Novinky

        • Od Lucie do Vianoc každá noc má svoju moc
          • Od Lucie do Vianoc každá noc má svoju moc

            16. 12. 2019

            Viete si predstaviť, že strávite noc v škole? Žiaci 4. A a 6. B už vedia. Zábavnú noc im pripravili animátori     z 9. A spolu s p.uč. Kečkovou a Lavríkovou. Najprv sme sa zoznámili. Potom sme sa posilnili chutnou pizzou a v aktivitách sme pokračovali ďalej. Žiaci lúštili krížovky, ktorých tajničkami boli pranostiky súvisiace s počasím v decembri. Pomocou skrytých indícií hľadali cestu k pokladu. Zábava trvala do neskorých nočných hodín, až kým svetlá v triedach pomaly zhasli a ospalé džavotanie detí stíchlo.

             

          • Exkurzia do Košíc

            7. 11. 2019

            V stredu sa žiaci 3. B a 4. A triedy vybrali vlakom do Košíc. Najprv navštívili bábkové divadlo a pozreli si francúzsku legendu Aucassin a Nicoletta. Bol to príbeh o vernosti a zrade, o mladosti a starobe, o nezmyselných bitkách a o dlhej ceste za láskou. Štvrtáci po divadle navštívili planetárium v Slovenskom technickom múzeu. Program v hvezdárni ich vtiahol do nekonečného vesmíru formou rozprávok. Tretiaci prešli pamiatky po historickom jadre Košíc. Navštívili Dóm sv. Alžbety, pozreli si Jakabov palác, kostol sv. Michala, spievajúcu fontánu a iné zaujímavé miesta. Pobyt v Košiciach zanechal u žiakov nezabudnuteľný zážitok. (SP)

             

          • Beseda

            7. 11. 2019

            V utorok žiakom 1. stupňa prišla porozprávať pani Proháczková z TANAPu o stopovaní zvierat a o kŕmení v zime. Pútavou formou rozprávala žiakom o čítaní stôp. Je to napínavá detektívka, ktorá sa neprestajne mení podľa počasia, terénu a ročného obdobia. Dozvedeli sa, že zvieratá by sme na zimu mali prikrmovať, pretože zima je pre ne tým najhorším obdobím. Prikrmovanie zvierat napomáha budovať vzťah ľudí k prírode. (SP)

          • Malé plavecké talenty

            5. 11. 2019

            30.10.2019 sa v Starej Ľubovni uskutočnili plavecké preteky pre malé plavecké nádeje, ktoré sú súčasťou Spišskej ligy neregistrovaných plavcov 2019. Z našej školy sme mali veľmi hojnú účasť - 4 dievčatá a 8 chlapcov druhého a tretieho ročníka. Väčšina z nich stála prvýkrát na štartovom bloku. Aj keď tréma a strach boli veľké, všetci si počínali výborne.

            Medaily si domov odniesli : Sophia Jezny – 2 x zlatú a 1 striebornú

            Maxim Tarageľ – 1 striebornú a 1 bronzovú

            Alex Tarageľ - 2 x bronzovú

            Karinka Lapinová – 1 striebornú

            Mário Malučky -1 bronzovú

            Všetkým blahoželáme.

          • Svetový deň sporenia - 31. október

            24. 10. 2019

            Za peniaze sa dá kúpiť mnoho vecí, ale nie všetko. Priateľstvo, lásku, česť, šťastie, si za peniaze nekúpime. Pracovníčky VÚB banky porozprávali žiakom 1. stupňa mnoho zaujímavostí o peniazoch, o hodnote peňazí, o šetrení, bankomatoch, bez kontaktnom platení... Žiaci odpovedali na otázky a získali odmenu za správnu odpoveď. Už deti je potrebné naučiť, že bankomat nie je tlačiareň peňazí, že nič nie je zadarmo, aj keď nás o tom denne presviedčajú rôzne reklamné kampane. (SP)

          • Svetový deň výživy

            24. 10. 2019

            Aj v našej škole sa každoročne venujeme tejto téme. Touto akciou sa snažíme poukázať na možnosti zdravej stravy. V 3. B triede sme vyrábali vo stredu 23. októbra ovocné a zeleninové postavičky, autíčka, zvieratká. Mnohé sa podobali na skutočne umelecké dielka. Načistili sme ovocie a zeleninu na tanieriky a skonzumovali sme tak veľké množstvo vitamínov. Spoločne so žiakmi sme sa rozprávali o tom, aké dôležité je každodenne prijímať tieto zdravé dobroty. (SP)

          • Máme Majstra Slovenska a tretie najrýchlejšie družstvo na Slovensku v cezpoľnom behu !

