• Účelové cvičenie - ochrana života a zdravia človeka

            14. 9. 2023

            V piatok si žiaci mohli za pekného počasia precvičiť svoje praktické zručnosti. Prvá časť tohto dňa bola venovaná hádankám, ktoré žiakov naviedli na zaujímavé miesta v okolí Spišskej Soboty. Druhá časť, patrila jednotlivým stanovištiam, ktoré boli zamerané na pobyt a pohyb v prírode, protipožiarnu a civilnú ochranu, zdravotnú prípravu a dopravnú výchovu.

            Poďakovanie patrí všetkým učiteľom a žiakom 6.A za prípravu a realizáciu stanovíšť. Pochvalu si záslúžia najmä triedy 5.A, 5.C, 7.B, 7.C, 8.B a 9.B, ktoré sa do plnení úloh pustili veľmi zodpovedne. 

             

             

          • Nové preliezacie prvky na dvore materskej školy

            4. 9. 2023

            PODARILO SA!

            Deti v prvý školský deň čakalo na našom dvore milé prekvapenie vo forme nových preliezacích prvkov: LANOVÁ PYRAMÍDA a KOLOTOČ, za ktoré vďačíme VÁM milí rodičia, priatelia a známi základnej a materskej školy. Podarilo sa nám vyzbierať krásnu sumu vďaka prispeniu 2% dane z príjmov, Nadácii CHEMOSVIT (p. Budzák) a Nadácii Veolia Slovensko (p. Dindoš).

            Všetkým, ktorí ste nám pomohli a prispeli patrí obrovské ĎAKUJEME!!!

          • Oznam žiakom a rodičom

            30. 8. 2023

            Riaditeľstvo ZŠ s MŠ oznamuje žiakom a rodičom tunajšej školy, že

             

             

            slávnostné otvorenie školského roka 2023/2024 sa uskutoční

            dňa 04.09.2023 (pondelok) o 9.00 hodine

             

             

            pred hlavným vchodom budovy základnej školy.

            V prípade nepriaznivého počasia bude slávnostné otvorenie v telocvični školy.

             

            Školský klub detí a obedy v školskej jedálni pre prihlásených žiakov budú zabezpečené

            od 05.09.2023 – utorok.

             

                                                                                                                                      PaedDr. Adriana Oravcová

                                                                                                                                                 riaditeľka školy

          • Hmotná núdza

            31. 8. 2023

            Milí rodičia,

            blíži sa začiatok školského roka a ten je už tradične plný rôznych termínov a administratívy, preto sa na Vás obraciam s prosbou, aby ste nám podľa možností už v pondelok 4. septembra doniesli potvrdenie, ak poberáte alebo budete poberať pomoc v hmotnej núdzi. Zoznamy poberateľov potrebujeme uzavrieť a odoslať na ďalšie spracovanie už 5. septembra.

          • 4. A v škole v prírode

            2. 7. 2023

            V dňoch 19.6. - 26.6. 2023 sa žiaci 4.A zúčastnili školy v prírode v Drienici . Okrem vyučovania sme spoznávali krásy okolia tejto časti Slovenska. Navštívili sme Vyhliadku pod Lysou, Jaskyňu Zlá diera, Jakubovanskú priehradu i Šarišský hrad. Okrem toho sme zažili veľké množstvo zábavy pri opekaní špekáčikov, jazde na koni, v súťaži Milujem Slovensko v bazéne  a vyšantili sa na skakacom hrade, ktorý patril  iba nám.(IK)

          • Škôlkari v Škole v prírode

            29. 6. 2023

            Deti z materskej školy sa zúčastnili Školy v prírode 05. - 09.06.2023 v Stratenej - Dobšinskej ľadovej jaskyni na Farme na Samelovej lúke. Vyučovanie prebiehalo v zaujímavom prostredí, kde si rozvíjali environmentálne a estetické cítenie, vytvárali pozitívny vzťah k prírode, navštívili Dobšinskú ľadovú jaskyňu, jazdili na koňoch, spoznali niektoré liečivé kvety a rastlny, oboznámili sa s množstvom zvierat, ktoré mali možnosť kŕmiť, čím si budovanali sebadôveru, samostatnosť, získali mnoho nových vedomosti, zručnosti a návykov.                                                                                        MOŠ

