Novinky

          • Múzeum v Spišskej Sobote

            3. 10. 2018

            V piatok 28. septembra  žiaci druhých ročníkov navštívili múzeum v Spišskej Sobote. Dozvedeli sa o histórii svojho bydliska a veľa zaujímavých informácií o rôznych remeslách, ktorými sa živili naši predkovia. Videli množstvo starých, historických predmetov, pri ktorých si aj zahádali, na čo sa asi v minulosti používali. Táto prehliadka bola veľmi poučná a zaujímavá. Už teraz sa tešíme na ďalšie zaujímavé podujatia..(AB) 

          • Návšteva DDI

            30. 9. 2018

            Naša škola kladie veľký dôraz na praktické, zážitkové učenie dopravnej výchovy. Aj naši štvrtáci navštívili detské dopravné ihrisko na ZŠ Komenského ulici. Nachádzajú sa tu všetky typy križovatiek, od jednoduchej až po križovatku riadenú svetelným signalizačným zariadením, vrátane okružnej križovatky. Dopravné ihrisko má zvislé aj vodorovné dopravné značenie, cesty pre cyklistov, odstavné plochy, chodníky a priechody pre chodcov. Deti si tak mohli zlepšovať svoje zručnosti a vyskúšať rôzne situácie, ktoré môžu zažiť chodci alebo cyklisti. (SP)

        • Tvorivé dielne v múzeu
          • Tvorivé dielne v múzeu

            27. 9. 2018

             Dňa 27. 9. sa žiaci 5. ročníka našej školy zúčastnili tvorivej dielne zameranej na modrotlač v Podtatranskom múzeu v Poprade. Podujatie sa začalo prednáškou o tradičnom farbiarskom remesle – modrotlači, ktoré má v Poprade a blízkom okolí dlhoročnú tradíciu. Žiaci sa dozvedeli o histórii a technike tlače. Túto techniku si neskôr mohli vyskúšať  aj v praxi.   - LB -

        • Európsky deň jazykov na našej škole
          • Európsky deň jazykov na našej škole

            26. 9. 2018

             26. september - Európsky deň jazykov, ktorý vyhlásila Rada Európy  v roku 2001 počas Európskeho roka jazykov, si školy v členských krajinách každoročne pripomínajú prostredníctvom rôznorodých aktivít - súťaží, kvízov, besied, školských rozhlasových vysielaní či športových podujatí.

            Aj v našej škole sa niesol tento deň v duchu rôznorodosti európskych kultúr. Hneď ráno žiaci v školskom rozhlasovom okienku pripomenuli spolužiakom dôležitosť a potrebu učenia sa cudzích jazykov.  Žiaci všetkých ročníkov túto tému ďalej rozvíjali na hodinách cudzích jazykov prostredníctvom rôznych aktivít pripravenými vo všetkých troch jazykoch, ktoré sa na našej škole vyučujú – v anglickom, nemeckom i ruskom. Všetky hodiny jazykov boli spestrené kreatívnymi činnosťami, hrami so slovíčkami či piesňami. Starší žiaci mali možnosť otestovať si svoje vedomosti v rôznych kvízoch s európskou a jazykovou tematikou. Nie nadarmo sa hovorí: “Koľko jazykov vieš, toľkokrát si človekom.“     - LB -

          • Didaktické hry

            16. 9. 2018

             

             

            Dňa 13.9.2018 sa v našej škole uskutočnili didaktické hry pre žiakov 1. stupňa. Didaktické hry pozostávali z dvoch časti: teoretickej a praktickej. V teoretickej časti si žiaci pripomenuli témy o ochrane života a zdravia prostredníctvom prezentácií, zopakovali pravidlá ako správne poskytnúť prvú pomoc, ako reagovať  keď zaznie signál a vypočuli si varovné signály: ohrozenie vodou, všeobecné ohrozenie , koniec ohrozenia. V druhej časti bol  v škole vyhlásený cvičný poplach a následná evakuácia. Žiaci sa disciplinovane presunuli z tried pred budovu školy. Na praktickú časť didaktických hier sme využili slnečné počasie a so žiakmi sme sa vydali na turistickú vychádzku. Cestou sme pozorovali okolitú prírodu, dopravné prostriedky a okoloidúcich ľudí. Späť sme sa vrátili šťastní, príjemne unavení  s dobrým pocitom, že sme zdolali viac ako 6 km dlhú túru po okolí. (SP)

          • Oznam pre rodičov a žiakov

            24. 8. 2018

            Základná škola s materskou školou,

             Vagonárska ulica 1600/4,

            058 01 Poprad – Spišská Sobota

             

             

             

             

             

            Riaditeľstvo ZŠ s MŠ oznamuje žiakom a rodičom tunajšej školy, že

             

             

             

            slávnostné otvorenie školského roka 2018/2019 sa uskutoční

             dňa 03.09.2018 (pondelok) o 9.00 hodine

             

             

            pred hlavným vchodom budovy základnej školy.

