• 2.B: Vianoce

            23. 12. 2023

            Šťastné a veselé dnes prajeme Vám,

            nech nikto pri stole nesedí sám.

            Šťastné a veselé nech všetci máme,

            nech máte celý rok len šťastie samé.

             

            Kolektív 2.B triedy, S. Dobiasová, L. Jurinyová

          • Vianočné posedenie

            22. 12. 2023

            Vianočná nálada sa dnes niesla aj v ŠKD. Hneď poobede sme začali vianočným kvízom, pri ktorom sme si preverili naše vedomosti o Vianociach, pokračovali vytvorením vianočného pozdravu, ktorým obdarujeme niekoho, komu chceme urobiť radosť a na záver sme si urobili vianočné posedenie a zaspievali vianočné koledy.

            Všetkým želáme šťastné a veselé Vianoce!

            ŠKD 3.A+3.B  /V.O./

          • Vianočná výzdoba tried

            22. 12. 2023

            Do tejto milej predvianočnej aktivity sa zapojilo veľa tried II. stupňa našej školy a školský parlament mal čo robiť, aby určil víťaza. Nakoniec to vyriešil takto - víťazi sú dvaja! Z mladších ročníkov nás svojou výzdobou najviac potešila 6. A a z tých starších zas 8. C. Členovia školského parlamentu vyrobili 2 žolíkové karty a odniesli ich do spomínaných tried. Radostnú atmosféru vyhlasovania víťazov si vychutnajte všetci pri pohľade na fotografie, ktoré sa nám podarilo urobiť.  MK

          • Vianočná pošta

            22. 12. 2023

            Žiaci 3.B triedy sa aj tento rok zapojili do projektu Slovenskej pošty - Vianočná pošta. Ježiško ich ani tento rok nesklamal a odpísal každému krásny list. Odovzdal im aj prianie: "Počas dní, keď budeš čakať na Štedrý večer, mysli na všetkých svojich blízkych a kamarátov, mysli na to, ako dobre je, že ich máš pri sebe, aké šťastie je, že môžete byť spolu v mieri a láske. Neboj sa im nahlas povedať, ako ich máš rado, pretože slová lásky sú pre každého človeka najväčším darčekom." AB

          • Vianočná hviezda

            21. 12. 2023

            Bazén v Spišskej Novej Vsi privítal v sobotu aj plavcov, pre ktorých boli tieto preteky prvými v súťažnej forme. Po tréningoch v plaveckej prípravke a na hodinách športovej prípravy  sa tešíme z prvých milých výsledkov našich najmladších pretekárov. Pretekov sa  zúčastnilo šesť plaveckých klubov

            Vianočná  hviezda pre  plavcov sa začala štafetou 2×25 voľný spôsob, v ktorej sa predstavili deti spolu s rodičmi. Program pokračoval disciplínami na 50m a 25m. Malí  šikovní plavci a plavkyne z našej školy získali spolu 29 medailí 🥇🥈🥉 a nám neostáva nič iné, ako dúfať, že ich cieľom bude venovať sa plávaniu, poctivo trénovať a vyplávať si čo najviac medailí v nasledujúcich  pretekoch. Druhákov reprezentovali Kovalčík Janko, Antošová Kristínka, Budzáková Dianka a Mikulášová Nikolka. Tretiakov zastupovali Michal Diabelko a Lydka Dindošová. Za piatákov nastúpili  Alex a Maxim Korub, Maxim Vikarský, Šimon Čonka,  Lucia Vojtechová , Nina Romanová a Eliška Bajtošová.

             

          • Vianočná hodina angličtiny

            20. 12. 2023

            Vianočná nálada na našej škole je v plnom prúde a veru sme sa ňou nechali trošku uniesť aj na hodinách angličtiny. Zaspievali sme si anglické vianočné evergreeny a pesničky, ktoré sú v tomto období obľúbené aj na Slovensku. Na chvíľku môžete nazrieť ako takáto hodina vyzerala so skupinou žiakov z tried 5. A a 5. C.

