Novinky

        • Florbalová epizóda úspešne ukončená
          • Florbalová epizóda úspešne ukončená

            5. 6. 2017

            Na majstrovstvách kraja vo florbale sa dievčatá umiestnili na krásnom treťom a chlapci na výbornom druhom mieste!! Toto je úspešné ťaženie nášho dievčenského a chlapčenského florbalového družstva. Obidve florbalové partie prešli skupinovým sitom v našej telocvični a náročnou konfrontáciou na okresnom kole v Matejovciach, kde sa každý súper pokúšal o náš skalp. Úspešné okresné kolo nás posunulo na krajské majstrovstvá do Prešova. V obidvoch kategóriách boli nesmierne náročné, aj s určitou dávkou smoly, ale aj taký býva šport. O konečnom umiestnení pri dievčatách viac menej rozhodli samostatné nájazdy, ktoré nás odsunuli na boj o bronzové medajly. Pri chlapcoch vo finále sme na nesmierne silných profesionálnych ligových  florbalistov z Lipian jednoducho nemali a tak sme sa museli uspokojiť s druhým miestom. Dievčatám a chlapcom reprezentujúcim našu školu gratulujeme a ďakujeme za výbornú reprezentáciu našej školy a mesta Poprad !(tp)

        • V atletike patríme medzi najlepších v okrese !
          • V atletike patríme medzi najlepších v okrese !

            5. 6. 2017

            V okresnej atletickej súťaži družstiev chlapcov máme striebro a dievčatá šokujúco vybojovali zlato ! V súťažiach jednotlivcov medailové stupne sme obsadzovali zriedkavejšie, ale vyrovnané výkony na popredných miestach všetkých našich chlapcov a dievčat nám zabezpečili už spomínané super umiestnenia družstiev. Dievčatám budeme zároveň držať palce na majstrovstvách kraja v Prešove budúci týždeň. Gratulujeme a za vzornú reprezentáciu ďakujeme !!!(tp)

        • Majstrovstvá okresu vo futbale starších žiačok
          • Majstrovstvá okresu vo futbale starších žiačok

            5. 6. 2017

            Uplynulý športový týždeň začali staršie žiačky majstrovstvami okresu vo futbale.Napriek tomu, že súperkami našich dievčat boli prevažne dievčatá venujúce sa futbalu na klubovej úrovni, hanbu nám neurobili. Smolným gólom 5 sekúnd pred koncom, sa dievčatá pripravili o fantastický bronz. Nevadí, zamiaková medaila a sympatické futbalové výkony našich dievčat určite potešili a ukázali, že Sobotská škola v športových súťažiach sa môže oprieť nielen o chlapcov z hokejových tried. Ďakujeme za vzornú reprezentáciu.(tp)

        • Sme druhí v ŠOMP !
          • Sme druhí v ŠOMP !

            7. 6. 2017

            Športová olympiáda mesta Poprad - zúčastnených spolu 15 základných škôl a 8.ročných gymnázií mesta Poprad - zimná časť, letná časť - 11 druhov športov - celkové umiestnenie 2. miesto! Toto je krátke zhrnutie nášho celoročného zápolenia. Tejto olympiády sa zúčastnili reprezentanti našej školy takmer všetkých vekových kategórií, od najmladších žiakov (prvý stupeň), cez mladších žiakov, až po našich najstarších. Bojovali v short tracku-rýchlokorčuľovaní, lyžovaní-slalom a snowboard, behu na lyžiach, sánkovaní, plávaní, bowlingu, malom futbale, MIX volejbale, tenise a v atletike. Za víťaznou školou, ktorá má raz toľko žiakov ako naša, sme zaostali len o 4,5 boda, čo poukazuje na veľkú športovú všestrannosť našich detí, ktoré sa úspešne zapájajú do všetkých druhov a odvetví športu, ktorý sa koná na školách. Za túto vzornú reprezentáciu našej školy im patrí veľká vďaka !!!(tp)

             

        • Čítajú starší mladším
          • Čítajú starší mladším

            23. 5. 2017

            Kedže tento školský rok patrí rozvoju čitateľskej gramotnosti, naše angličtinárky sa rozhodli zorganizovať akciu "Čítajú starší mladším." Žiaci deviateho ročníka sa v rámci hodín anglického jazyka podujali prečítať mladším spolužiakom rozprávku, pomocou ktorej ich naučili nové anglické slovíčka a zahrali si s nimi rôzne aktivitky na posilnenie čitateľských a komunikačných zručností. Na záver hodiny si žiaci mohli prostredníctvom pracovných listov skontrolovať, čo sa naučili a zapamätali si. -LS-