            V prípade nepriaznivého počasia bude slávnostné otvorenie v budove školy.

             

             

             

            PaedDr. Adriana Oravcová

                     riaditeľka školy

          • Naša škola je najšportovejšou školou v meste Poprad

            26. 6. 2018

            Päť rokov trvalo prvenstvo ZŠ s MŠ Dostojevského v súťaži, ktorá nemá svojím rozmerom a množstvom podujatí na Slovensku obdobu. Naposledy sme sa z celkového prvenstva tešili v školskom roku 2011/12. Od zavedenia súťaže O najšportovejšiu školu mesta Poprad samosprávou v roku 2002 sa na pomyselnom tróne vystriedalo sedem základných škôl. Najúspešnejšou je v tomto smere ZŠ Dostojevského s piatimi vavrínmi. Iba o jeden menej získala naša škola. Aktuálny ročník bol jedným z najtesnejších. O celkové prvenstvo sa bojovalo do posledných chvíľ, aby napokon rozhodlo šesť bodov. Body sme si pripisovali za Žiacke ligy, Športovú olympiádu či ďalšie aktivity. Zarátavalo sa 33 súťaží v 23 športoch. Veľkú zásluhu na zisku titulu majú hlavne naše šikovné deti. Poďakovať sa treba každému, kto sa do jednotlivých súťaží zapojil. Obhajoba titulu bude v budúcom roku veľmi ťažká. Urobíme všetko preto, aby sme tento pekný výsledok znova zopakovali. (MG)

          • ČÍTAME S OSMIJANKOM 14. ROČNÍK

            4. 6. 2018

            Aj v   tomto školskom roku sme sa zapojili so žiakmi  do celoslovenskej čitateľskej súťaže ČÍTAME S OSMIJANKOM- pridaj sa aj ty! Pri vypracúvaní  súťažných úloh sme nielen čítali, ale aj veľa premýšľali, slohovali, tvorili , vyjadrovali svoje názory, pocity, kreslili, strihali, lepili. A oplatilo sa! V záverečnom hodnotení sme sa umiestili v tretej osmičke celkového hodnotenia. Tešíme sa z pekného kolektívneho úspechu, ku ktorému svojím dielom prispeli všetci žiaci 4.B triedy (ik).

          • Čítajú starší mladším

            24. 6. 2018

            Pomaly sa na našej škole stáva tradíciou akcia s názvom Čítajú starší mladším. Už druhý krát žiaci deviatej triedy prišli prečítať rozprávku v anglickom jazyku mladším druhákom. Z triedy sa tak na jednu vyučovaciu hodinu stala rozprávková krajina, v ktorej žiaci spoločne prežívali pocity hrdinov z rozprávky. Deti si z hodiny odniesli nielen množstvo zážitkov, ale  naučili sa i aktívne počúvať a vytvorili si pozitívny vzťah k čítaniu, literatúre a k cudziemu jazyku.  LS

          • Nové športové náradie pre školu

            22. 6. 2018

            V rámci Projektu Výstavby, modernizácie a rekonštrukcie športovej infraštruktúry národného významu boli Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu SR poskytnuté finančné prostriedky na vybavenie telocviční športovým náradím a náčiním. Aj naša škola bola zaradená medzi školy na Slovensku, ktoré získali od Národného športového centra náčinie a náradie, ktoré bude slúžiť na podporu rozvoja športu na našej škole.

        • Sme štvrtí na Slovensku vo florbale žiakov ZŠ !
          • Sme štvrtí na Slovensku vo florbale žiakov ZŠ !