          • Turistika - záujmová činnosť

            28. 6. 2023

            Choďte von. Nikomu to nepovedzte a neberte so sebou telefón. Začnite kráčať a pokračujte v chôdzi.  Naši turisti sa vybrali do hôr. Spoznali krásne miesta, kde je príroda čistá a plná krásnych výhľadov. Nabíja energiou a  čistí myseľ. :-) Krokomery zaznamenali rekordy. V septembri pokračujeme turisti!  (AŠ)

          • Rozlúčka trochu inak

            28. 6. 2023

            Možno ste si minulý piatok všimli, že unudené tváre žiakov deviatej A boli nejaké iné, trochu unavené, ale šťastné a usmiate. Príčinou bola ich netradičná rozlúčka so školou, ktorú majú tak radi, že sa v nej rozhodli prenocovať. Oficiálny začiatok akcie bol vo štvrtok 22. júna o 19:00. Po spoločnej večeri nasledoval tímbilding a hľadanie pokladu. Žiaci boli kreatívni, vtipní a výnimočne aj poslušní. Po večernom premietaní program pokračoval krátkym stolnotenisovým turnajom a tancovačkou, na ktorej sme objavili netušené talenty. Nakoniec škola stíchla a na chvíľu sme si všetci oddýchli. I keď nikto z nás toho veľa nenaspal, mali sme z tejto akcie dobrý pocit. Do dňa sme vykročili posilnení šálkou voňavej kávy a pocitom spolupatričnosti... 

            MaKu + MaRe + 9.A

             

             

          • 9. C v Prahe

            26. 6. 2023

            Na svojom koncoročnom výlete navštívili žiaci 9.C Prahu. Obdivovali Pražský hrad, Katedrálu sv. Víta, Petřín, nočný Karlov most, Staromestské námestie, Prašnú bránu a iné miesta, ktoré v Prahe jednoducho musíme vidieť. Zabavili sa v escape room a čas výletu strávili naozaj aktívne. Veríme, že ich výlet ostane pre nich krásnou spomienkou na základnú školu.

          • Informácie k stravovaniu na školský rok 2023/2024

            23. 6. 2023

            Vážení rodičia,

            od 1.9.2023 pokračuje bezplatné stravovanie formou štátnej dotácie na stravu pre deti v základných a v materských školách (budúcoroční predškoláci). Pre poskytnutie dotácie je potrebná žiadosť rodiča (návratka), v ktorej sa rodič vyjadrí, či žiada alebo nežiada o poskytnutie dotácie na stravu. Návratku vyplníte prostredníctvom svojho rodičovského EduPage konta v module Žiadosti / Vyhlásenia a to i cez mobilnú aplikáciu. Návod ako podať Návratku k žiadosti o dotáciu na stravu nájdete tu:

            Pozor!

            Ak máte v škole viac detí, návratku je potrebné podať za každé dieťa zvlášť. V aplikácii si musíte prepnúť konto na druhé dieťa.  

            Nakoľko sa blíži koniec školského roka, prosím , aby ste urýchlene požiadali nanovo o bezplatnú stravu prostredníctvom žiadosti (návratky), ktorú rodič vyplní a zašle cez EduPage  najneskôr do 28.6.2023.

            Podmienkou odoberania stravy v budúcom školskom roku je zároveň vyplnenie a podpísanie nového zápisného lístka, ktorý Vám bude doručený v najbližších dňoch prostredníctvom Vašich detí. V tomto zápisnom lístku nájdete všetky dôležité informácie ohľadom stravovania sa v budúcom školskom roku. Prosíme lístok vyplniť, podpísať a obratom podať späť.

