Novinky

          • S knihou ma baví svet

            29. 11. 2018

            V rámci akcie S knihou ma baví svet, ktorú zorganizovala Podtatranská knižnica v Poprade, sa žiaci 2.B triedy zúčastnili tvorivých dielní s pani Ivetou Brejčákovou. Hravou formou si zopakovali pojmy ako autor, ilustrátor, rozprávka, rozprávkové bytosti. Oboznámili sa s detskými rozprávkovými knihami a s prácami významného slovenského ilustrátora, maliara a grafika Ľudovíta Fullu. Zahrali sa na ilustrátorov a pokúsili sa nakresliť ilustráciu k básni Varila Myšička kašičku. Ilustrácie sa im veľmi podarili, na záver si urobili výstavku prác.Už teraz sa tešíme sa na ďalšiu akciu v knižnici. (AdBo)

          • Obedy zadarmo - oznam pre rodičov

            16. 11. 2018

            Vážení rodičia,

            týmto by som Vás chcela požiadať o vyplnenie tlačiva, ktoré som Vám zaslala po Vašich deťoch.

            Jedná sa o zistenie záujmu o stravovanie v našej školskej jedálni u žiakov, ktorí sa momentálne v našej ŠJ nestravujú. Váš záujem o stravovanie zisťujeme z dôvodu, ak by od januára 2019 NR SR schvála zákon o „Obedoch zadarmo“, nakoľko sa na tieto zmeny potrebujeme personálne a prevádzkovo pripraviť.

            Zároveň by som Vás chcela poprosiť, aby ste mi vyplnené a podpísané tlačivá obratom poslali späť najneskôr do 22.11.2018.

            Ďakujem.

             

            S pozdravom

            Mgr. Ingrid Mlynarčíková

            vedúca ŠJ pri ZŠ s MŠ Vagonárska 1600/4  Poprad

            0910 890 516

            052/7769435

             

          • Ochrana životného prostredia

            18. 11. 2018

            Už žiaci 1. a 2. ročníka vedia, aká dôležitá je ochrana životného prostredia pre ich zdravý vývin a budúcnosť našej planéty. Aj tento školský rok sa žiaci zúčastnili prednášky s ochranárkou z TANAP-U, pani Proháczkovou. Po peknom a poučnom filme o lesných zvieratkách deti zasypali p. Proháczkovú množstvom otázok na tému ochrany lesa a v ňom žijúcich zvieratiek. Pani ochranárke ďakujeme za nové informácie a tešíme sa na stretnutie pri ďalších akciách. DF 

          • Pietna spomienka

            7. 11. 2018

            Dňa 5. novembra 2018 sa žiaci hokejových tried (7.C a 8.C) zúčastnili pietnej spomienky pri príležitosti 2. výročia odhalenia pamätnej tabule príslušníkovi 1. Československej armády na Slovensku, politickému väzňovi a hokejistovi Antonovi Babonymu a 100. výročia vzniku Československej republiky. Pietna spomienka sa konala pri Zimnom štadióne mesta Poprad.

          • Lampiónový sprievod

            7. 11. 2018

            Dňa 06.11.2018 sa deti z materskej školy a 1.stupňa základnej školy zúčastnili lampiónového sprievodu spolu aj so svojimi rodičmi. Z areálu školy sme sa spoločne presunuli na Sobotské námestie. Všetky deti mali svietiace lampióny, ktoré symbolizujú vieru v naplnenie ľudských snov a želaní. Ich svetlo má odohnať všetko zlé a naplniť nás šťastím, láskou, zdravím. Spoločne sme vypustili rozsvietený balón šťastia a na záver sme sa spoločne presunuli do penziónu Atrium, kde všetkých prítomných čakal teplý čajík a napečené šišky. Akcia sa uskutočnila za spolupráce Klubu Sobotčanov, ktorý zakúpil 150 ks lampiónov pre detí na túto akciu. Ďakujeme všetkým, ktorí sa krásnej akcie zúčastnili.

          • Október - mesiac úcty k starším

            30. 10. 2018

            Žiaci druhých ročníkov si pri príležitosti Októbra-mesiaca úcty k starším pozvali do školy svojich starých rodičov, babky, dedkov..Nachystali im aj malé občerstvenie. Starých rodičov privítali básňou a piesňami. Stretnnutie so starými rodičmi bolo veľmi príjemné, deti sa dozvedeli množstvo zaujímavých informácií z čias, keď ich starí rodičia boli deťmi a navštevovali školu. Ako sa učili, aké mali predmety, či počúvali svojich učiteľov.. Starí rodičia odmenili všetky deti sladkosťami.  Na záver sme sa poďakovali krásnym kvietkom. Ďakujeme za to, že medzi náš prišli a prajeme im veľa zdravia do ďalších rokov... ABo

          • OZNAM

            23. 10. 2018

            V zmysle §150 ods. 5 školského zákona riaditeľka tunajšej ZŠ s MŠ udeľuje žiakom základnej školy riaditeľské voľno na deň 29.10.2018 (pondelok) z prevádzkových dôvodov. Vyučovanie po jesenných prázdninách sa začína v pondelok 05.11.2018.

