Novinky

          • Dejepisná exkurzia

            28. 5. 2018

            Dňa 25. mája 2018 sa žiaci ôsmeho a deviateho ročníka zúčastnili dejepisnej exkurzie do obce Nemecká a do Múzea SNP v Banskej Bystrici. Pre študentov bol pripravený zaujímavý program. Naším cieľom bolo spoznať históriu SNP počas II. svetovej vojny a poukázať na prejavy rasizmu, antisemitizmu a ostatných foriem intolerancie. Naše prvé kroky viedli do obce Nemecká, kde v roku 1945 prebiehalo vyvražďovanie civilistov vo vápennej peci. Tieto smutné udalosti pripomína expozícia v pamätnej izbe pri vápennej peci, ako aj neďaleký pamätník. Druhou zastávkou bolo Múzeum SNP, kde nám na úvod pustili krátky dokumentárny film z autentických záberov z čias vojny. Následne sme si pozreli expozíciu s názvom „Slovensko v protifašistickom hnutí odporu Európy v rokoch 1939-1945“. Žiaci si so záujmom prezerali vojenské uniformy, strelné zbrane, dobové predmety a počúvali pútavý výklad nášho sprievodcu. Záver prehliadky patril autentickým exponátom v skanzene bojovej techniky používanej počas SNP. Deň sme si spríjemnili oddychom a potom sme sa plní zážitkov vrátili domov.  LS

          • eTwinning

            22. 5. 2018

             Aj tento školský rok sa naša škola zapojila do projektu medzinárodných partnerstiev cez internet eTwinning. Tentokrát sme hľadali penfriends, čiže kamarátov na písanie si v anglickom jazyku. Našli sme ich vo Francúzsku a Fínsku. Naši ôsmaci sa prostredníctvom listov v angličtine zoznámili so žiakmi z týchto krajín. Okrem listov sme si vymenili aj e-mailové adresy, aby sme sa mohli zdokonaľovať v anglickom jazyku aj cez letné prázdniny :)   LS

        • Máme zlato a bronz z majstrovstiev kraja  vo florbale !!!
          • Máme zlato a bronz z majstrovstiev kraja vo florbale !!!

            13. 5. 2018

                            Dievčatá bronzové, chlapci zlatí na majstrovstvách kraja !!! Uplynulé týždne sa v školskom športe o. i. niesli v duchu florbalových súťaží chlapcov a dievčat, v ktorých sme boli okrem jediného zápasu u dievčat  neporaziteľní.

                             Skupinová fáza o postup na majstrovstvá okresu sa premiérovo hrala na našom vonkajšom ihrisku. V pohodovom tempe sa dievčatá aj chlapci s prehľadom kvalifikovali na majstrovstvá okresu.

                            Majstrovstvá okresu prebiehajúce v športovej hale Zámoček v Matejovciach boli obsadené veľmi kvalitnými súpermi, najmä zo základných škôl zo Svitu, Sp. Bystrého a Jarnej v obidvoch kategóriách.  Okresné kolo poriadne preverilo naše kvality a pripravenosť na krajské majstrovstvá.

                            Majstrovstvá kraja konajúce sa v Prešove uplynulý štvrtok a piatok nám priniesli obrovskú radosť aj keď s rôznymi pocitmi u chlapcov a u dievčat. Vo štvrtok chlapci svoju spanilú jazdu desiatich zápasov bez prehry ukončili finálovým víťazstvom a zaslúženým postupom na Majstrovstvá Slovenskej republiky.  Hneď na druhý deň v piatok, zažili dievčatá trpkú príchuť radosti  z „len“ tretieho miesta. Ak si uvedomíme, že dievčatá prehrali z 11 zápasov celej súťaže len jeden jediný o jeden gól 2:3 a to ich odsunulo "až" na tretie miesto, tak isté sklamanie dievčat je určite opodstatnené a pochopiteľné.

            Gratulujeme k úspechu a ďakujeme za vzornú reprezentáciu týmto dievčatám a chlapcom:

            Simonka Petrásová 5.C, Sarah Nilabovičová 7.C, Tamara Labusová 7.A, Veronika Masunová 7.A, Sarah Skokanová 8.B, Karolína Rusnáková 8.B, Emília Leskovjanská 8.C, Natália Kopáčová, Dominika Roxerová, Gabika Grígerová a Tamara Potocká, všetky z 9.A

            Maroš Vaverčák, Filip Mešár, Maroš Mešár, Alex Šotek z 8.C, Michal Stanček, Slavo Šlosárik, Tim Danielčák, Noel Šimšaj, Matej Novák, Tomáš Noga, Demo Šulík a  Peter Harbut vsetci z 9.C  (TP)

             

             

          • Medzníky 2. svetovej vojny

            23. 4. 2018

            Dňa 20. apríla 2018 sa naši deviataci Ján Findra, Dalibor Dúbravský a Michal Jurč so svojou vyučujúcou dejepisu zúčastnili dejepisnej súťaže, kde si preverili svoje vedomosti z obdobia 2. svetovej vojny, Slovenského štátu, SNP a regionálnej histórie. Spomedzi 24 zúčastnených škôl sme sa umiestnili na 11. – 15. mieste. Ďakujeme za reprezentáciu školy!  (LS)

             

             

          • Šikovné gymnastky

            21. 4. 2018

            Dňa 11.4.2018 sme sa zúčastnili súťaže v okresnom kole gymnastického štvorboja v kategórii A – dievčatá, kde sa nám aj tento rok podarilo umiestniť na krásnom 2. mieste, z čoho sa veľmi tešíme. Dievčatá si súťaž užívali. A okrem športovej nálady sme sa nezabudli usmievať. Pozri priložený fotoalbum. ZuOr