            V prípade, ak žiak nebude v budúcom týždni v škole, môže si zápisný lístok vyzdvihnúť počas prázdnin na sekretariáte školy v doobedňajších hodinách, respektíve si ho vytlačí tu.

            S pozdravom

            Mgr. Ingrid Mlynarčíková, ved. ŠJ

          • Prednáška o šikane a kiberšikane

            22. 6. 2023

            Dňa 21.6.2023 nás navštívili koordinátorky  ochrany detí pred násilím z ÚPSVaRu v Poprade. Cieľom prednášky bolo pomôcť deťom dozvedieť sa niečo viac o šikane a kiberšikane, vedieť to rozlíšiť,  naučiť sa ako pomôcť jeden druhému, čo robiť v prípade ak k šikane dôjde. Rozhovor s deťmi viedli pútavou formou a rôznymi aktivitami. Ďakujeme. Žiaci  3.A /MM/

          • Vyhodnotenie výtv.- liter. súťaže Hasiči

            15. 6. 2023

            K úspešným žiakom našej školy vo  výtv.-liter. súťaži  Hasiči patria :

            1. m. Tobias Adamčík, 3.A - literárna práca

            2. m. Mateo Hrubý, 4. C  -literárna práca

            3.m. Samuel Baňas, 4.C - literárna práca

            1. m. Ján Jakubčák - výtv. práca

            2. m. Marek Božoň,  6.B - výtv. práca

            3.m. Natália Kormaníková, 6.B - výtv.práca

            Na vyhodnotení mohli deti nahliadnuť do  hasičských áut a počas teplého dňa na vlastnej koži vychutnali

            príjemné ochladenie vodou z požiarnej hadice.

            BLAHOŽELÁME !  ( MaKor)

             

             

          • Oliver Tomas - opäť majstrom Slovenska.

            14. 6. 2023

             Oliver Tomas sa zúčastnil na Majstrovstvách SR Open a juniorov, ktoré sa konali v Šamoríne v dňoch 9.-11.6.2023. Oliver sa stal Majstrom SR v kategórii mladší juniori a to v disciplínach 100m voľný spôsob a 200m voľný spôsob. Zároveň v tejto kategórii obsadil druhé miesto v disciplínach 50m znak a 50m motýlik a 3.miesto v disciplíne 50m voľný spôsob.

             V kategórií Open - teda v kategórií mladší a starší juniori a dospelí pretekári, získal 3.miesto v disciplíne 200m voľný spôsob, kde dosiahol aj svoj nový osobný rekord 1:55:51, ktorým zároveň potvrdil svoju nomináciu na EYOF (Európsky Olympijsky festival mládeže) v Slovinskom Maribore 23.7. - 29.7.2023. 

            Oliverovi gratulujeme a prajeme veľa chuti a síl do prázdninových tréningov  :)

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou, Vagonárska ulica 1600/4, 058 01 Poprad - Spišská Sobota
      • +421 52 77 69 088 - Základná škola +421 910 890 470 - Riaditeľ školy +421 911 240 110 - Zástupca riaditeľa pre 2. stupeň +421 903 617 262 - Zástupca riaditeľa pre 1. stupeň +421 911 240 115 - Ekonóm školy +421 52 77 69 435 - Školská jedáleň +421 910 890 516 - Vedúca ŠJ +421 52 77 69 536 - Materská škola +421 910 890 506 - Zástupca riaditeľa pre MŠ
      • Vagonárska ulica 1600/4 05801 Poprad - Spišská Sobota Slovakia
      • 17068223
      • 2020951823
      • Základná škola s materskou školou, Vagonárska ulica 1600/4, 058 01 Poprad - Elokované pracovisko MŠ
      • Prešovský
      • Poprad
      • Mesto Poprad
      • Základná škola s materskou školou, Vagonárska ulica 1600/4, 058 01 Poprad - Spišská Sobota
    • Prihlásenie