskúšali a zažili ako vonia čerstvo napečený chlieb, vŕzganie syra pod zubami, alebo koľko kapusta  stratí vody, kým sa dostane natesno do suda. Téma potraviny je rozsiahla, preto sa jej budeme aj priebežne venovať dopodrobna na rôznych vyučovacích predmetoch. Zistili sme, že nie všetko čo nám ohromne chutí, môže mať pre naše telo aj pozitívne účinky. Preto je táto téma na diskusiu veľmi potrebná.   Jedlo môže byť pre nás nielen liek, ale aj jed. Do projektu sme zaslali prezentáciu a metodický list. Držte nám palce, aby sme boli úspešní.

            4.B (Z.Z) 

          • Október je mesiac úcty k starším ľuďom.

            29. 10. 2023

            Stretnutie so starými rodičmi... 

            Dňa 27.10. 2023 o 15,00 hodine sme si pozvali našich starých rodičov na tvorivé dielne. Našim cieľom bolo stráviť čas s ľuďmi, ktorí pre nás veľa znamenajú. Spoločne sme tvorili prírodné ozdoby.  Pripravili sme si pre nich aj  program s názvom „Nakladanie kapusty.“ Keď sme odprezentovali náš jesenný tradičný zvyk a vytvorili krásne ikebany, rozdali sme starým rodičom dobroty, ktoré sme im vlastnoručne pripravili na hodine pracovného vyučovania. Boli to opražené ovsené vločky na masle s medom, orieškami a sušeným ovocím. Veľmi si želáme, aby tu boli s nami ešte veľa, veľa rokov.

            4. B (Z.Z)

          • Halloween u nás v škole

            28. 10. 2023

            Pred odchodom na jesenné prázdniny si žiaci 4. a 5. ročníkov pripomenuli na hodine anglického jazyka a reálií sviatok Halloween. Zábavnými aktivitami, kreslením tekvičiek a lampášov, či preoblečením sa do strašidelných masiek sa priblížili k tradícii starých Keltov.

            RR

          • Korčuliarsky výcvik

            27. 10. 2023

            začal v materskej škole 05.10.2023 na Zimnom štadióne mesta Poprad pod vedením skúsených trénerov p. Bartečka a p. Svitanu. Deti sa postupne oboznamujú s ľadom  a jeho vlastnosťami. Prekonávajú strach z jazdy
            na korčuliach a osvojujú si základné pohybové zručnosti a získavajú špeciálne poznatky. Korčuliarska príprava sa bude uskutočňovať do konca marca 2024.

          • Predplavecká príprava

            27. 10. 2023

            v materskej škole začala 06.10.2023, kde sa deti postupne oboznamujú s vodou, odstraňujú strach z vody a osvojujú si elementárne základy plávania. Predplavecká príprava sa uskutočňuje v AQUACITY Poprad pod vedením skúsených tréneriek, deti ju absolvujú 12x.

          • Gaštankové popoludnie v materskej škole

            27. 10. 2023

            sa konalo v utorok 24.10.2023 v školskej jedálni, kde deti spoločne s rodičmi ukázali svoje zručnosti pri vyrábani rôznych výrobkov z prírodnín - rôzne postavičky, dopravné prostriedky, ikebany, atď. Rodičia si zmerali svoje sily v súťažiach pri príležitosti "Dňa jablka": o najdlhšiu šupku z jablka, strúhanie jablka, zhotovovali panáčikov z gaštanov a na maketu jablka ukladali vrchnáčiky z PET fliaš. Na záver boli malou drobnosťou odmenené deti, ktoré spoločne s rodičmi zhotovili tekvičku a priniesli ju na Gaštankové popoludnie. Rodičia mohli ochutnať pitný režim a nátierky, ktoré deťom chystajú tety kuchárky na desiatu či olovrant a nachystali nám ich aj na túto akciu aj s vedúcou ŠJ, za čo im ďakujeme.

