• Školy na hokej

            28. 11. 2023

            HK Poprad umožnil žiackym kolektívom dostať sa na popradský zimný štadión za zvýhodnených podmienok. 7.B trieda sa rozhodla túto šancu využiť a zúčastniť sa na extraligovom zápase HK Poprad - HC Slovan Bratislava. Žiaci si cez prestávky vyrobili dva krásne transparenty, pretože po skončení sezóny bude najlepší transparent odmenený výhrou v podobe školského výletu do AquaCity Poprad. Kamzíci ich potešili krásnym víťazstvom 5:2.                                                                                                                                                          MK

          • Medailová žatva plavcov 6.A tiedy

            26. 11. 2023

            Dvojdňové preteky  Memoriál Jozefa Baláža v Spišskej  Novej  Vsi  25. - 26.11.2023 priniesli pre našich plavcov zo 6.A triedy  bohatú medailovú žatvu. Spolu vybojovali  28 medailí. Najúspešnejší bol  Dominik Bajtoš  so šiestimi, Barborka Drefková so štyrmi, Riško Kračún  a Zuzka Humenská s troma  a Jakubko Gabaj s Robkom Slimákom po jednom cennom kove. Najviac nás však  potešili  štafety: 4x50m voľný spôsob a 4x50m polohový pretek, kde si chlapci vyplávali dvakrát striebro a dievčatá  striebro a zlato. V štafete chlapcom veľmi pomohol Boris Behúň, ktorý však v individuálnych disciplínach mal smolu a získal 5 x štvrté miesto. Všetkým blahoželáme.

          • 4.C TANCUJE

            25. 11. 2023

             Chlapci zo 4.C nacvičili tanec, ktorým sa chcú zapojiť do sútaže Everybody dance now challenge. Pozrite si, ako im to tancuje...MK,MB

          • Deň vďakyvzdania v našej škole

            24. 11. 2023

            Štvrtý štvrtok v mesiaci november sme si na hodinách anglického jazyka z reálií USA pripomenuli Deň vďakyvzdania. Malí aj veľkí žiaci sa oboznámili s históriou tohto sviatku a s jeho moderným slávením. V rámci praktických aktivít žiaci vypracovali svoj vlastný zoznam, kde zahrnuli osoby, udalosti či veci, za ktoré sú vo svojom živote vďační. Tiež napísali list vďačnosti, ktorý adresovali konkrétnej osobe. Tí s poetickým duchom zložili "I wish" báseň, kde vyjadrili nielen svoje osobné, ale aj dobré priania pre celý svet.

            RR

          • KUUL – Prezentácia života z našich hôr a lesov

            22. 11. 2023

            V utorok 21.11.2023 našu materskú školu navštívil ujo KUUL (Tomáš Kučera) a deti preniesol do našich krásnych slovenských hôr a lesov.

            Deťom odprezentoval život v našich horách a lesoch, snažil sa ich zaujať a tiež aj veľa naučiť. Porozprával im a ukázal (samozrejme, že nie živých) obyvateľov našich hôr - medvede a jelene. Deti najviac zaujímali medvede, o ktorých sa dozvedeli kde žijú, ako žijú, čo žerú, čo kedy robia a prečo v zime spia. Získali množstvo informácií o jeleňoch a srnkách, kto je žena jeleňa, načo im slúžia parohy, prečo ich zhadzujú. Na množstvo zvedavých otázok - aký je rozdiel medzi parohmi a rohmi, či sú parohy vyrobené z dreva, kto je kráľom lesa dostali množstvo zaujímavých a náučných odpovedí. Veľkým zážitkom pre deti bolo vyskúšať si ručanie jeleňa pri vábení jeleníc. Pomocou video – zvukovej hádanky sa pokúsili uhádnuť zvuky prírody, zvierat a vtákov. Na vlastnej koži si vyskúšali maskovacie plášte, v ktorých sa sleduje príroda v jednotlivých ročných obdobiach a tiež maskovací stan... to bol veru zážitok!!!

            Deti sa neustále vypytovali, o všetko sa zaujímali, všetko si chceli vyskúšať.. V závere  vyrozprávali svoje zážitky a postrehy z lesa, za čo boli odmenené magnetkou.

            Veríme, že ujo KUUL našu materskú školu navštívi aj budúci školský rok s novými skúsenosťami a zážitkami.

            matško

          • Fotka mesiaca

            9. 11. 2023

            Fotka mesiaca

            Akcia je určená pre žiakov II. stupňa.

            Každý žiak môže poslať 1 fotku.

            Téma : Jeseň

            (môžu to byť fotky prírody, prípadne autoportrét, na fotkách nesmú byť iní ľudia alebo budovy)

            Termín: od 10. 11. do 20. 11. 2023

            Súťaž vyhodnotia členovia školského parlamentu dňa 21.11.2023.

            Fotky posielajte na e-mail : fotkamesiaca.zsspsobota@gmail.com

                                                                                                                                                         Šimon Bobko, 7.B

          • Školský parlament

            9. 11. 2023

            Aj v tomto školskom roku je v našej škole činný školský parlament. Tvoria ho zástupcovia jednotlivých tried II. stupňa a p. koordinátorka - p. uč. Knapíková. Jeho úlohou je komunikovať záležitosti tried s pani riaditeľkou, pripravovať zaujímavé akcie, aktivizovať žiakov do rôznych činností.

