Novinky

        • Vesmír očami detí 2016
          • Vesmír očami detí 2016

            15. 5. 2016

            Výtvarný krúžok sa môže pochváliť ďalším úspechom svojich dvoch členiek. V okresnom kole výtvarnej súťaže Vesmír očami detí, ktoré organizovala Hvezdáreň a planetárium Prešov, získali dievčatá z 8.B Miriam Molitorisová a Tatiana Vojčíková diplomy za najlepšie ocenenú prácu. Zároveň ich práce postúpili do celoslovenkého kola v Slovenskj ústrednej hvezdárni v Hurbanove. Držíme im palce!

        • Výtvarná súťaž Europe Direkt Poprad
          • Výtvarná súťaž Europe Direkt Poprad

            15. 5. 2016

            Pri príležitosti Predsednícva Slovenskej republiky v Rade Európy v druhom polroku 2016 vyhlásila popradská pobočka organizácie Europe Direkt výtvarnú súťaž s nie práve najľahšími témami, ako boli napríklad: EÚ chránica všetkých občanov, Zamestnanosť, rast, konkurencieschopnosť, Energetická únia s pokrokovou klimaticou politikou, Soboda, bezpečnosť a spravodlivosť. Nebolo jednoduché vymyslieť nápad, ktorým by ste v súťaži zabodovali. Dievčatám z výtvarného krúžku sa to podarilo. V kategórii starších žiakov ZŠ sme obsadili prvé a tretie miesto! Víťazne obstála Dominika Šlosárová z 9.C a na treťom mieste skončila nová členka krúžku Miriam Molitorisová z 8.B. Prajeme im veľa ďalších tvorivých úspechov!

          • 9. 5. 2016

            Počas prvého májového víkendu 30.4. a 1.5.2016 sa konal v Liptovskom Mikuláši na mestskej krytej plavárni v  25 m bazéne už VI. ročník plaveckých pretekov Veľká cena Liptova. Pretekov sa zúčastnilo 19 plavcov žiakov našej školy. Najúspešnejšou plavkyňou sa svojimi výkonmi stala štvrtáčka Ninka Hudžíková, ktorá si v troch disciplínach vyplávala prvú priečku a raz sa postavila na stupeň víťazov o stupienok nižšie.Tri medaile, z ktorých mala jedna lesk strieborný a dve bronzový, si do svojej zbierky vyplával piatak Jakub Kreta. Jedno striebro a jeden bronz sa hompáľal na krku malej druháčky Barborky Pitoňákovej. A s jednou bronzovou medailou domov odchádzal štvrták Lukas Havlík. Tešíme sa, že nám rastú nové plavecké talenty.

        • Športová olympiáda detí a mládeže mesta Poprad v plávaní
          • Športová olympiáda detí a mládeže mesta Poprad v plávaní

            12. 10. 2016

             

            30. septembra sa uskutočnil 22.ročník Športovej olympiády detí a mládeže mesta Poprad v plávaní , ktorého sa zúčastnilo 104 plavcov z 12 škôl nášho mesta. Naša škola sa umiestnila na prvom mieste s náskokom 90 bodov, pred Osemročným gymnáziom D.Tatarku s počtom bodov 101. Na treťom mieste skončilo Osemročné gymnázium, Kukučínova ul. počtom bodov 89. Naši žiaci získali spolu v oboch kategóriách - registrovaní a neregistrovaní plavci spolu 5 zlatých, 1 striebornú a 7 bronzových medailí. Zlato si vybojovali : Tamara Potocká za 100 m voľný spôsob , 100m motýlik a Juraj Palguta za 50m znak. Striebornú medailu získal René Turan za 50m znak. Z bronzovej medaily sa tešil Juraj Dlugolinský za 50m prsia, Braňo Rindoš za 100m motýlik, Ema Grivalská za 50m znak a 50m voľný spôsob. V oboch štafetách naši plavci získali zlato. Blahoželáme a ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy.

          • 9. 5. 2016

            Na konci apríla od 29. 4. do 1. 5.2016 sa  konal na bratislavských Pasienkoch tradičný veľký medzinárodný míting ORCA Cup, zaradený tiež do programu pretekov Slovenského pohára družstiev 2016 .Na pretekoch sa stretla veľmi kvalitná medzinárodná účasť nielen z  Európy ale aj zpoza oceánu, z Toronta. Na tomto podujatí štartovali aj žiačky našej školy. Tatiana Potocká skončila ako tretia v disciplíne 400 m voľným spôsobom a zlatý klinec snaženiu  pridala Tamara Potocká víťazstvom vo finále 50 m motýlik vo svojej vekovej kategórii. Blahoželáme!

