Novinky

        • Letné prázdniny
          • Letné prázdniny

            7. 7. 2017

            Žiakom a kolegom našej školy prajeme príjemné prežitie letných prázdnin.

                                                                                                                                                                                     (vš)

        • Hokejisti hokejistom
          • Hokejisti hokejistom

            3. 7. 2017

            Po niekoľkých rokoch opäť otvorili dvere našej školy bývalí žiaci - hokejisti popradského A mužstva, aby svojim malým kolegom odovzdali vysvedčenia. Štvrtákom odovzdal vysvedčenie Matúš Paločko. Bolo to príjemné spestrenie posledného dňa v škole. Malých hokejistov motivoval k lepším školským výsledkom aj Peter Bjalončík. (sp)

        • Miško 2017
          • Miško 2017

            2. 7. 2017

            Každoročne sa koniec školského roka spája s bilancovaním a vyhodnotením tých najlepších. Aj tento rok sme vyhlásili dve kategórie najlepších žiakov a športovcov, MIŠKO 2017. Vo vedomostnej kategórii zvíťazil Pavol Šimkovič, žiak 9. B triedy a v kategórii najúspešnejší športovec Tamara Potocká z 8. A triedy. Pri tejto príležitosti sa sa s nami rozlúčili aj tí najstarší, ktorí po deviatich rokoch opustili brány našej školy. (sp)

        • Škola v prírode
          • Škola v prírode

            2. 7. 2017

            V dňoch od 19. - 23. 06. sa naši štvrtáci zúčastnili školy v prírode v Ľubovnianskych kúpeľoch. Super slnečný 5-dňový pobyt v hoteli Ľubovňa, ktorý sa nachádza neďaleko Novej Ľubovne, si žiaci užívali ako sa  patrí. Každé dopoludnie sa žiaci učili SJL a M, osvojovali si učivo z prírodovedy a vlastivedy.Hravou formou poznávali okolitú prírodu. Popoludní nechýbali športové aktivity, súťažné hry a plávanie v hotelovom bazéne. V rámci večerného programu boli pre žiakov pripravené zábavné aktivity na lepšie spoznávanie sa, tímovú prácu a zábavu.Veľkým zážitkom bol celodenný výlet na Ľubovniansky hrad, sokoliari, návšteva meštianskeho domu a bojového tábora. Pobyt v prírode veľmi rýchlo ubehol. Deti odchádzali domov šťastné, veselé a plné nových zážitkov a poznatkov. (sp)

        • Deň otvorených dverí
          • Deň otvorených dverí

            11. 6. 2017

            V piatok 2. júna strávili žiaci 2.B krásne slnečné predpoludnie na Dni otvorených dverí vo vojenskom útvare v Poprade - Strážach. Dozvedeli sa množstvo zaujímavých informácií. Zaujala ich vojenská technika, autá, tanky.. Mali možnosť pozrieť si stan, v akom bývajú vojaci počas cvičení, vidieť tank zvnútra, zastrielali si zo vzduchovky. Najmä chlapcov zaujali ukážky bojových umení, sebaobrana. Najviac času strávili pri zbraniach, ktoré si mohli chytiť, vyskúšať, aké sú ťažké, skúšali si prilby, plynové masky.. Celým útvarom nás sprevádzal zamestnanec vojenského útvaru. Každé dieťa dostalo aj sladkú maškrtu - šišku a spomienkové predmety na tento deň. Cestou do školy sme trochu budili pozornosť okoloidúcich, pretože sme všetci vyzerali ako skutoční vojaci..Pomaľovaní, zamaskovaní. Väčšina z detí sa po tomto peknom dni chce stať vojakom a vojačkou. /ab/

        • Kúzelná fyzika
          • Kúzelná fyzika

            6. 6. 2017

            V stredu 24. mája sa žiaci druhého stupňa zúčastnili na predstavení KÚZELNEJ FYZIKY. Bola to skvelá príležitosť  motivovať žiakov k štúdiu tejto prírodovednej disciplíny. Dozvedeli sa čo je to gyroskop, ako fungovali prvé fontány, ako môžeme využiť magnety inde ako na chladničke, koľko váži vlak, ako sa miešajú farby, a pod. Program bol veľmi zaujímavý a poučný.  (as)

        • Máme atletický víťazný hetrik družstiev !!!
          • Máme atletický víťazný hetrik družstiev !!!