          • 100. výročie vzniku Československa

            26. 10. 2018

            100. výročie vzniku Československa  sme si v našej škole pripomenuli rozhlasovou reláciou, v ktorej p. učitelia – Mgr. Soňa Kubovová, Mgr. Michal Materný a žiaci 8.A – Ema Kubovová a Adam Krajč priblížili historický a politický vývoj udalostí vedúcich k reálnemu uskutočneniu spoločného štátu Čechov a Slovákov na troskách bývalého Rakúsko - Uhorska. ČSR sa za krátku dobu dokázala vypracovať medzi najvyspelejšie štáty Európy.

            Ďalšie časti jeho histórie bude v nasledujúcich týždňoch prezentovať „Seriál udalostí o histórii ČSR“ na dolnej chodbe školy.

          • Naj jabĺčko v 4. A triede

            26. 10. 2018

            Október, ako jeden z najkrajších mesiacov roku, hýri farbami nielen listov na stromoch, ale aj farbami zdravia a vitamínov. V tento mesiac nám príroda ponúka veľké množstvo vitamínov v podobe ovocia a zeleniny. Práve tento mesiac je ten pravý, kedy si pripomíname nielen na Slovensku, ale aj po celom svete, že to, čo jeme ovplyvňuje naše zdravie.

            V rámci týždňa zdravej výživy sme si v  triede urobili súťaž o NAJ jabĺčko. Do tejto súťaže sa zapojili skoro všetci žiaci triedy. Podarilo sa im nájsť naozaj tie naj kúsky.

            Rozhodovanie bolo ťažké a preto sme ocenili NAJ jabĺčko. Vybrali sme to najkrajšie a najsladšie. Vyhralo jabĺčko Marca Slavkovského.

            Samozrejme ani jabĺčka nevyšli navnivoč. Pokrájané chutili najviac.

            Ešteže sme si to stihli nafotiť ako sa nám to podarilo, lebo za chutnými taniermi sa len tak zaprášilo.(SP)

             

          • Prečo je dobré sporiť vedia už aj deti

            26. 10. 2018

            Pri príležitosti Svetového dňa sporenia zorganizovala VÚB banka interaktívny program pre žiakov 1. stupňa . Odborníčka z banky zoznámila žiakov s históriou peňazí a svetovými menami, prečo existujú banky, a akú majú úlohu. Zamysleli sa nad tým, ako správne v živote s peniazmi narábať. Napríklad prečo by nemali peniaze hneď minúť, ale si ich šetriť. Žiaci sa mohli počas diskusie oboznámiť aj s novými trendmi, napríklad ako si spravovať účet online, či ako funguje platenie a sporenie priamo cez mobil. Dozvedeli sa napríklad, aký je rozdiel medzi kreditnou a debetnou kartou, ako ich majú používať. A tiež to, ako byť opatrný pri platení, že si treba dávať pozor na heslá. Každý rodič by mal svoje dieťa naučiť, že si musí vedieť vystačiť s vlastnými peniazmi a keď si minie svoje vreckové skôr, nedávať mu viac.

            Na hodinách matematiky riešime s deťmi už aj príklady týkajúce sa napríklad sporenia. Deti však berú inak, keď sa môžu o týchto témach z finančnej oblasti rozprávať s odborníkmi z banky. Je to pre nich dôveryhodnejšie, ako keď to povedia učitelia.

            Finančná gramotnosť je téma, ktorá je na Slovensku aj povinnou súčasťou školských osnov a školy ju zapracovávajú primárne na 1. stupni do predmetov matematika, informatika.

            Poslaním tohto projektu bolo lepšie porozumieť tomu, ako sa dá efektívne narábať s peniazmi.(SP)

          • Návšteva Podtatranského múzea v Spišskej Sobote

            24. 10. 2018

            Dňa 24.10.2018 žiaci 4.C triedy navštívili Podtatranské múzeum v Spišskej Sobote, aby sa  dozvedeli, čo to bol cech a rozšírili si vedomosti o remeslách a remeselníkoch.  Naučili sa, kto bol garbiar, čo vyrábal, obdivovali tiež výrobky kováča.
            Zaujala ich expozícia, ktorá prezentuje pracovňu, spálňu, bytové a odevné doplnky meštianskej rodiny. Najväčší obdiv si vyslúžili technické výdobytky tej doby: vysávač, práčka a šijací stroj. Mali sme šťastie, lebo práve vystavovali aj nádherný model spišsko-sobotského námestia. Pani, ktorá nás sprevádzala, bola veľmi milá, trpezlivá a veľmi ochotne deťom odpovedala na zvedavé otázky. Počas celej prehliadky im dávala hádanky a snažila sa ich rôznymi indíciami priviesť k správnej odpovedi. Podľa reakcií chlapcov, ich táto návšteva zjavne zaujala. /ABa/