        • Návšteva spišského divadla
          • Návšteva spišského divadla

            11. 6. 2017

            Dňa 6.6.2017 sa žiaci 1. stupňa vybrali za kultúrou do spišského divadla na predstavenie Tri vlasy deda Vševeda. Rozprávka bola o chudobnom Plavčíkovi, ktorý sa vyberie na dlhú dobrodružnú cestu za tajomným dedom Vševedom, aby získal od neho tri zlaté vlasy a mohol sa tak oženiť s princeznou. Je to nebezpečná úloha, pretože doteraz sa ešte nikdy nikto odtiaľ živý nevrátil. Plavčík s pomocou troch sudičiek prekonal  nástrahy a prekážky zlého kráľa. Vytrvalosť, dobré srdce a láska sú tou najmocnejšou zbraňou proti zlu a pýche. Tak ako každá rozprávka aj v tejto dobro zvíťazilo na zlom.(sp)

        • Medzinárodný deň sťahovavých vtákov
          • Medzinárodný deň sťahovavých vtákov

            6. 6. 2017

            V piatok sa žiaci 1. stupňa zúčastnili environmentálnej besedy na tému Medzinárodný deň sťahovavých vtákov. Beseda bola určená na zvýšenie povedomia o celosvetovo ohrozených sťahovavých vtákoch. Tento deň je oslavou inštinktov a schopností vtákov prekonávať obrovské vzdialenosti. Ich dôvodom je sťahovanie za potravou. Žiaci si z prednášky p. Procházkovej odniesli veľa zaujímavostí zo života vtákov.(sp)

        • Exkurzia v Calendule a v pekárni Kristián
          • Exkurzia v Calendule a v pekárni Kristián

            6. 6. 2017

            Žiaci 3.B a 4.C triedy sa v utorok 25.4.2017 vybrali za zážitkovým učením. Na vlastnej koži zažili veľa zaujímavého a odniesli si z exkurzie skutočné spomienky. Namierili si to do firmy Calendula v Novej Ľubovni. Je to firma na spracovanie liečivých rastlín pestovaných v ekologicky čistom prostredí. Vyrábajú, balia a predávajú tam tekuté prípravky a lieky - kozmetické prípravky, výživové doplnky, krémy a tinktúry. Potom sa presunuli do pekárne Kristián. Už pred vstupom do pekárne ich vítala vôňa čerstvo upečeného chleba. Žiaci si prezreli celý výrobný proces od prípravy vstupných surovín, cez miesenie cesta ( ručné aj strojové), kysnutie cesta až po hotový výrobok. Mali teda možnosť vidieť proces výroby chlebíkov, rožkov, žemlí, lístkového cesta, lekvárových šatočiek a croissantov. Niektorí si dokonca mohli vyskúšať zlepiť cesto na lekvárovú šatočku. Celou exkurziou ich sprevádzal pán riaditeľ Valigurský, ktorý im dal odborný výklad a odpovedal na ich zvedavé otázky. Na záver si žiaci mohli pochutiť na čerstvých rožkoch a sladkom croissante.(sp)

        • Deň matiek
          • Deň matiek

            6. 6. 2017

            Druhú májovú nedeľu oslavujeme sviatok určený mamám – Deň matiek. Je príležitosťou poďakovať mamám za ich lásku a starostlivosť, ktorou nás celé roky zahŕňajú. Aj naši žiaci si pripravili krásny a pestrý program. V divadelnej sále v Spišskej Sobote bolo opäť počuť básne a piesne na tému MAMA. Tancom a hrou na hudobných nástrojoch ukázali svoj talent a šikovnosť. Mamičky a babičky boli určite na svoje ratolesti hrdé.(sp)

        • IQ Olympiáda
          • IQ Olympiáda

            3. 5. 2017

            V piatok 28. 4. 2017 sa na Prírodovedeckej fakulte UPJŠ v Košiciach konalo regionálne kolo IQ Olympiády, na ktorom nás úspešne reprezentovali Ján Findra z 8.A a Pavol Šimkovič z 9.B. Paľko získal Cenu dekana a Janko si vybojoval postup do celoslovenského finále, ktoré bude 15. mája na Oravskom hrade. Obom chlapcom blahoželáme a ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy.(pz)

