• Vyhodnotenie sútaže „Spravme naše mesto Eko“

            22. 4. 2024

            Oddelenie školstva, mládeže a športu, Školský úrad Poprad v spolupráci s OC Forum Poprad, Centrom voľného času v Poprade a Brantner Poprad pripravilo 1.ročník súťaže: „Spravme naše mesto Eko“ – kreatívne dielo z odpadu. Vyhodnotenie súťaže prebiehalo v OC Forum Poprad v pondelok 22.apríla 2024 kde naša škola z celkového počtu 35 zaregistrovaných diel vyhrala dve krásne ceny. Žiaci 4.B pod vedením pani učiteľky Zemanovej prevzali špeciálnu cenu za vyhotovenie edukačnej pomôcky - Informačná pyramída. Žiaci 7.B Šimon Bobko, Michal Remiáš, Natália Kormaniková a Ján Jakubčák pod vedením pani učiteľky Kubandovej si odniesli 3. miesto za stavbu Eko dom. Jednotlivé tímy na mieste predstavili svoje projekty komisii a v krátkom teste dokázali svoje znalosti z triedenia odpadov. Gratulujeme. MK, ZZ.

          • Deň Zeme v 7.C

            22. 4. 2024

            Deň Zeme si pripomenula aj 7.C trieda. Najprv prebehla v triede diskusia na túto tému, potom sme uvážili, ako sa dá  použitý materiál ešte využiť, či premeniť na niečo iné, čo by bolo aj užitočné, a nakoniec nastala realizácia nápadov. Nech sa páči, ponúkame inšpiráciu! /DK/

          • Beseda s policajtkou v MŠ

            17. 4. 2024

            Jarné dopoludnie strávili deti z našej materskej školy príjemne a zaujímavo s NAOZAJSTNOU pani policajtkou. Medzi nich zavítala npor. Mgr. M. Holotňáková z policajného zboru v Poprade z odboru prevencie, aby zvedavým škôlkarom predstavila prácu policajtov.

            Počas besedy sa deti oboznámili s významom, prečo máme políciu, s druhmi polície, aké zvieratá sú nápomocné pri  ich  práci, ale aj ako sa máme správať voči ostatným.

            Nezabudla nám ukázať policajnú výzbroj a výstroj, ktorú v skutočnosti používa vo svojej činnosti a čo je na tom najlepšie? 

            Mohli sme si ju aj my vyskúšať a aspoň na chvíľu sa stať malými policajtami... Veď posúďte sami...

            BK

          • Interview so Štefánikom...

            16. 4. 2024

            Prepojenie predmetov Vlastiveda a Slovenský jazyk a literatúra...Čo by Vás zaujímalo pri stretnutí s Milanom Rastislavom Štefánikom, keby ste ho stretli v súčasnosti :-)? Mont Blank? Život v cudzine? Vedecká práca?Koníčky? Podpora rodiny? Vojenské úspechy? My v 4.B sme si prečítali novú knihu a vedeli sme zodpovedať na mnoho otázok. ZZ

          • SUPERSTAR v materskej škole

            10. 4. 2024

            SUPERSTAR v materskej škole

            Prvý ročník známej talentovej hudobnej šou s názvom "DETSKÁ SUPERSTAR" sa uskutočnil v každej triede našej materskej školy, na ktorú si deti pripravili spolu s rodičmi piesne podľa vlastného výberu.  Chodbou sa ozývala hudba rôznych žánrov - od ľudových detských piesní, cez úvodné piesne obľúbených rozprávkových seriálov, piesne známych slovenských spevákov, zaznela slovenská či hokejová hymna a tiež aj španielska pieseň.

            V tomto triednom kole vyhral každý, kto našiel odvahu sám vystúpiť pred celou triedou. Tých menej odvážnych povzbudzovali kamaráti potleskom a spoločným spevom. Iskričku radosti bolo vidieť v nejednom detskom očku. Všetci súťažiaci v triednom kole boli odmenení diplomom.

            Porotu čakala neľahká úloha - vybrať najlepších  finalistov, ktorí postupujú do škôlkarského  kola Superstar. A nimi sa stávajú: 

            Katka Bugošová

            Milicka Majerová

            Eliasko Trška

            Alenka Hanuščáková

            Alžbetka Dobríková

            Aďka Rybková 

            Zuzka Bugošová

            Laura Červeňanová

            Oliver Brndiar

            Anička Kaločayová

            Lukáško Koreň.

            Naša vďačnosť patrí rodičom za prípravu detí, aj za výber piesní.

                Tešíme sa na piatkové "ŠKÔLKARSKÉ KOLO DETSKEJ SUPERSTAR", kde sme sa rozhodli prizvať do odbornej poroty naše tety Danku a Janku.

