Novinky

          • Deň vody

            24. 3. 2019

            Svetový deň vody upozorňuje na právo na vodu pre každého na Zemi. Ústrednou témou pre tento rok je Voda pre všetkých. Všetci máme právo na bezpečnú a čistú pitnú vodu a hygienu. Aj žiaci 4. A triedy si v tento deň pripomenuli rôznymi aktivitami aká je dôležitá voda a aké je dôležité bezpečné nakladanie s odpadovou vodou. (SP)

          • Krajské kolo v stolnom tenise

            3. 3. 2019

            Dňa 27.2. 2019 sa v telocvični ZŠ v Spišskej Starej Vsi konalo Krajské kolo v stolnom tenise. V histórii školy sme sa prvýkrát zúčastnili krajské kola a hanbu sme určite neurobili. Súťaže sa zúčastnilo 11 družstiev vyžrebovaných do 3 skupín A,B a C. Naši mali za súperov družstvo z Vranova nad Topľou, Prešova a Haligoviec. Konkurencia bola veľmi silná a chlapcom sa nepodarilo postúpiť do semifinále. Stolnotenisové družstvo školy reprezentovali Marko Regec (7.C), Richard Husár (8.C), Markus Suchý a Filip Mešár (obidvaja 9.C). Celkovo naše družstvo skončilo na 10. mieste. K dosiahnutému výsledku blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu školy . (SP)

          • Biblická olympiáda

            24. 3. 2019

            Aj v tomto školskom roku sa žiaci našej školy zúčastnili okresného kola Biblickej olympiády,  ktoré sa konalo dňa 22.3.2019 v Kostole sv.  Cyrila a Metoda v Poprade. Zámerom tejto súťaže bolo hlbšie spoznávať Bibliu a  podľa Božieho slova žiť. Našu školu reprezentovali Simona Bezáková,  Dominik Gončár a Dávid Pružinský. Ďakujeme! (DK) 

          • DEŇ VODY

            23. 3. 2019

            Deň vody

            „Ak ma budeš mať v úcte, vážiť si ma a chrániť, budeš žiť.

            Ak sa so mnou rozídeš, zomrieš.“

            V piatok, 22.marca, sme si pripomenuli Deň vody. V triedach si deti rozprávali o jej význame  pre život rastlín, živočíchov a teda i človeka.

            Žiaci i zamestnanci našej školy sa odeli do modrého, keďže táto farba je odjakživa symbolom vody. Po škole „poletovalo“ množstvo modrých obláčikov. A možno sa nám podarilo aspoň niektorým vštepovať, že voda je život, a ak sa jedného dňa minie, všetci zahynieme.

            AnBa

          • Hviezdoslavov Kubín - 65. ročník

            13. 2. 2019

            Už šesťdesiatpäť rokov si každoročne pripomíname velikána slovenskej poézie Pavla Országa Hviezdoslava recitačnou súťažou, ktorá nesie v názve jeho meno. Aj žiaci 2. stupňa sa do nej zapojili v pondelok 11.2. Súťažili v prednese poézie a prózy. Výsledková tabuľka prináša mená recitátorov umiestnených na prvých troch miestach, no pochvala patrí všetkým zúčastneným. Žiakom postupujúcim na obvodové kolo všetci držíme palce! 2. kategória: poézia: 1.miesto:Maxim Šimko, 2.miesto:Lívia Bachratá, 3.miesto:Lilian Nemčíková, próza:1.miesto Barbora Pitoňáková, 3. kategória: poézia: Ema Kubovová, próza: Adam Krajč. 