            6. 6. 2017

            Atletické súťaže sme úspešne zakončili tretím víťazstvom nášho družstva - tentokrát zabojovali naši najmladší. Na Kinderiáde - atletickej súťaži žiakov 2. až 5. ročníka, naše chlapčenské družstvo nenašlo premožiteľa. Spomedzi deviatich popradských škôl získali prvé miesto a okrem medajlí z individuálnych disciplín, priniesli do školy aj pekný "zlatý" pohár. Gratulujeme k peknému úspechu a ďakujeme za vzornú reprezentáciu. (tp)

        • Jablko - citrón
          • Jablko - citrón

            11. 6. 2017

            V rámci každoročnej dopravno-preventívnej akcie Jablko – Citrón zmiešané hliadky policajtov a detí opäť hodnotili, ako vodiči dodržiavajú dopravné predpisy, najmä predpísanú rýchlosť. Vodičov, ktorí povolenú rýchlosť dodržali, odmenili žiaci našej školy jablkami, pri porušení predpisov zase dostali  vo väčšine prípadov namiesto pokuty kyslý citrón. Táto akcia chce upozorniť na prekračovanie maximálne povolenej rýchlosti (je to druhá najčastejšia príčina dopravných nehôd) a upozorňuje vodičov, aby sa správali zodpovedne na cestách a jazdili pomaly. Preventívnu akciu organizuje Policajný zbor a poisťovňa Generali od roku 2000. Dnes sme rozdali 13 jabĺk a 7 citrónov.(sp)

        • Úspech v čitateľskej súťaži - Čítame s Osmijankom
          • Úspech v čitateľskej súťaži - Čítame s Osmijankom

            20. 6. 2017

            Naša škola sa už niekoľko rokov zapája do celoslovenskej súťaže „ Čítame s Osmijankom – pridaj sa aj ty!“ Tohto roku sme sa pridali s 3.B triedou. V Osmijankovej literárnej záhrade  sme  lúštili 8 literárnych úloh, pri ktorých sme sa zoznámili s novými knihami,  spisovateľmi, ilustrátormi a zároveň sa stali  literárni a výtvarní tvorcovia. Celoslovenské hodnotenie tejto súťaže nám prinieslo vynikajúce umiestnenie v tretej osmičke. Z úspechu sa veľmi tešíme. (ik)

                                                                                                

        • Maratón čítania
          • Maratón čítania

            11. 6. 2017

            Žiaci 4. A,4. C a 3. C triedy sa zapojili do 10. ročníka Čítajme si…2017  pod záštitou Linky Detskej istoty, do ktorého sa každoročne pripája aj naša knižnica v Spišskej Sobote. Inak tomu nebolo ani tento rok. Čítali sme z krásnej knihy Babči B. Kardošovej s názvom Traja kamoši a fakticky fantastický poklad. Projekt vznikol pred desiatimi rokmi s cieľom pritiahnuť k čítaniu viac detí a zároveň poukázať na význam literatúry pre detského čitateľa. Realizuje sa 6-hodinovým čitateľským maratónom, do ktorého sú zapojené deti z viacerých miest Slovenska. Krstnou mamou projektu je pani Oľga Feldeková.(sp)

        • Máme najlepšie družstvo mladších žiakov v atletike !!!
          • Máme najlepšie družstvo mladších žiakov v atletike !!!

            5. 6. 2017

            Minulý týždeň pokračoval Mestskou športovou olympiádou mesta Poprad. A opäť sme mali úspešné družstvo v atletike!!! Po úspechu starších žiačok na majstrovstvách okresu, sa mladším žiačkam darilo pomenej, ale tentoraz sa vyhecovali mladší žiaci. Tí ako družstvo, nenašli premožiteľa spomedzi žiadnej školy v meste Poprad a za víťazstvo priniesli do školy krásny pohár. Všetkým úspešným atlétom v individuálnych disciplínach gratulujeme a všetkým zúčastneným ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy.(tp)

          • Jesenné Majstrovstvá VSO v plávaní

            25. 10. 2017

            Cez víkend 21.10. a 22.10.2017 sa na plaveckých jesenných Majstrovstvá Východoslovenskej oblasti v krytej plavárni Spišskej Novej Vsi predstavili žiaci našej plaveckej športovej triedy a potvrdili vynikajúcu formu svojimi skvelými výsledkami.

            Na štart sa postavilo 7 našich plavcov v zastúpení Drlíková Abigail (0-0-1) , Frankovský Tomáš (1-0-0), Illenčíková Katarína (0-1-3), Matušeková Daniela (0-0-2), Pitoňáková Barbora (0-5-2), Tomas Oliver (1-1-2), Štepánek Patrik (0-1-0). Spolu si odniesli 20 medaili, z toho 2x zlato, 8x striebro, 10x bronz.

            Drlíková – 3. miesto (200m prsia )

            Frankovský – 1. miesto (200m prsia)

            Illenčíková – 2. miesto (100m znak ), 3. miesto ( 50m prsia, 100m prsia, 100m polohový pretek)

            Matušeková – 3. miesto (50m voľný spôsob, 200m znak)

            Pitoňáková – 2. miesto ( 50m voľný spôsob, 50m prsia, 100m prsia, 200m prsia, 100m polohový pretek ), 3. miesto ( 100m znak, 50m motýlik)

            Tomas – 1. miesto ( 100m znak), 2. miesto ( 200m znak ),3. miesto ( 200m prsia, 50m motýlik )

            Štepánek – 2. miesto (50m voľný spôsob )

            Všetkým ďakujeme za vzornú reprezentáciu, gratulujeme k osobným rekordom a držíme palce do ďalších pretekov. (MP)

          • V cezpoľnom behu sme najlepší v okrese !