        • SLÁVIK  SLOVENSKA  2016
          • SLÁVIK SLOVENSKA 2016

            6. 4. 2016

            Dňa 5.apríla 2016 sa opäť stretli najlepší speváci z našej školy, aby si „zmerali sily“ v súťaži Slávik Slovenska, ktorá je zameraná na interpretáciu ľudových piesní.Odborná porota nakoniec rozhodla takto :

            1. kategória (1.až 3.ročník) :                                           2. kategória (4.až 6.ročník) :

            1.miesto Diana BOŽOŇOVÁ (3.A)                                   1.miesto Ema KUBOVOVÁ (5.A)

            2.miesto Maxim ŠIMKO (2.A)                                         2.miesto Ivana BOMBAROVÁ (4.A)

            3.miesto Dominika BOČKAYOVÁ (2.A)                           3.miesto Gregor RATAJ (6.C)

            Blahoželáme! Víťazom zároveň držíme palce v okresnom kole, ktoré sa uskutoční 27.apríla 2016!

              

        • RODIČOVSKÉ ZDRUŽENIE
          • RODIČOVSKÉ ZDRUŽENIE

            14. 10. 2016

            Pozývame Vás na triedne schôdze ZRPŠ, ktoré sa uskutočnia dňa 19.09.2016 (pondelok) o 16:15 hodine v kmeňovej triede. Vaša účasť je nutná z dôvodu volieb do rady školy pre nové funkčné obdobie.

                                                                                                                                         Riaditeľstvo školy.

          • 27. 1. 2016

            V sobotu sa naše tri najmenšie plavkyne  zúčastnili pretekov v Považskej Bystrici , odkiaľ si Ninka Hudzíková priviezla dve medaily. Zlato  získala v 50 metrov prsia časom 0: 48,3 a bronz získala za 50 m motýlik časom  0:46,32 . V celkovom poradí pri sčítaní bodov sa umiestnila na krásnom treťom mieste. Druháčky Barborka Pitoňáková a Katka Ilenčíková ešte len zbierajú skúsenosti na  pretekoch. Barborka ale za svoj čas na 25 metrov motýlik 0:27,73 a piate miesto, sa určite hanbiť nemusí. Tešíme sa, že nám rastú opäť plavecké talenty.

        • Olympiáda slovenského jazyka a literatúry
          • Olympiáda slovenského jazyka a literatúry

            16. 12. 2015

            13.11. 2015 prebehlo v našej škole školské kolo Olympiády SjL, do ktorého sa zapojilo 12 žiakov 8. a 9. ročníkov. Pozostávalo z troch zložiek: 1. vedomostný test, 2. transformácia textu, 3. rečnícky prejav. Všetkých 12 žiakov sa s úlohami popasovalo veľmi pekne, konečnou víťazkou sa stala Petra Kalafutová, 9.B, na 2. mieste skončil Pavol Šimkovič, 8. B a na 3. mieste Tatiana Vojčíková, 8.B. Petra Kalafutová nás veľmi úspešne reprezentovala aj v okresnom kole (10.12.2015), kde skončila na 5. mieste a stala sa úspešnou riešiteľkou. Gratulujeme!

        • Školský obvod
          • Školský obvod

            21. 3. 2016

            Mestské zastupiteľstvo mesta Poprad v súlade s ustanovením § 6 ods. 2 zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v platnom znení a v súlade s § 8 ods. 1 zákona č. 596/2003 Z. z. o štátnej správe v školstve a školskej samospráve a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov vydáva Všeobecne záväzné nariadenie mesta Poprad č. 19/2015, ktorým sa určujú školské obvody pre jednotlivé základné školy v zriaďovateľskej pôsobnosti Mesta Poprad. V článku 2, bod 2, je určený školský obvod našej školy: Školský obvod Základnej školy s materskou školou, Vagonárska ulica 1600/4, Poprad —Spišská Sobota je ohraničený od štátnej cesty č. 18 železničnou traťou smerom k železničnej stanici, tatranskou elektrickou železnicou a katastrálne územie Spišskej Soboty po priemyselný areál Poprad — Matejovce, Stráže pod Tatrami - časť‘ mesta Poprad a obec Gánovce.