          • Lyžiarsky kurz na Kubašku

            10. 3. 2019

            Aj v tomto školskom roku siedmaci našej školy absolvovali základný lyžiarsky kurz na Kubašku v Spišskom Bystrom. Začiatočníci po pár dňoch skrotili "neposlušné" lyže a pokročilí zase zistili, že nie sú až takí dobrí, aby sa nemohli ešte viac zdokonaliť. V posledný deň si to jednotlivci medzi sebou rozdali v záverečnom dvojkolovom slalome. Všetkým zúčastneným ďakujme za super strávený týždeň v dobrej nálade a medailistom gratulujeme.(tp)

          • Interaktívna výstava Moje telo

            9. 3. 2019

            Žiaci našej školy navštívili virtuálnu výstavu Moje telo v OC Forum. Prostredníctvom siedmich stanovíšť mohli malí návštevníci nahliadnuť do tajov fungovania jednotlivých orgánov a aj do celého tela. Výstava ponúkala interaktívne dotykové obrazovky a rozšírenú realitu. Na prehliadke sa deti cítili ako skutoční doktori a doktorky vďaka kostýmom, ktoré dostali na začiatku výstavy. Prezliekli sa do malých lekárskych plášťov a na hlavu dostali maketu ľudského mozgu, aby počas výstavy nasali čo najviac informácií. Celé dobrodružstvo podčiarkuje fakt, že deti sa na prehliadke najskôr ocitli vo vnútri mozgu, kde sa dozvedeli viac o tom, ako fungujú ľudské zmysly. Potom sa presunuli ku kostre. Po kostre ich čakali svaly, kde sa naučili, akú nenahraditeľnú rolu hrajú svaly pre pohyb. Postupne sa zoznámili s jednotlivými orgánmi – srdce, pľúca, žalúdok. Vďaka výstave Moje telo získali deti komplexný prehľad o tom, ako zázračne a efektívne funguje ich vlastné telo. Súčasťou výstavy boli informačné panely plné zaujímavosti. Na záver si odniesli diplom. (SP)

          • Hviezdoslavov Kubín

            11. 2. 2019

            Dňa 11.2.2019 sa uskutočnilo školské kolo súťaže v prednese poézie a prózy – HVIEZDOSLAVOV KUBÍN.

            V I. kategórii súťažilo 22 žiakov prvého stupňa. Porota v zložení p. učiteliek Bachledovej, Mudrončekovej a Potockej mala pri rozhodovaní neľahkú úlohu, najmä v próze. Nakoniec rozhodla takto: 

            POÉZIA: 1. Lilien Polomčáková  IV.A

                                         2. Jakub Čillik  III.C

                                         3. Bibiana Drlíková   II.A  a  Dominik Bajtoš  I.B

            PRÓZA:  1. Eva Karolína Čapková  IV.A

                                       2. Markus Miroslav Zlacký  IV.C

                                       3. Maxim Matfiak  III.C  a  Klára Knapíková  IV.A

            Všetkým zúčastneným ďakujeme a oceneným blahoželáme.

            Víťazky oboch kategórií postupujú do obvodového kola, ktoré sa uskutoční dňa 27.2.2019 o 9:00 v Podtatranskej knižnici v Poprade. (AnBa,SP)

          • Karneval

            4. 2. 2019

            V stredu 6. februára 2019 o 13:00 hod.  sa v malej telocvični uskutoční karneval pre všetky deti, ktoré chodia do školskej družiny. Srdečne Vás pozývame.

          • Týždeň slovenských knižníc 2019

            7. 3. 2019

            Počas týždňa slovenských knižníc 2019 si aj pobočka v Spišskej Sobote pripravila pre žiakov zaujímavé podujatie. Žiaci 2.B triedy sa zúčastnili tvorivých dielní s pani Ivetou Brejčákovou. V úvode si preverili vedomosti z rozprávok. Z krátkych úryvkov museli v skupinkách zistiť názov rozprávky. Neskôr sa zahrali na ilustrátorov a ilustrovali rozprávku Ako išlo vajce na vandrovku. Ďakujeme za zaujímavé podujatie a tešíme sa niekedy nabudúce. AB

          • ŠOMP- zimná časť (rýchlokorčuľovanie)

            4. 2. 2019

            Prinášame Vám aj výsledky z rýchlokorčuľovania v rámci športovej olympiády mesta Poprad, kde žiaci našej školy suverénne zvíťazili v súťaži družstiev. Výsledky jednotlivcov sú nasledovné :