            20. 10. 2019

            Niečo nevídané a fantastické, čo sa podarilo uplynulý týždeň trojici našich bežcov na Majstrovstvách Slovenska v cezpoľnom behu na Štrbskom Plese. Novodobý Forrest Gump zo Sp. Soboty  - Adam Krajč z 9.A, nedal šancu vyše tridsiatke najlepších bežcov zo Slovenska. Po 3,2 kilometroch v náročnom kopcovitom teréne a po strhujúcom záverečnom finiši si s 5 sekundovým náskokom pred druhým, zaslúžene dobehol pre titul Majster Slovenska v cezpoľnom behu. Ďalší bežci, ktorí tvorili družstvo našej školy, Jakub Kreta 9.A a Matej Tomas 9.C statočne bojovali do posledného metra náročnej trate, čo sa nakoniec aj oplatilo. Šokom a zároveň aj odmenou za bojovný výkon o každé jedno miesto v celkovom poradí, bolo nečakané, ale o to radostnejšie, fantastické tretie miesto v hodnotení družstiev!  Ďakujeme za tento príjemný šok, za vzornú reprezentáciu školy a mesta.(tp)

          • Detské dopravné ihrisko

            20. 10. 2019

            Úlohou výchovy k bezpečnosti v cestnej premávke je postupne pripraviť deti na samostatný pohyb v cestnej premávke ako chodcov alebo cyklistov. Je dôležité myslieť aj na budúcich vodičov áut. Preto každý rok sa uskutočňuje na jeseň učebná činnosť na dopravnom ihrisku. Žiaci z 3. B triedy si vyskúšali jazdu na bicykloch a kolobežkách v rôznych dopravných situáciách na križovatkách. S využitím teoretických skúseností o dopravných značkách a svetelných signáloch sa im darilo na jednotku. (SP)

          • Tvorivé dielne s Annou Fedákovou

            20. 10. 2019

            Súčasťou činnosti knižnice v Spišskej Sobote je usporadúvať akcie na zachovanie nášho kultúrneho dedičstva a podporovanie vzťahu ku tradíciám. Žiaci z 3. B triedy mali možnosť oboznámiť sa s ľudovou umeleckou výrobou a remeslom. Tvorba s hlinou je tu už odpradávna. Sprevádza ľudstvo odjakživa. Pri práci s hlinou sa nám prepája ľavá a pravá mozgová hemisféra, teda cit i rozum. Ide o súlad rúk a mysle. Žiaci pod vedením skúsenej výtvarníčky tvorili ručne, bez hrnčiarskeho kruhu, rôzne hrnčeky, misky, obrazy a anjelov. Tvorivosťou, schopnosťou, spontánnosťou premenili nahromadenú energiu na pokoj. (SP)

          • Žiakom 3. B čítali starí rodičia

            20. 10. 2019

            Október je mesiac úcty k starším. Preto by mal byť pre nás všetkých aj pripomienkou ako si uctiť starších ľudí v našom okolí. Zaslúžia si to, pretože vekom nadobudli rôzne skúsenosti, ktoré odovzdávajú nám, mladším. Nemali by sme zabudnúť na pozdrav, ktorý je prejavom priateľstva, zdvorilosti, úcty a rešpektu k druhému človeku – bez rozdielu veku. Pri tejto príležitosti sme si pozvali do našej triedy, 3. B, starých rodičov. Strávili sme spolu čas, ktorý sme využili na čítanie kníh od Gabriely Futovej. Starí rodičia nám potom rozprávali príbehy zo svojich školských čias. Ďakujeme, že vás máme. (SP)

          • Deň zdravej výživy

            17. 10. 2019

            Jednou z najdôležitejších vecí k dobrému a dlhému životu je zdravá výživa, na ktorú sa často zabúda. Práve preto si 16. októbra pripomíname Svetový deň zdravej výživy. V detskom veku je  vyvážená strava veľmi dôležitá. Žiaci 2.B triedy si do školy priniesli ovocie a zeleninu, porozprávali sa o zdravej výžive, triedili potraviny na zdravé a menej zdravé. Spoločne si pripravili ovocné a zeleninové misy, na ktorých si počas celého dňa pochutnávali. AB

          • V cezpoľnom behu sme nezastaviteľní !