            2. 6. 2018

            Uplynulý týždeň sa konali v Trenčíne školské majstrovstvá starších žiakov vo florbale. Za účasti ôsmich najlepších tímov sme obsadili konečné štvrté miesto. Počas celého turnaja naše družstvo sprevádzala obrovská športová smola. Najskôr v prvom boji o dôležité body v skupine a postup zo skupiny, sme 15 sekúnd pred koncom dostali vyrovnávajúci gól a prišli o 2 cenné body. V semifinále sme 50 sekúnd pred koncom stratili šancu bojovať o celkového majstra. No a kalich horkosti si dvanásť statočných zo Sp. Soboty vypilo až do dna, keď  v boji o strieborné medaily dostali jednu sekundu pred koncom riadneho hracieho času vlastný gól, ktorý nás odsunul na nešťastné štvrté miesto. Napriek tomu, že sme na majstrovstvách zanechali výborný herný prejav, mali sme ohodnoteného najlepšieho strelca turnaja Petra Harbuta, športový osud zariadil, že domov sme sa vracali sklamaní so sklonenými hlavami. Napriek tomu ďakujeme za predvedené výkony a vzornú reprezentáciu školy, Sp.Soboty a mesta.(TP)

          • Upozornenie pre stravníkov

            18. 6. 2018

            Z dôvodu uzávierky ku koncu školského roku 2018 a vynulovania stravných lístkov žiadame stravníkov, aby posledné odhlášky z obedov uskutočnili najneskôr do dňa 21. 6. 2018, t.j. štvrtok do 14-tej hodiny a to na nasledujúce dni: 22., 25., 26., 27., 28. a 29. 6. 2018. Po tomto termíne prihlasovanie a odhlasovanie stravy už nebude možné.

            V tieto dni je možné obed odobrať do obedára.
             

          • Návšteva Podtatranského múzea v Poprade

            30. 5. 2018

            Podtatranské múzeum v Poprade otvorilo v marci svoje priestory po komplexnej rekonštrukcii. Naši deviataci boli jednými z prvých návštevníkov novej expozície Poprad a okolie v zrkadle vekov. Jej zámerom je sprostredkovať príbeh kontinuálneho osídlenia územia mesta Poprad a jeho okolia od praveku až po súčasnosť. Žiaci si mali možnosť zopakovať to, čo už vedia, ale dozvedeli sa aj kopec zaujímavostí. Ďakujeme pani lektorke za zaujímavý výklad.  LS

        • V atletike naše družstvá patria medzi TOP 3 tímy v meste a okrese !!!
          • V atletike naše družstvá patria medzi TOP 3 tímy v meste a okrese !!!

            14. 6. 2018

            V uplynulých týždňoch o.i. prebiehali školské súťaže v ľahkej atletike vo všetkých kategóriách. Družstvá Sp. Soboty, stáli na stupňoch pre víťazov v kategóriách najmladších žiačok a žiakov v rámci mesta Poprad a zároveň aj starších žiačok a žiakov v rámci celého Popradského okresu. Najmladší bojovali na tzv. Kinderiáde, kde dievčatá a chlapci obsadili zhodne 3. miesto spomedzi všetkých základných škôl mesta Poprad. Družstvám starších žiačok a žiakov prvé miesto uniklo len o pár bodov a obidve obsadili krásne druhé miesta. Všetkým zúčastneným gratulujeme a ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy. (TP,ZO)

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou, Vagonárska ulica 1600/4, 058 01 Poprad - Spišská Sobota
        • +421 52 77 69 088 - Základná škola
          +421 910 890 470 - Riaditeľ školy
          +421 911 240 110 - Zástupca riaditeľa pre 2. stupeň
          +421 903 617 262 - Zástupca riaditeľa pre 1. stupeň
          +421 911 240 115 - Ekonóm školy
          +421 52 77 69 435 - Školská jedáleň
          +421 910 890 516 - Vedúca ŠJ
          +421 52 77 69 536 - Materská škola
          +421 910 890 506 - Zástupca riaditeľa pre MŠ
        • Vagonárska ulica 1600/4
          05801 Poprad - Spišská Sobota
          Slovakia
        • 17068223
        • 2020951823
        • Základná škola s materskou školou, Vagonárska ulica 1600/4, 058 01 Poprad - Elokované pracovisko MŠ
        • Prešovský
        • Poprad
        • Mesto Poprad
        • Základná škola s materskou školou, Vagonárska ulica 1600/4, 058 01 Poprad - Spišská Sobota
      • Prihlásenie