            Mladšie žiačky:          Cvejnová Viktória      2.miesto         

            Mladší žiaci:               Semančík Simon         2. miesto  

                                               Horváth Adam           3. miesto

            Staršie žiačky:            Leskovjanská Emília  1. miesto

                                               Nilabovičová Sarah    2. miesto

            Starší žiaci:                 Mešár Filip                 1. miesto

                                               Žlnka Adam               2. miesto

                                               Bujňák Ivan                7. miesto

                                               Masunov Viktor         10. miesto

            (mg)

          • Svetový deň snehu

            26. 1. 2019

            Už šiesty rok Športové stredisko detí a mládeže Poprad - Tatry organizovalo na počesť Svetového dňa snehu peknú akciu v SKI centre KUBAŠOK v Spišskom Bystrom pod názvom KUBAŠOK CUP. Boli to verejné preteky v obrovskom slalome pre všetky vekové kategórie aj pre neregistrovaných lyžiarov. Aj na našej škole sa našli lyžovania chtiví žiaci zo 4. A triedy ( Lilien Polomčáková a Sebastián Sakáloš). Počas celého dňa, okrem samotných pretekov, boli v priestore cieľa rôzne detské súťaže a  preliezkové dráhy organizované CVČ Poprad. (SP)

          • Vianočná hviezda- plavecké preteky

            7. 1. 2019

            Dňa 15.12.2019 sa v Spišskej Novej Vsi konali plavecké preteky Vianočná hviezda, na ktorej sa prvýkrát prezentovali aj naši malí plavci z prípravky ŠKD. Medzi deťmi z 11 klubov Slovenska získavali prvé skúsenosti

            z účasti na súťažnom podujatí.

            Medzi registrovanými plavcami získali v disciplíne 50 metrov prsi : 2.miesto Katka Ilenčíková a 3.miesto Barborka Pitoňáková.

            Medzi neregistrovanými plavcami si medaily odniesli  Klárka Knapiková za 2.miesto 50 metrov kraulové nohy s doskou , v disciplíne 25 metrov kralové nohy s doskou 1. miesto získala Lili Havlíková a dve brondzové medaily vybojovali Lili Roth a Saška Hudáková.

            Samko Nitsch, Katka Hudáková, Bibiana a Ebi Drlíková , Emka Koreňová, Karinka Lapinová, Martinko Juraj, Matušeková Danielka, Šípová Miška a Nikolka Nitschová predviedli tiež skvelé výkony, za ktoré sa nemusíme hanbiť.

            Veríme, že toto bol štart do ich dobrej plaveckej kariery a naďalej nám budú svojimi výkonmi robiť radosť.

          • Gymnastika

            19. 12. 2018

            „Nášmu telu nie je nič nemožné, čo je možné našej mysli.“

            „Najkrajším darom priateľstva je dôvera.“

            A presne tieto myšlienky nás sprevádzali aj na hodine gymnastiky v podobe acro yogy. Dievčatá posilnili nielen svoje telo, ale určite aj priateľstvo, lebo dôvera pri takýchto cvičeniach je veľmi dôležitá. (ZuOr)

             

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou, Vagonárska ulica 1600/4, 058 01 Poprad - Spišská Sobota
        • +421 52 77 69 088 - Základná škola
          +421 910 890 470 - Riaditeľ školy
          +421 911 240 110 - Zástupca riaditeľa pre 2. stupeň
          +421 903 617 262 - Zástupca riaditeľa pre 1. stupeň
          +421 911 240 115 - Ekonóm školy
          +421 52 77 69 435 - Školská jedáleň
          +421 910 890 516 - Vedúca ŠJ
          +421 52 77 69 536 - Materská škola
          +421 910 890 506 - Zástupca riaditeľa pre MŠ
        • Vagonárska ulica 1600/4
          05801 Poprad - Spišská Sobota
          Slovakia
        • 17068223
        • 2020951823
        • Základná škola s materskou školou, Vagonárska ulica 1600/4, 058 01 Poprad - Elokované pracovisko MŠ
        • Prešovský
        • Poprad
        • Mesto Poprad
        • Základná škola s materskou školou, Vagonárska ulica 1600/4, 058 01 Poprad - Spišská Sobota
      • Prihlásenie