            Do spievania, hviezdičky.

            BK

            Všetky fotky nájdete tu: https://zsspsobota.edupage.org/photos/?photo=kruzky/35369&gallery=36#

          • ROZLÚČKA S KORČULIARSKYM VÝCVIKOM V MŠ

            10. 4. 2024

            Keďže zo zimy sme sa prehupli do letných teplôt, nadišiel čas rozlúčiť sa s ľadovou plochou našej tréningovej haly, kde sa naši predškoláci pod vedením skvelých trénerov p. T. Bartečka a p. P. Svitanu hravou formou naučili základy korčuľovania.

            Dňa 04.04.2024 p. BARTEČKO prekvapil našich predškolákov návštevou našej MŠ. Pán tréner nám ukázal, že okrem toho, že je milovníkom ľadu, dokáže deti preniesť aj do sveta kúziel a trikov. Po skvelom predstavení, pri ktorom zožal veľký potlesk, boli naše deti odmenené diplomom za úspešné zvládnutie korčuliarskeho výcviku.

             

          • ,,Svetový deň zdravia,, 1.B

            10. 4. 2024

            Dňa 07. apríla 1948 založila Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) Svetový deň zdravia. 

            Prečo je zdravie jednou z ľudských priorít? Ak sme zdraví, môžeme si plniť svoje ciele a užívať si každodenný život plným dychoj. Zdravie nám poskytuje fyzickú aj duševnú silu na dosiahnutie svojich snov.

            Tento sviatok si pripomenuli aj žiaci II.oddelenia školského klubu detí. Zaujímavou formou prednášky a prezentácie pani Lindy Šoltis, nielen o zdravej výžive, ale aj o zdravom životnom štýle. Na záver si deti zasúťažili. ĽM

          • Návšteva ,,Včielok" v 1.B triede

            4. 4. 2024

            Ani predškoláci ,,Včielky " nezaháľali a tiež pred Veľkonočnými prázdninami 26.03.2024 navštívili kamarátov z 1.B triedy.

            V prváckej triede sa oboznámili so školským prostredím a tiež s tým, čo ich čoskoro bude čakať vo ,,Veľkej škole".

            Pani učiteľka Aďka Šimčáková ich previedla základnými znalosťami predškoláka, čo všetko potrebujú vedieť k zápisu do 1.ročnika. Motivovala ich k smelosti prezentovať svoje schopnosti, za čo jej veľmi pekne ďakujeme.

            ADAJ

          • Predškoláci na návšteve v 1.A

            2. 4. 2024

            Pred sviatkami Veľkej noci dňa 27.03.2024 predškoláci „Mravčekovia“ navštívili žiakov v 1.A triede ZŠ.

            Po radostnom zvítaní sa s kamarátmi – bývalými škôlkármi, všetkých privítala pani učiteľka PaedDr. Evka Michalková. Pani učiteľka za pomoci kamarátky Včielky, previedla deti zákutiami jednotlivých vyučovacích predmetov – škôlkari sa ocitli v krajine Čítankovo, Rátajkovo a Písmenkovo. Prváci predviedli, čo sa za pár mesiacov vo „veľkej škole“ naučili a spolu so škôlkarmi čítali, počítali, hrali sa a zabávali a tiež sa oboznámili so Šlabikárom.

            Deti sa v škole cítili veľmi príjemne, vládla príjemná nálada a tak si deti spoločne zaspievali. Veríme, že aj vďaka tomuto stretnutiu, pôjdu deti k zápisu do 1. triedy ZŠ s ľahkosťou a radosťou.

            Touto cestou sa chceme poďakovať pani učiteľke Evke za prijatie a milé stretnutie.

            MŠOŠ

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou, Vagonárska ulica 1600/4, 058 01 Poprad - Spišská Sobota
      • +421 52 77 69 088 - Základná škola +421 910 890 470 - Riaditeľ školy +421 911 240 110 - Zástupca riaditeľa pre 2. stupeň +421 903 617 262 - Zástupca riaditeľa pre 1. stupeň +421 911 240 115 - Ekonóm školy +421 52 77 69 435 - Školská jedáleň +421 910 890 516 - Vedúca ŠJ +421 52 77 69 536 - Materská škola +421 910 890 506 - Zástupca riaditeľa pre MŠ
      • Vagonárska ulica 1600/4 05801 Poprad - Spišská Sobota Slovakia
      • 17068223
      • 2020951823
      • Základná škola s materskou školou, Vagonárska ulica 1600/4, 058 01 Poprad - Elokované pracovisko MŠ
      • Prešovský
      • Poprad
      • Mesto Poprad
      • Základná škola s materskou školou, Vagonárska ulica 1600/4, 058 01 Poprad - Spišská Sobota
    • Prihlásenie