            V septembri členovia školského parlamentu zvládli veľmi dobre zbierku Biela pastelka. Teraz v novembri sa angažujú spolu so spolužiakmi v odpratávaní vyzbieraného papiera z vestibulu školy do zberného kontajnera presne podľa rozpisu cez veľké prestávky. Ale to ešte nie je v tomto mesiaci všetko! Pripravili pre vás aktivitu s názvom: "Fotka mesiaca". Čo, kedy, ako a kde fotiť, aby ste sa mohli do tejto akcie zapojiť? Dozviete sa to, keď si prečítate príspevok Šimona Bobka zo 7.B, člena školského parlamentu, s názvom "Fotka mesiaca". MK

          • LAMPIÓNOVÝ SPRIEVOD

            8. 11. 2023

            LAMPIÓNOVÝ SPRIEVOD

            V jeden krásny jesenný podvečer 07.11.2023 sa v uliciach Spišskej Soboty objavila tisícka svetielok pestrofarebných lampiónov. Deti sa spolu s rodičmi a priateľmi  vydali do tmy s rozsvieteným lampiónom v ruke, ktoré si zakúpili alebo podomácky zhotovili.

            Stretli sme sa pred budovou školy o 16:30 hod, kedy už bola tma a kráčať po tme s lampiónom v ruke bolo pre deti veľmi vzrušujúce. Spoločne sme sa pobrali uličkami Spišskej Soboty na jej krásne námestie, kde sme vypustili balón šťastia a každý si niečo prial. Sprievodom sme chceli vyjadriť radosť zo šťastného života a šíriť lásku a dobro.

            Po vyslovených prianiach sme sa presunuli ku penziónu Atrium, kde bol pripravený stan vďaka Klubu Sobotčanov, v ktorom na nás čakal teplý čaj, ktorý nám pripravila p. Slávka Gaboríková a sladké šišky, ktoré napiekli tety kuchárky z našej ŠJ, za čo všetkým patrí veľké ĎAKUJEME.

            Kolektív MŠ

          • Darček pre starkých ❤ 2.B

            3. 11. 2023

            Keď list za listom mení svoju farbu a zo stromov padá... tak isto menia vlasy svoju farbu... A ako stromy, tak aj naší starkí si musia po lete/po práci oddýchnuť... Rovnako ako ročné obdobie nazývame aj obdobie našich životov... jeseň/jeseň života... Keď farbami a šušťaním lístia nás v jeseni teší príroda... tak múdrosťou šedín a láskaním nás tešia starí rodičia...

            Preto sme sa aj my v mesiaci október, ktorý vzdáva úctu práve im, rozhodli potešiť ich oči a srdcia krátkym programom, v ktorom sme sa pokúsili vrátiť múdrosť starých rodičov a ľudových piesní, ktoré už tiež majú nejaký ten rôčik...

            Veríme, že sme každému z nich odovzdali milú spomienku, na ktorú budú s láskou spomínať. Nám bolo potešením, pozvať ich k nám do triedy a pohostiť ich nielen pripraveným programom, ale aj menším pohostením. :-)

            Atmosféru môžete skúsiť nasať aj vy :-)

            A všetkým starkým prajeme pevné zdravie, mladého ducha a veľa lásky od najbližších!!!

            O rok vás očakávame opäť :-)

            Žiaci 2.B,L.J.,S.D.

          • Výzva pre finančne zdatných žiakov všetkých ročníkov

            2. 11. 2023

            Pri príležitosti Dňa sporenia dávam do pozornosti túto výzvu:

            Filip a Gabika súťažili v sporení. Každý z nich po niečom túžil. Kto nasporil viac a čo si za to kúpil, sa dozvie len ten, kto poráta sumy v ich pokladničkách. Možno sa Vám zdá táto úloha jednoduchá, ale verte, ľahšie je porátať peniaze v peňaženke ako takto :-). Čo by si si kúpil / kúpila za tie peniaze Ty? Úloha je vystavená na prízemí v hlavnej budove. Pozor! Riešenie nikomu nepovedz, nech sa každý potrápi sám :-). Čakám na Vaše odpovede. Tie posielajte cez edupage priamo mne. Mgr. Andrea Šimčáková (1.B)

            Veľa šťastia ! 

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou, Vagonárska ulica 1600/4, 058 01 Poprad - Spišská Sobota
        • +421 52 77 69 088 - Základná škola +421 910 890 470 - Riaditeľ školy +421 911 240 110 - Zástupca riaditeľa pre 2. stupeň +421 903 617 262 - Zástupca riaditeľa pre 1. stupeň +421 911 240 115 - Ekonóm školy +421 52 77 69 435 - Školská jedáleň +421 910 890 516 - Vedúca ŠJ +421 52 77 69 536 - Materská škola +421 910 890 506 - Zástupca riaditeľa pre MŠ
        • Vagonárska ulica 1600/4 05801 Poprad - Spišská Sobota Slovakia
        • 17068223
        • 2020951823
        • Základná škola s materskou školou, Vagonárska ulica 1600/4, 058 01 Poprad - Elokované pracovisko MŠ
        • Prešovský
        • Poprad
        • Mesto Poprad
        • Základná škola s materskou školou, Vagonárska ulica 1600/4, 058 01 Poprad - Spišská Sobota
      • Prihlásenie