            13. 10. 2019

            Ako  prvá športová súťaž v tomto šk. roku je už tradične cezpoľný beh.  Za posledné tri týždne sa konali už dve kolá - okresné v D. Smokovci a krajské v S. Ľubovni. Na obidvoch podujatiach sme v kategórii chlapcov obsadili prvé miesta ! A to medzi jednotlivcami a aj medzi družstvami. Traja zástupcovia našej školy sú zatiaľ neporaziteľní a v utorok nás budú reprezentovať už na Majstrovstvách Slovenskej republiky na Štrbskom Plese. A o koho ide? Najlepší cezpoľný bežec, majster okresu a kraja je Adam Krajč z 9.A triedy. Výbornými umiestneniami na 5. a 6. mieste mu skvele asistoval Kubo Kreta z 9.A. Ako tretí v partii bol Lukáš Valigurský z 9.C, ktorého 25.miesto na kraji rozhodlo, že ako družstvo pri rovnosti bodov , sme postúpili na Majstrovstvá Slovenska my a nie súper z Bardejova. Gratulujeme ku krásnym výsledkom, ďakujeme za vzornú reprezentáciu našej školy a držíme palce v utorok.(tp)

          • Pozvánka na ZRPŠ

            24. 9. 2019

            Vážení rodičia,

            pozývame Vás na plenárnu schôdzu a triedne schôdze ZRPŠ, ktoré sa uskutočnia v pondelok 30.09.2019 o 16.00 hodine v jednotlivých triedach.

            Zasadnutie Rady rodičov sa uskutoční 30.09.2019 o 15.30 hodine v odbornej jazykovej učebni na prízemí, miestnosť číslo 8.

          • Turistika

            29. 9. 2019

            Prvý turistický krúžok v šk.roku 2019/2020 sa niesol v duchu ochrany prírody. Akcia:  "Čisté hory 2019" sa konala 28.septembra. Trasa : Tatranská Polianka -> Sliezský dom a späť. Už sa tešíme na ďalšie potulky prírodou :-). AŠ 

          • Svetový deň srdca

            27. 9. 2019

            29. september je už tradične Svetovým dňom srdca. Žiaci z 3. B triedy sa dozvedeli, aké dôležité je starať sa o svoje srdiečka. Vysvetlili sme si funkciu srdca a jeho výživu a ochranu. Aký vplyv majú na neho škodlivé látky (fajčenia, alkoholu...), stresu a choroby. Aký význam má konzumácia ovocia, zeleniny a pohyb na naše zdravie. „Rozpumpovali“  si srdiečko drepmi a potom predviedli svoju šikovnosť a v skupinách vyrobili farebné srdiečka. O tom, že majú talent niet pochýb.(SP)

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou, Vagonárska ulica 1600/4, 058 01 Poprad - Spišská Sobota
        • +421 52 77 69 088 - Základná škola
          +421 910 890 470 - Riaditeľ školy
          +421 911 240 110 - Zástupca riaditeľa pre 2. stupeň
          +421 903 617 262 - Zástupca riaditeľa pre 1. stupeň
          +421 911 240 115 - Ekonóm školy
          +421 52 77 69 435 - Školská jedáleň
          +421 910 890 516 - Vedúca ŠJ
          +421 52 77 69 536 - Materská škola
          +421 910 890 506 - Zástupca riaditeľa pre MŠ
        • Vagonárska ulica 1600/4
          05801 Poprad - Spišská Sobota
          Slovakia
        • 17068223
        • 2020951823
        • Základná škola s materskou školou, Vagonárska ulica 1600/4, 058 01 Poprad - Elokované pracovisko MŠ
        • Prešovský
        • Poprad
        • Mesto Poprad
        • Základná škola s materskou školou, Vagonárska ulica 1600/4, 058 01 Poprad - Spišská Sobota
      • Prihlásenie