          • Dental Alarm

            17. 4. 2018

            Pretože správna prevencia zaistí nášmu dieťaťu zdravé zúbky po celý život, rozhodli sme sa aj v našej škole zapojiť do osvetového programu Dental Alarm. Zúčastňujú sa ho žiaci 2. - 4. ročníka. Doteraz prebehli dve školenia, jedno venované Dentálnej hygiene a druhé Anatómii zuba. Školenia vedú šikovné a symaptické študentky zubného lekárstva, prebiehajú formou prezentácií, názorných ukážok, praktických pokusov. Sú vedené zábavným a deťom blízkym prístupom. Pred nami sú ešte dve školenia, na ktoré sa veľmi tešíme. V rámci programu sme sa zapojili aj do zberu starých, použitých zubných kefiek. Za 100 kefiek dostaneme 2 koše na triedenie odpadu. Veríme, že sa nám podarí kefky nazbierať. /ab/

          • Kráska a Netvor

            16. 4. 2018

            Dňa 11.4.2018 sa žiaci 1.stupňa zúčastnili divadelného predstavenia Kráska a Netvor . Ako láska a krása v srdci premôžu zlé čary oslovila všetkých divákov. Herci Spišského divadla opäť nesklamali. Za prekrásny umelecký zážitok im patrí veľké "Ďakujeme". (mm)

          • Deň narcisov

            14. 4. 2018

            Deň narcisov je jedinečná zbierka Ligy proti rakovine. 13. apríla, v piatok, zaplavili našu školu žlté narcisy. Tretiaci si pripojili žltý narcis na svoj odev. Týmto gestom vyjadrili podporu a spolupatričnosť s tými, ktorí bojujú proti rakovine. Pripnutím žltého kvietku v Deň narcisov vysielame onkologickým pacientom odkaz, že nie sú vo svojom ochorení sami, že ich boj sa týka nás všetkých, a že majú našu podporu. (SP)

        • MATEMATICKÝ KLOKAN
          • MATEMATICKÝ KLOKAN

            9. 4. 2018

            nie je počítajúce zviera, ale najväčšia matematická súťaž na svete aj na Slovensku. V tomto roku sa na našej škole do súťaže zapojilo 85 žiakov. Ak vieš svoj kód, pozri si svoje výsledky. Možno si to práve Ty, kto získa vecnú cenu za najlepšie výsledky na škole, alebo vyhráš jeden zo siedmych tabletov. Ak si kód stratil, zastav sa v kabinete matematiky. (pz)

          • Orange tour

            10. 4. 2018

            Do galérie Orange tour boli pridané fotografie.

            Dňa 8. 4. 2018 sa konalo v Košiciach finále Orange minihokej tour, ktorého sa zúčastnili aj naši žiaci štvrtého ročníka. Zo šiestich zúčastnených mužstiev si vybojovali tretie miesto. Blahoželáme!

          • Poprad Cup 2018

            10. 4. 2018

            Do galérie Poprad Cup 2018 boli pridané fotografie.

            V dňoch 3. - 7. apríla 2018 sa uskutočnil medzinárodný hokejový turnaj Poprad Cup 2018. Zúčastnilo sa na ňom 12 mužstiev z piatich krajín. Naše mužstvo tvorili žiaci deviateho a ôsmeho ročníka, ktorí získali krásne prvé miesto. Blahoželáme!

          • Veľká noc

            28. 3. 2018

            Želáme vám veľa smiechu,

            na Veľkú noc len potechu.

            V pondelok veľký zhon,

            kupačov plný dom,

            dievčatám vody z potoka,

            budú svieže do roka.

            Želajú žiaci 3. A triedy (SP)

          • BIBLICKÁ OLYMPIÁDA OKRESNÉ KOLO

            23. 3. 2018

            Dňa 22. marca 2018 sa žiaci našej školy zúčastnili okresného kola Biblickej olympiády. Trojčlenné družstvá z jedenástich základných a stredných škôl  popradského dekanátu  bojovali v znalosti Svätého Písma.  Skupina našich žiakov získala siedme miesto. Súťaž sa konala v pastoračnom centre Kostola sv. Cyrila a Metoda v Poprade. Našu školu reprezentovali Dávid Pružinský 7.A, Jakub Jakubčák 9.C,  Matej Štefaňák 6.B. Ako náhradník,  no po dohode výmenou súťažiacich, Simona Bezáková,  ktorá prispela k vyššiemu umiestneniu. 

            Akcia mala zmysel  najmä v duchovnom vzraste cez poznanie Božieho slova. 

            Víťazom gratulujeme!!! (DK) 

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou, Vagonárska ulica 1600/4, 058 01 Poprad - Spišská Sobota
        • +421 52 77 69 088 - Základná škola
          +421 910 890 470 - Riaditeľ školy
          +421 911 240 110 - Zástupca riaditeľa pre 2. stupeň
          +421 903 617 262 - Zástupca riaditeľa pre 1. stupeň
          +421 911 240 115 - Ekonóm školy
          +421 52 77 69 435 - Školská jedáleň
          +421 910 890 516 - Vedúca ŠJ
          +421 52 77 69 536 - Materská škola
          +421 910 890 506 - Zástupca riaditeľa pre MŠ
        • Vagonárska ulica 1600/4
          05801 Poprad - Spišská Sobota
          Slovakia
        • 17068223
        • 2020951823
        • Základná škola s materskou školou, Vagonárska ulica 1600/4, 058 01 Poprad - Elokované pracovisko MŠ
        • Prešovský
        • Poprad
        • Mesto Poprad
        • Základná škola s materskou školou, Vagonárska ulica 1600/4, 058 01 Poprad - Spišská Sobota
      • Prihlásenie