            8. 10. 2017

            Sme majstri okresu v cezpoľnom behu družstiev a máme aj majstrov okresu jednotlivcov v obidvoch kategótiách !!! O tento fantastický výkon sa v Dolnom Smokovci postarala šestica našich dievčat a chlapcov. Najskôr si po titul spomedzi 49 bežkýň dobehla Gabika Grígerová, za ňou na treťom mieste Tatiana Kormaníková a na šiestom mieste dobehla Emília Leskovjanská. Týmito umiestneniami si baby jednoznačne vybehali aj prvé miesto medzi 18 zúčastnenými družstvami.Naši chlapci sa nechceli nechať zahanbiť a motivovaní úspechmi dievčat sa naplno rozbehli ukázať čo v nich je. Zo 48 chlapcov, ako prvý dobehol Maroš Mešár, za ním  Domino Pokorný na treťom a Demko Šulík na štvrtom mieste. Tieto umiestnenia jednotlivcov, katapultovali naše chlapčenské družstvo spomedzi 17 tímov na jednoznačnú prvú pozíciu! Gratulujeme a ďakujeme za vzornú reprezentáciu našej školy, na tradične prvej školskej športovej súťaži v tomto školskom roku a držíme palce na majstrovstvách kraja.(tp)

        • Svetový deň výživy
          • Svetový deň výživy

            16. 10. 2017

            Svetový deň výživy sa oslavuje každoročne 16. októbra už od roku 1981. Oslavuje sa na základe rozhodnutia konferencie OSN, keď bola v roku 1945 založená Organizácia OSN pre výživu a poľnohospodárstvo (FAO). Aj u nás v škole sa každoročne venujeme tejto téme. Žiaci z 3. A triedy si pripravili zdravú ochutnávku v podobe zeleninových a ovocných šalátov, na ktorých si pochutnali a doplnili potrebné vitamíny. Nakoniec ešte vytvorili z prinesených potravín jedlé dekorácie alebo postavičky. Touto akciou sa snažíme poukázať na možnosti zdravej stravy. (SP)

        • Mistrzostwa Pałacu Młodzieży w pływaniu Katowice
          • Mistrzostwa Pałacu Młodzieży w pływaniu Katowice

            19. 12. 2017

            V Katoviciach v Poľsku na majstrovstvách mladších žiakov v krátkom 25 m bazéne nás začiatkom mesiaca december v dňoch 7. 12. a 8. 12. 2017 reprezentovala aj skupina 6 plavcov, ktorú tvorili žiaci našich športových tried ZŠ v Spišskej Sobote. Svoje skúsenosti a športový plavecký talent zúročili ziskom niekoľkých medailí na medzinárodných pretekoch. Vyplávali si spolu 5 medailí /0-3-3/. Najlepším plavcom bola Barbora Pitoňáková, ktorá si vyplávala dve 2. miesta.

            Barbora Pitoňáková – 2. miesto 50m voľný spôsob , 2. miesto 100m voľný spôsob

            Tomáš Frankovský – 2. miesto 50m voľný spôsob, 4. miesto 50m prsia

            Patrik Štepánek – 3. miesto 100m voľný spôsob, 3. miesto 50m motýlik

            Katarína Ilenčíková – 4. miesto 50m znak, 7. miesto 100m voľný spôsob

            Marko Krajč – 6. miesto 100m voľný spôsob

            Za úspešnú reprezentáciu srdečne blahoželáme a prajeme veľa ďalších úspechov. (MP)

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou, Vagonárska ulica 1600/4, 058 01 Poprad - Spišská Sobota
        • +421 52 77 69 088 - Základná škola
          +421 910 890 470 - Riaditeľ školy
          +421 911 240 110 - Zástupca riaditeľa pre 2. stupeň
          +421 903 617 262 - Zástupca riaditeľa pre 1. stupeň
          +421 911 240 115 - Ekonóm školy
          +421 52 77 69 435 - Školská jedáleň
          +421 910 890 516 - Vedúca ŠJ
          +421 52 77 69 536 - Materská škola
          +421 910 890 506 - Zástupca riaditeľa pre MŠ
        • Vagonárska ulica 1600/4
          05801 Poprad - Spišská Sobota
          Slovakia
        • 17068223
        • 2020951823
        • Základná škola s materskou školou, Vagonárska ulica 1600/4, 058 01 Poprad - Elokované pracovisko MŠ
        • Prešovský
        • Poprad
        • Mesto Poprad
        • Základná škola s materskou školou, Vagonárska ulica 1600/4, 058 01 Poprad - Spišská Sobota
      • Prihlásenie