        • Prekonala slovenský rekord
          • Prekonala slovenský rekord

            10. 12. 2015

            Cez prvý decembrový víkend od 4. 12. do 6. 12. 2015 sa rozbehla séria zimných majstrovstiev Slovenskej republiky v plávaní pre jednotlivé kategórie pre rok 2015. Starší žiaci kategórie “A” o majstrovské tituly bojovali v novovybudovanom plaveckom areáli Elements resorts v Čilistove pri Šamoríne. Po dva tituly Majster Slovenskej republiky starších žiakov v plávaní pre rok 2015 vybojovala Tamarka Potocká, ktorá bola aj čo do počtu získaných medailových ocenení najúspešnejšou reprezentantkou nášho klubu. Celkovo z čilistovskej vody vylovila sedem cenných kovov. Jej staršia sestra Táňa Potocká tiež doplnila svoju zbierku o sedem ligotavých placiek, z toho 4 strieborné a tri mali bronzový lesk. Zlatý klinec zabila Tami Potocká fantastickým slovenským rekordom v kategórii 13 ročných na 100 m motýlik časom 1:03,74. Tento zaplávala hneď v prvej disciplíne úvodného poldňa celého mítingu, čím nasadila vysokú latku celého podujatia. Darilo sa aj štafetám, ktoré vybojovali 4 medailové umiestnenia, pričom dievčenská v zložení Potocké, Krejčiová, Cehlárová bola najrýchlejšia na Slovensku v disciplíne 4 x 50 m voľný spôsob časom 1:50,19. Našim slečnám Potockým blahoželáme!

        • Mistrzostwa Palacu Mlodziezy w plywaniu „Mikolajki 2015”
          • Mistrzostwa Palacu Mlodziezy w plywaniu „Mikolajki 2015”

            10. 12. 2015

            Skupina plavcov najmladšej športovej triedy 3.A našej školy sa v sobotu 4.12.2015 zúčastnila vianočných pretekov v poľských Katowiciach. Najúspešnejšia z týchto 9 a 10 ročných detí bola Agátaka Pitoňáková, ktorá si domov odniesla dve zlaté medaile. Po jednej zlatej a jednej striebornej placke vybojovali Nina Hudžíková, Ema Kubovová a Dominik Orság. Jednu striebornú medailu si okolo krku zavesil Patrik Málik​ a po jednom bronzovom kove z katowického bazéna vylovili Ella Barabas a Adam Jonner. Všetkým medailistom gratulujeme a plavcom ďakujeme za vzornú účasť.

        • Hviezdoslavov Kubín
          • Hviezdoslavov Kubín

            11. 3. 2016

            Dňa 25.2.2016 sa uskutočnilo obvodové kolo súťaže v prednese poézie a prózy - Hviezdoslavov Kubín. Našu školu reprezentovali víťazi školského kola. Do okresného kola v silnej konkurencii postúpili Ema Kubovová - II. kat. a Adela Neuwirthová - I. kat. Postupujúcim dievčatám srdečne blahoželáme a budeme držať palce na okresnom kole, ktoré sa uskutoční 17. marca 2016.

        • Náboj junior
          • Náboj junior

            27. 11. 2016

            25. novembra 2016 našu školu reprezentovali Pavol Šimkovič, Patrik Ráchela, Milan Hamráček a Ján Findra na medzinárodnej matematicko-fyzikálnej súťaži Náboj junior 2016.  V budove Gymnázia na Kukučínovej ulici sa stretlo 22 družstiev z Popradu a okolitých okresov, ktoré mali  za 2 hodiny vypočítať čo najviac príkladov. Naši skončili tretí s počtom bodov 23. Súťaž prebiehala súčasne aj v Českej republike.  Ani v medzinárodnej konkurencii sa naši žiaci nestratili, keď spomedzi 645 tímov skončili na peknom 71. mieste. Blahoželáme a ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy! (pz)

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou, Vagonárska ulica 1600/4, 058 01 Poprad - Spišská Sobota
        • +421 52 77 69 088 - Základná škola
          +421 910 890 470 - Riaditeľ školy
          +421 911 240 110 - Zástupca riaditeľa pre 2. stupeň
          +421 903 617 262 - Zástupca riaditeľa pre 1. stupeň
          +421 911 240 115 - Ekonóm školy
          +421 52 77 69 435 - Školská jedáleň
          +421 910 890 516 - Vedúca ŠJ
          +421 52 77 69 536 - Materská škola
          +421 910 890 506 - Zástupca riaditeľa pre MŠ
        • Vagonárska ulica 1600/4
          05801 Poprad - Spišská Sobota
          Slovakia
        • 17068223
        • 2020951823
        • Základná škola s materskou školou, Vagonárska ulica 1600/4, 058 01 Poprad - Elokované pracovisko MŠ
        • Prešovský
        • Poprad
        • Mesto Poprad
        • Základná škola s materskou školou, Vagonárska ulica 1600/4, 058 01 Poprad - Spišská Sobota
      • Prihlásenie