        • Tatra Brick Fest 2017
          • Tatra Brick Fest 2017

            24. 5. 2017

            Žiaci druhých ročníkov strávili zaujímavé dopoludnie na výstave Lega v Tatranskej galérii. Zaujalo ich množstvo stavieb, hrady, autá, postavičky, lietadlá, lode.. Pozreli si, čo všetko sa dá z týchto kociek vytvoriť a využili aj možnosť pokúsiť sa  z kociek nejaké stavby postaviť. Výstava bola veľmi zaujímavá a inšpiratívna..Fotky z výstavy si môžete pozrieť vo fotoalbume. /ab/

        • Na bicykli bezpečne 2017
          • Na bicykli bezpečne 2017

            6. 6. 2017

            Štvorčlenné družstvo našich žiakov  sa zúčastnilo detskej dopravnej súťaže „Na bicykli bezpečne 2017“. Súťaž sa konala na detskom dopravnom ihrisku na ZŠ Komenského.  Pozostávala z 2 častí. V teoretickej časti si žiaci overili svoje vedomosti  z pravidiel cestnej premávky. V praktickej časti ukázali zručnosti cyklistov v uplatňovaní pravidiel cestnej premávky a techniky jazdy. Prekonávali rôzne prekážky a jazdou na dopravnom ihrisku zúročili svoje teoretické vedomosti z dopravnej výchovy. V konkurencii  7 škôl sme obsadili 3. miesto.  Súťažiacim srdečne gratulujeme.(sp)

        • Dental Alarm
          • Dental Alarm

            24. 5. 2017

            Pretože správna prevencia zaistí nášmu dieťaťu zdravé zúbky po celý život, rozhodli sme sa aj v našej škole zapojiť do osvetového programu Dental Alarm. Zúčastnili sa ho žiaci 2. - 4. ročníka. Počas štyroch školení, ktoré viedli vyškolení študenti zubného lekárstva sa deti naučili, ako sa správne starať o svoje zúbky. Školenia prebiehali formou prezentácií, názorných ukážok, praktických pokusov. Boli vedené zábavným a deťom blízkym prístupom. Každé dieťa dostalo dve mäkké detské zubné kefky a na každom školení rozličné motivačné materiály. Program Dental Alarm sa skladal zo štyroch tematických prednášok: Dentálna hygiena, Anatómia, Patogenita a Výživa. /ab/

        • Objavujeme čaro chémie
          • Objavujeme čaro chémie

            12. 4. 2017

            Naša ôsmačka Tatiana Kormaníková získala krásne ocenenie v súťaži Objavujeme čaro chémie. Cieľom súťaže bolo prostredníctvom zážitkovej formy učenia vzbudiť u žiakov záujem o chémiu a rozvíjať ich prírodovednú gramotnosť. Tatiana je všestranne nadaná žiačka a svojou prirodzenou zvedavosťou a pracovitosťou sa jej podarilo získať krásne 2. miesto na celoslovenskej úrovni. Dokázala to vďaka svojmu širokému rozhľadu v predmetoch chémia, biológia a výtvarná výchova. Za pekné umiestnenie jej patrí veľká gratulácia.

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou, Vagonárska ulica 1600/4, 058 01 Poprad - Spišská Sobota
        • +421 52 77 69 088 - Základná škola
          +421 910 890 470 - Riaditeľ školy
          +421 911 240 110 - Zástupca riaditeľa pre 2. stupeň
          +421 903 617 262 - Zástupca riaditeľa pre 1. stupeň
          +421 911 240 115 - Ekonóm školy
          +421 52 77 69 435 - Školská jedáleň
          +421 910 890 516 - Vedúca ŠJ
          +421 52 77 69 536 - Materská škola
          +421 910 890 506 - Zástupca riaditeľa pre MŠ
        • Vagonárska ulica 1600/4
          05801 Poprad - Spišská Sobota
          Slovakia
        • 17068223
        • 2020951823
        • Základná škola s materskou školou, Vagonárska ulica 1600/4, 058 01 Poprad - Elokované pracovisko MŠ
        • Prešovský
        • Poprad
        • Mesto Poprad
        • Základná škola s materskou školou, Vagonárska ulica 1600/4, 058 01 Poprad - Spišská Sobota
      • Prihlásenie