Novinky

          • Nové opatrenia platné od 12.10.2020

            12. 10. 2020

            Aktivity centra voľného času v priestoroch školy, výučba súkromnej jazykovej školy v 1. a 2. ročníku a krúžková činnosť školy sa až do odvolania rušia na základe rozhodnutia ministra školstva s účinnosťou od 12.10.2020. Súčasne hodiny plávania v rámci rozvrhu hodín (3.A, 7.C, 8.C, 9.C) prebiehajúce v AquaCity Poprad budú odučené v priestoroch školy.

          • Dôležité informácie k účasti rodičov na ZRPŠ

            21. 9. 2020

            Vážení rodičia,

            vzhľadom k zhoršenej epidemiologickej situácii vydalo MŠVVaŠ SR od 16.09.2020 nové nariadenie pre školy. Jedným z opatrení je aj zákaz vstupu cudzím osobám do priestorov školy. Vstup je možný len s výnimkou potvrdenou riaditeľom školy a čestným prehlásením o bezinfekčnosti danej osoby. Preto ak sa rodič chce zúčastniť dnešného ZRPŠ, ktoré sa uskutoční o 16:00 hod.  bude musieť vyplniť a vytlačené doniesť -  Vyhlasenie_ucastnika_ZRPS_o_bezinfekcnosti.docx​​​​​​​. V prípade, že si ho nemá ako vytlačiť, k dispozícii ho budú mať rodičia pri vstupe do budovy školy. Tu budú zároveň podpisovať prezenčné listiny, ktoré sú potrebné k voľbe členov do rady školy.

        • Triedne schôdze ZRPŠ
          • Triedne schôdze ZRPŠ

            16. 9. 2020

            Vážení rodičia,

            pozývame Vás na triedne schôdze ZRPŠ, ktoré sa uskutočnia dňa 21.09.2020 o 16:00 hodine v jednotlivých kmeňových triedach. Vstup do budovy školy je možný len s rúškom. Vaša účasť vzhľadom na prejednávané otázky je nutná.

            Tešíme sa na stretnutie s Vami.

        • BIELA PASTELKA
          • BIELA PASTELKA

            16. 9. 2020

            Aj v tomto  školskom roku sa zapojíme do verejnej zbierky “ Biela pastelka „ , vďaka ktorej podporíme ľudí so zrakovým postihnutím. Výnos z tejto akcie je každoročne použitý na poskytovanie sociálneho poradenstva a sociálnej rehabilitácie, teda na financovanie aktivít, ktoré nevidiacim a slabozrakým ľuďom pomáhajú začleniť sa do bežného života. 

          • Opatrenia počas obdobia po otvorení školského roka 2020/2021

            2. 9. 2020

            V súvislosti so zvýšeným predpokladom možného ochorenia na COVID-19 na základe nárastu počtu ochorení po uvoľnení preventívnych opatrení spojených so začiatkom nového školského roka 2020/2021 zamestnávateľ v rámci prijímania opatrení na zaistenie podmienok ochrany zdravia zamestnancov (zákon č. 124/2006 Z. z.) a ochrany vereného zdravia (zákon č. 355/2007 Z. z.) a pokynov a odporúčaní Ministra školstva, vedy, výskumu a športu SR prijíma nasledovné pokyny a opatrenia.

            Školský rok 2020/2021 sa začína 01. septembra 2020, školské vyučovanie 02. septembra 2020. Nakoľko nie je možné organizovať hromadné podujatia, slávnostné otvorenie školského roka 02. septembra sa bude konať v jednotlivých triedach v čase od 09.00 – 10.00 hodiny prostredníctvom školského rozhlasu a s triednymi učiteľmi s výnimkou žiakov prvého ročníka, ktorí úvodnú časť absolvujú v priestoroch dolnej chodby budovy školy. Vstup do budovy školy je povinný s rúškom. Prevádzka školského klubu detí bude zabezpečená od 03. septembra na základe prihlášky do ŠKD. Obedy v školskej jedálni od 03. septembra budú zabezpečené pre žiakov, ktorí sú zapísaní v školskej jedálni a uhradili poplatok.