            RR

          • ANJEL VIANOC 2023 - vyhodnotenie

            14. 12. 2023

            ​​​​​​​Materské školy

            ​​​​​​​2. miesto za kolekciu prác
            ZŠ s MŠ Vagonárska, PP-Spišská Sobota:

            Laura Červeňová, Amelie Daniela Quentasi, Tamia Rojková 5 rokov, Anjeli

            Základné školy 1. stupeň

            3. miesto
            ZŠ s MŠ Vagonárska, Poprad:

            Karolína Kapral 6 rokov, Anjel- Darčeková víla

            Čestné uznanie za kolektívne práce
            ZŠ s MŠ Vagonárska, Poprad:

            Žiaci 4.B triedy

            Anjel z odpadového neba „Sobotko“
            Základné školy 2. stupeň

            Čestné uznanie za kolektívne práce

            ZŠ s MŠ PP-Spišská Sobota: Sebastián Cyprich, Ivan Malíý, Leonard Sendecký, Illia Ivanov, Simon Barabas, Eliáš Matias Kost, Tobias Husár, Lenka Frankovská, Michaela Šípová, Matúš Čonka 14-15 rokov, Nitkoví anjeli 

            (AŠ)

          • Anglická pyžamová párty

            14. 12. 2023

            V tomto predvianočnom čase sa žiaci 4. B a 4. C zabavili na anglickej pyžamovej párty, kde si pozreli veselú zimnú rozprávku, pripravili pohostenie z Mikulášskych dobrôt a zatancovali si Just Dance. Anglická pyžamová párty bola tak príjemným a oddychovým spestrením tohto čarovného času. 

            RR

          • Návšteva Hvezdárne a planetária v Prešove

            13. 12. 2023

            Vesmír...niečo tajomné, dokonale neprebádané, zaujímavá studnica poznatkov a nezodpovedaných otázok.  Žiaci zo štvrtých ročníkov dnes v sprievode triednych učiteliek a pani riaditeľky navštívili Hvezdáreň a planetárium v Prešove. Svoje nadobudnuté vedomosti z oblasti „Vesmír“ si tak dali do súvisu s prednáškou astronómov a vedeckých pracovníkov. Krásne,  pútavé videá a projekcie žiakom priniesli bohaté zážitky a upevnili ich poznatky.  Tiché sledovanie plné napätia, skúmavé pohľady a nekonečné otázky nám naznačili, že tento vzdelávací výlet  splnil naše očakávania. (AO, MK, ZZ)

          • Exkurzia v Múzeu špeciálneho školstva v Levoči

            13. 12. 2023

            Žiaci 3. A, 3. B a 2. A triedy mali dnes zážitkové učenie. Namiesto sedenia v školských laviciach a preberania teórie, na vlastnej koži zažili potreby znevýhodnených jedincov. Navštívili expozíciu, ktorej dominantou bola nadrozmerná kocka, ktorá bola zameraná na štyri ľudské zmysly (hmat, zrak, sluch a čuch). Prostredníctvom špeciálnych okuliarov sa na chvíľu vžili do ľudí so zrakovým postihnutím . Čuch si žiaci preverili pri ovoniavaní rôznych vôní. Pomocou prehrávaných zvukov v slúchadlách si overili kvalitu svojho sluchu. Veľmi zaujímavé bolo naučiť sa niekoľko písmen abecedy v Brailovom písme a znakovú reč. Záver pekného dňa sme venovali spoznávaniu historickej Levoče a na vlastné oči sme videli svetoznámy  historický oltár Majstra Jána Pavla z Levoče. Opäť sa raz potvrdilo, že je lepšie raz vidieť ako stokrát počuť. (SP, AB)

          • Mikuláš, anjel a čert v materskej škole

            11. 12. 2023

            "Vitaj, vitaj Mikuláš, čo v batohu pre nás máš?..." 

            Maličkí aj veľkí, chlapci aj dievky, no takmer všetci očakávajú príchod sv. Mikuláša a inak tomu nebolo ani v našej materskej škole. V stredu 06.12.2023 detičky s nadšením čakali na vzácnu návštevu - sv. Mikuláša aj s jeho pomocníkmi - anjelikom a šibalským čertíkom.

            S veľkou túžbou natŕčali ušká, či nezačujú zvuk mikulášskeho zvončeka. Keď nastal ten čas, privítali ich veľkým potleskom. Poniektoré deti mali obavy z toho, či boli dostatočne poslušné a čertíkovi sľúbili, že sa budú snažiť poslúchať po celý rok nielen v škôlke, ale aj doma.

            Mikuláš pútavo rozprával o jeho dlhej ceste. Naše deti mu spríjemnili pobyt v našej škôlke milým vystúpením - básničkami, či pesničkami odreprezentovanými zo srdiečka. Každé dieťa bolo osobne obdarené balíčkom plným dobrôt - v ich očkách sa zaligotala úprimná detská radosť.

            "Ďakujeme Mikuláš,

            za tie krásne chvíle,

            za sladkosti od teba,

            aj za slová milé.