            Kolektív MŠ

          • Školské kolo Olympiády zo slovenského jazyka a literatúry

            26. 10. 2023

            V tomto školskom roku prebieha už 16. ročník Olympiády zo SJL. Je určená žiakom 8. a 9. tried. Do nášho školského kola sa prihlásil rekordný počet, 46 žiakov. V 1. kole bolo ich úlohou vypracovať online test zostavený z otázok z gramatiky a literatúry. Tých najlepších desať potom postúpilo do 2. a 3. kola, ktoré sa uskutočnilo v pondelok. Zmerali si sily v neľahkých zadaniach, v transformácii textu a rečníckom prejave. Nad ich výkonmi bdela odborná komisia slovenčinárok, ktorá napokon rozhodla o postupe deviatačky Zuzany Zajacovej do okresného kola. Budeme jej v silnej konkurencii držať palce! AL

          • Súťažíme v jazykoch s WocaBee

            25. 10. 2023

            Súťažíme v jazykoch s WocaBee

            Naša škola sa zapojila do piateho ročníka inovatívnej súťaže pre školy s názvom Jazykový WocaBee šampionát.Súťaž prebieha pod záštitou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR a súťaží sa online v aplikácii na učenie slovíčok - WocaBee (čít. "vokebí").

            Žiaci sa v aplikácii učia novú slovnú zásobu vrátane výslovnosti moderným a veľmi efektívnym spôsobom.V súťaži sa hodnotí usilovnosť žiakov v učení cudzích jazykov, meraná počtom bodov získaných za precvičovanie slovíčok.Čím viac žiaci precvičujú, tým viac bodov (za správne odpovede) získajú a viac sa aj naučia.Každá trieda súťaží ako tím, takže v jazykoch sa zlepšujú skutočne všetci žiaci a slovíčka sa naučia vrátane správnej výslovnosti.Aplikácia navyše pracuje s každým žiakom individuálne za pomoci umelej inteligencie a žiaci si ju môžu spustiť na mobile, tablete či počítači.

            Triedy 6.A, 6.C, 7.C a 9.B aktuálne súťažia v okresnom kole šampionátu, v ktorom môžu získať zaujímavé ceny nielen pre seba, ale aj pre našu školu. Súťažíme aj o príspevok na modernizáciu škôl v hodnote 6 000 €.Všetky informácie o súťaži, ako aj jej priebežné výsledky sú k dispozícii na:

            www.wocabee.app/sutaz

            Tou najdôležitejšou výhrou však bude zlepšenie jazykových vedomostí našich žiakov a ich motivácia k učeniu jazykov, ktoré sú v dnešnej dobe mimoriadne dôležité.Sme veľmi radi, že na našej škole dávame priestor moderným technológiám a učíme cudzie jazyky inovatívnym spôsobom, ktorý žiakov baví a prináša im skutočné výsledky! Držíme im v súťaži palce!

          • Október - mesiac úcty k starším

            25. 10. 2023

            Milá babka, milý dedko, znamenáte pre mňa všetko...

            Pri príležitosti Októbra - mesiaca úcty k starším, si žiaci 3.A a 3.B triedy pozvali do školy svojich starých rodičov, dedkov, babičky.. V úvode ich privítali krásnym kultúrnym programom, kde nechýbali básne, piesne ani tančeky. V nejednom oku sa zaleskla slza šťastia a dojatia.  Po programe sa spoločne pustili do práce a vyrobili si rôzne zvieratká a predmety z kartóna a vlny. 

            Pamätajme na to, že každý malý chlapec či dievča bude raz dedkom alebo babkou. A preto - úcta k starším by mala byť pre všetkých nás samozrejmá a sústavná. Zaslúžia si ju.  Milí naši starí rodičia, babky a dedkovia, prajeme Vám predovšetkým dobré zdravie, čerstvú myseľ a veľa radosti zo života. Prežite ďalšie roky obklopení láskou, úctou a pozornosťou svojich najbližších. Nech je Vaša jeseň života plná farieb. AB,SP

          • V 1.A sme slávili Deň jablka

            24. 10. 2023

            Podstatná myšlienka tohto dňa, ktorý si pripomíname 21. októbra, spočíva v tom, aby človek nezabudol,

            že jablko predstavuje symbol genetickej, kultúrnej a fyzickej pestrosti. Stalo sa prostriedkom boja proti

            chorobám a inšpiráciou zdravej výživy. Jablko je vo výžive poklad. A my sme mali týchto pokladov

            v 1.A plno. Vstupenkou do triedy bolo v ten deň jablko. Spolu sme oslávili túto vitamínovú „bombu“ hrami,

            piesňami, úlohami, ochutnávkou, tvorivými aktivitami...