            Vstup do budovy školy v deň otvorenia školského roka je nasledovný:

            • žiaci 7.- 9. ročníka      08.30 hod.
            • žiaci 5.- 6. ročníka      08.40 hod.
            • žiaci 2.- 4. ročníka      08.50 hod.
            • žiaci 1. ročníka           09.00 hod.

             

            Školy sa nebudú posudzovať celoplošne, ale podľa posúdenia vývoja nákazy. Na stránke školy a v priestoroch školy bude zverejnený jednoduchý manuál, s jednoduchou formou tzv. semaforu pre tri fázy. Zelená – najnižšie riziko, teda nie sú žiadne podozrenia, oranžová – ak je podozrenie u 1 žiaka. Červená – ak je potvrdené ochorenie u 2 žiakov alebo u učiteľa, či zamestnanca.

            Počas obdobia od 02.09.2020 do 23.09.2020 nad rámec zelenej fázy semaforu platí:

            • neorganizovať žiadne hromadné akcie
            • pri vstupe do budovy školy sa ranný filter bude vykonávať iba v prípade, že sa škola ocitne v červenej fáze. Meranie teploty bude prebiehať náhodne v jednotlivých triedach.
            • od 03.09.2020 prebieha riadne školské vyučovanie, dochádzka žiakov do školy je povinná
            • v čase do 23.09.2020 vstup žiakov do základnej školy s výnimkou žiakov navštevujúcich ranný školský klub bude nasledovný:

            žiaci 1.       ročníka      07.40 hod.

            žiaci 2.- 3. ročníka      07.30 hod.

            žiaci 4.- 6. ročníka      07.40 hod.

            žiaci 7.- 9. ročníka      07.50 hod.

            • ranný školský klub pre zapísaných žiakov je v prevádzke od 06.30 do 7.45 hod., poobedňajšia činnosť končí o 16.30 hod. Počet žiakov v zbernej triede bude prvé školské dni monitorovaný a v závislosti od danej situácie budú prijaté ďalšie opatrenia, aby nedochádzalo k premiešavaniu žiakov v miestnostiach.
            • vyučovanie prebieha v kmeňových triedach
            • vyučovanie náboženskej výchovy (rímskokatolíckej) a etickej výchovy bude prebiehať bez spájania sa s inou triedou
            • vyučovanie náboženskej výchovy – gréckokatolíckej, evanjelickej a pravoslávnej cirkvi bude prebiehať až po 14.09.2020, ak sa situácia nezhorší. Žiaci absolvujú daný predmet s kmeňovou triedou v čase určenom rozvrhom hodín.
            • vyučovanie delených hodín – cudzie jazyky, informatika, technika a telesná výchova bude prebiehať vždy s kmeňovou triedou s jedným vyučujúcim
            • telesná výchova sa realizuje jedine vo vonkajších priestoroch. V prípade nepriaznivého počasia sa zamerať na teoretické poznatky v kmeňovej triede. Priestory telocvične a ostatné vnútorné priestory na šport v priestoroch školy sa do 20.09.2020 nevyužívajú.
            • plánovať a organizovať aktivity čo najviac vo vonkajších priestoroch podľa počasia
            • k 01.10.2020 budú vydané usmernenia ku krúžkovej činnosti
            • povinné nosenie rúšok je v spoločných priestoroch školy. V triedach pre žiakov prvého stupňa je odporúčané, u žiakov druhého stupňa do 15.09. povinné. Pedagogický zamestnanec nosí rúško alebo ochranný štít, nepedagogický zamestnanec nosí rúško alebo ochranný štít v súlade s aktuálnymi opatreniami Úradu VZ SR.
            • pri vstupe do všetkých budov školy je zabezpečená dostupná dezinfekcia rúk
            • zamestnanci školy dbajú na časté a intenzívne vetranie miestností
            • toalety budú vybavené mydlom a jednorazovými papierovými utierkami
            • upratovanie a dezinfekcia toaliet bude prebiehať 2-krát denne (10.00 hod., a po skončení vyučovania), a podľa potreby
            • dôkladné čistenie všetkých miestností, v ktorých sa žiaci, pedagogickí zamestnanci a ďalší zamestnanci školy nachádzajú, sa musí vykonávať najmenej raz denne
            • dezinfekcia dotykových plôch musí byť vykonaná minimálne 2-krát denne (počas 30 minútovej obedňajšej prestávky a skončení vyučovania)
            • na bezprostrednú izoláciu bude v škole vyčlenená jedna miestnosť, v prípade podozrenia škola informuje telefonicky rodičov a tí následne lekára. Až lekár zhodnotí danú diagnózu, následne bude informovať Úrad verejného zdravotníctva.
            • organizácia prevádzky školského stravovania sa riadi Dodatkom k prevádzkovému poriadku
            • zamestnanci školy si plnia svoje povinnosti osobne na pracovisku podľa pracovnej zmluvy a náplne práce. Oblasť pracovno-právnych vzťahov je upravená v jednotlivých fázach
            • zákonný zástupca pri prvom príchode žiaka do školy odovzdá čestné prehlásenie alebo pri každom prerušení dochádzky žiaka do základnej školy v trvaní viac ako tri dni písomné vyhlásenie o tom, že žiak neprejavuje príznaky prenosného ochorenia a nemá nariadené karanténne opatrenie. V prípade, že u dieťaťa je podozrenie alebo potvrdené ochorenie na COVID-19, bezodkladne o tejto situácii informuje triedneho učiteľa a riaditeľa školy. Povinnosťou zákonného zástupcu je aj bezodkladne nahlásenie karantény, ak bola dieťaťu nariadená lekárom všeobecnej zdravotnej starostlivosti pre deti a dorast alebo miestne príslušným regionálnym hygienikom. Za týchto podmienok je dieťa zo školy vylúčené. Zákonný zástupca je povinný zabezpečiť svojmu dieťaťu 2 rúška na každý deň a hygienické papierové vreckovky.
            • nikto s príznakmi infekcie dýchacích ciest, ktoré by mohli zodpovedať príznakom COVID-19 nesmie vstúpiť do priestorov školy
            • vyššie uvedené opatrenia sa podľa epidemiologickej situácie môžu predĺžiť.