            Stretneme sa o rok zas,

            príď Mikuláš medzi nás"

            BK

          • Fotka mesiaca

            10. 12. 2023

            Fotka jesene, ktorá pôvodne najviac zaujala školský parlament, nebola autorská, preto zverejňujeme a zároveň vyhlasujeme za víťaznú fotografiu, ktorá sa umiestnila hneď za ňou od žiačky Šarloty Jurčovej z 8.C triedy. Šarlota, gratulujeme! 

            Zároveň oznamujeme, že v tejto súťaži pokračujeme. Tí, ktorí radi fotia, môžu svoju fotku zimnej krajiny poslať na mailovú adresu: fotkamesiaca.zsspsobota@gmail.com do 31. 1. 2024. Ďalšie dôležité informácie: Téma: Pani Zima. Každý žiak posiela len jednu vlastnú fotografiu.                                                        MK

          • Mikuláš v škole..

            9. 12. 2023

            Mikuláš svoj sľub dodržal a tak ako minulý rok sľúbil, aj tento rok prišiel potešiť deti a odmeniť ich sladkosťami. Ráno vítal v škole deti sympatický vianočný škriatok so svojim milým úsmevom a dobrou náladou. MIkuláš mal so sebou aj pomocníkov - čertov, anjela a malých trpaslíkov. Aj keď sa čert veľmi snažil deti nahovoriť na zlé skutky, anjel mu to nedovolil. Deti potešili Mikuláša piesňami a básničkami. Veríme, že Mikuláš bol s deťmi spokojný, a o rok nás opäť navštívi. AB

          • Putujúci Mikuláš a my :-)

            7. 12. 2023

            Ani zlé počasie nás a našich rodičov neodradilo. Prišli sme v daždi privítať a potešiť Mikuláša. Ten k nám prišiel v sprievode anjela a čerta na krásnych bielych saniach. Klub Sobotčanov si pre všetky deti pripravil sladké prekvapenie. Ďakujeme ! 

            (AŚ)

          • Záchranári v 2.B

            7. 12. 2023

            Po hasičoch sa k nám do triedy podarilo pozvať aj záchranárov. Dvaja veľmi milí a šikovní záchranári nám prišli porozprávať o svojej práci. Žiakom vysvetlili, ktoré najdôležitejšie informácie majú poskytnúť operátorovi, keď volajú na číslo 155. Preskúšali aj žiakov, čo o ich práci vedia - tí vedeli odpovedať na všetko :-) A potom nám ukázali ako sa dá zachrániť ľudský život. Žiaci sa naučili akým spôsobom zistiť, či je človek pri vedomí, ako sa správne robí masáž srdca - pri tej sme si aj zaspievali Rolničky, rolničky... Deti zistili, že to vôbec nie je jednoduché a niektorí sa aj riadne zapotili. Po úspešnej masáži srdca sa dozvedeli ako treba pacienta uložiť do stabilizovanej polohy. Ochotný záchranár sa poskytol ako model, aby si aj  deti vyskúšali, že spôsobom, ktorý im ukázal, vedia aj oni do stabilizovanej polohy dostať aj dospelého človeka. Naučili sa ako pomôcť zranenému pri silnom krvácaní a ako ošetriť zlomeniny. Niektorí si na vlastnom tele vyskúšali ako zlomeniny spevňujú záchranári :-) Poobzerali si, čo všetko ukrýva taký záchranársky batoh a z každej strany skontrolovali aj sanitku. Na rozlúčku nám záchranári zapli aj majáky. :-)

            Všetkým záchranárom ďakujeme za ich úžasné výkony pri práci a záchranu životov!

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou, Vagonárska ulica 1600/4, 058 01 Poprad - Spišská Sobota
      • +421 52 77 69 088 - Základná škola +421 910 890 470 - Riaditeľ školy +421 911 240 110 - Zástupca riaditeľa pre 2. stupeň +421 903 617 262 - Zástupca riaditeľa pre 1. stupeň +421 911 240 115 - Ekonóm školy +421 52 77 69 435 - Školská jedáleň +421 910 890 516 - Vedúca ŠJ +421 52 77 69 536 - Materská škola +421 910 890 506 - Zástupca riaditeľa pre MŠ
      • Vagonárska ulica 1600/4 05801 Poprad - Spišská Sobota Slovakia
      • 17068223
      • 2020951823
      • Základná škola s materskou školou, Vagonárska ulica 1600/4, 058 01 Poprad - Elokované pracovisko MŠ
      • Prešovský
      • Poprad
      • Mesto Poprad
      • Základná škola s materskou školou, Vagonárska ulica 1600/4, 058 01 Poprad - Spišská Sobota
    • Prihlásenie