            Najväčší úspech však mala príprava 100 % jablkovej šťavy, ktorú sme si vlastnoručne pripravili.

            Tešili sme sa z dňa plného zdravia, smiechu, zábavy, vôní a chutí. EM

             

          • Deň jablka v 2.B

            24. 10. 2023

            Týždeň zdravej výživy, kedy sa deti snažili každý deň si priniesť na desiatu niečo zdravé, sme v piatok ukončili celodenným tematickým vyučovaním ku Dňu jablka.

            Po rannom kruhu, kedy sme si jabĺčka porozdávali s pesničkou Červené jabĺčko, sme sa pustili do ich chrumkania a popri tom sa z prezentácie dozvedeli množstvo zaujímavých vecí o jabĺčku... Vedeli ste napríklad, že červené jabĺčko obsahuje omnoho viac vitamínu C ako iné farby jabĺk? V jabĺčkovom duchu sme riešili aj matematické úlohy a úlohy zo Slovenského jazyka - s pesničkou Bolo raz jabĺčko krásne.... Po jednom jabĺčku sme si aj namaľovali a pustili sme sa do ochutnávok jabĺčkových špecialít ...

            Všetko nám veľmi chutilo, všetko sme pojedli a tešili sa, že sme sa celý deň "vôbec neučili" a popri tom veľa naučili...

            A ešte sme aj splnili dobrú radu - jedno jablko denne a nepotrebujete lekára!

            S.D.

          • Deň jablka

            23. 10. 2023

            Jablko. Sladké, šťavnaté, červené ... Je jedno z najzdravších druhov ovocia. Každý kúsok zásobuje naše telo energiou. Jablká obsahujú množstvo vitamínov a pomáhajú predchádzať chorobám. V 3. A triede sme zorganizovali Jablkový deň. Deti sa aktívne zapojili do rozhovoru o jabĺčku, ako o výbornom a veľmi zdravom ovocí. Celý deň sa niesol v duchu jabĺčka. Pozreli sme si zaujímavú prezentáciu, počítali jabĺčkové príklady, prečítali maľovanú básničku o jabĺčku, nezabudli sme si aj zaspievať pieseň „Červené jabĺčko“. Nezabudli sme aj na ochutnávku. Plní sily  sme sa pustili do maľovania a vystrihovania týchto guľatých malých zázrakov. (SP)

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou, Vagonárska ulica 1600/4, 058 01 Poprad - Spišská Sobota
      • +421 52 77 69 088 - Základná škola +421 910 890 470 - Riaditeľ školy +421 911 240 110 - Zástupca riaditeľa pre 2. stupeň +421 903 617 262 - Zástupca riaditeľa pre 1. stupeň +421 911 240 115 - Ekonóm školy +421 52 77 69 435 - Školská jedáleň +421 910 890 516 - Vedúca ŠJ +421 52 77 69 536 - Materská škola +421 910 890 506 - Zástupca riaditeľa pre MŠ
      • Vagonárska ulica 1600/4 05801 Poprad - Spišská Sobota Slovakia
      • 17068223
      • 2020951823
      • Základná škola s materskou školou, Vagonárska ulica 1600/4, 058 01 Poprad - Elokované pracovisko MŠ
      • Prešovský
      • Poprad
      • Mesto Poprad
      • Základná škola s materskou školou, Vagonárska ulica 1600/4, 058 01 Poprad - Spišská Sobota
    • Prihlásenie