          • Exkurzia do sklárne

            19. 10. 2018

            Dňa 19.10. 2018 sa žiaci 3.C a 4.C zúčastnili exkurzie do súkromnej sklárne vo Štôle. Dozvedeli sa z čoho a ako sa vyrába sklo a výrobky z neho. Videli nahrievanie, strihanie, tvarovanie i fúkanie a niektoré činnosti si mohli aj vyskúšať. Ukážky tejto činnosti boli pútavé a pán Kocián – majiteľ, ich podával aj s vtipným komentárom. Potom si zakúpili krásne výrobky, ktoré darovali svojim mamkám, sestrám, starým mamám a odniesli si aj vlastné výrobky. Na záver zaznelo veľké „Ďakujeme“ a okrem nových poznatkov si odniesli aj krásne zážitky. /ABa/

            C:\Users\zssobota6\Pictures\Exportované videá\Album_Stredné.mp4

          • SVETOVÝ DEŇ VÝŽIVY

            17. 10. 2018

            Dňa 16.10. si  deti v prvých ročníkoch v spolupráci s rodičmi pripomenuli Svetový deň výživy. Ochutnávali sme ovocie,zeleninu,ovocno-zeleninové šťavy aj výživné koláčiky z jabĺk či ovsených vločiek. MK

          • Sme druhí v cezpoľnom behu v okrese!

            7. 10. 2018

            V stredu sa konali v Dolnom Smokovci majstrovstvá okresu v cezpoľnom behu, kde sme mali zastúpenie aj my. Trojčlenné družstvá chlapcov a dievčat z celého okresu prišli zabojovať do pekného tatranského prostredia o medaily, body pre svoje školy a o postup na majstrovstvá kraja. Družstvo dievčat v zložení E.Leskovjanská(5.), V.Masunová(27.)  a E.Šimková(37.) bojovalo v rámci svojich možností. Spomedzi 18. družstiev sa dievčatá umiestnili na celkovom 7.mieste. Chlapci v zložení A.Krajč(2.), M.Paško(3.) a J.Kreta(16.) si okrem individuálnych medailí, vybojovali aj výbornú striebornú priečku spomedzi 21. družstiev. Gratulujeme k výsledkom a ďakujeme zúčastneným za ochotu  vzorne reprezentovať našu školu.(tp)

          • Wild park Veľká Lomnica

            4. 10. 2018

            Žiaci 4. A triedy, sa zaregistrovali do #BeActive , Európskeho týždňa športu. Od 23. – 30. septembra 2018 sa konal už jeho 4. ročník. Stačilo v rámci tohto podujatia zorganizovať 120 min. pohybovej aktivity, či prejsť alebo prebehnúť 2018 metrov. Európsky týždeň športu sa koná v 38 krajinách Európy. Tento týždeň bol určený pre každého, bez ohľadu na vek. Aj my sme ukázali , že nás baví hýbať sa. Rozhodli sme sa preto, že navštívime kontaktnú ZOO vo Veľkej Lomnici. Prešli sme peši 8,8 km , čo je asi 16 000 krokov, a boli sme nabádaní k pohybu a zdravému životnému štýlu aj pri exkurzii v jedinečnom zooparku pod Vysokými Tatrami. Chovateľské zariadenie je zamerané na chov ohrozených druhov živočíchov ( lev, tiger, pitón...). Stretli sme sa so širokou škálou fauny a flóry z rôznych kútov sveta. S dobrým pocitom a zážitkami sme sa unavení vrátili domov.(SP)

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou, Vagonárska ulica 1600/4, 058 01 Poprad - Spišská Sobota
        • +421 52 77 69 088 - Základná škola
          +421 910 890 470 - Riaditeľ školy
          +421 911 240 110 - Zástupca riaditeľa pre 2. stupeň
          +421 903 617 262 - Zástupca riaditeľa pre 1. stupeň
          +421 911 240 115 - Ekonóm školy
          +421 52 77 69 435 - Školská jedáleň
          +421 910 890 516 - Vedúca ŠJ
          +421 52 77 69 536 - Materská škola
          +421 910 890 506 - Zástupca riaditeľa pre MŠ
        • Vagonárska ulica 1600/4
          05801 Poprad - Spišská Sobota
          Slovakia
        • 17068223
        • 2020951823
        • Základná škola s materskou školou, Vagonárska ulica 1600/4, 058 01 Poprad - Elokované pracovisko MŠ
        • Prešovský
        • Poprad
        • Mesto Poprad
        • Základná škola s materskou školou, Vagonárska ulica 1600/4, 058 01 Poprad - Spišská Sobota
      • Prihlásenie