            PaedDr. Adriana Oravcová, v.r.

                        riaditeľka školy

          • Pokyny k vstupu žiakov do školy v čase od 3.9. do 23.9.2020

            2. 9. 2020

            V čase do 23.9.2020 vstup žiakov do základnej školy s výnimkou žiakov navštevujúcich ranný školský klub bude nasledovný:

            žiaci 1.- 3. ročníka o 7:30 hod., žiaci 4.- 6. ročníka o 7:40 hod., žiaci 7.- 9. ročníka o 7:50 hod.

            Ranný školský klub pre zapísaných žiakov je v prevádzke od 6:30 do 7:45 hod., poobedňajšia činnosť končí o 16:30 hod. Počet žiakov v zbernej triede bude prvé školské dni monitorovaný a v závislosti od danej situácie budú prijaté ďalšie opatrenia, aby nedochádzalo k premiešavaniu žiakov v miestnostiach.

             

             

          • POKYNY K ZAČIATKU ŠKOLSKÉHO ROKA

            26. 8. 2020

            Vážení rodičia,

            otvorenie školského roka 2020/2021 sa uskutoční v stredu 2. septembra 2020 o 9:00 hod. Vzhľadom na prijaté opatrenia súvisiace s nástupom do školy Vás žiadame o príchod žiakov nasledovne:

            7.- 9. roč.             o 8:30 hod.

            5.- 6. roč.             o 8:40 hod.

            2.- 4. roč.             o 8:50 hod.

            1. ročník              o 9:00 hod.

            Slávnostné otvorenie školského roka sa uskutoční v jednotlivých triedach s výnimkou žiakov 1. ročníka, ktorí úvodnú časť absolvujú v priestoroch dolnej chodby budovy školy. Zákonný zástupca žiaka predkladá pri prvom nástupe žiaka do školy čestné prehlásenie1 a pri každom prerušení dochádzky v trvaní viac ako 3 dni predkladá písomné vyhlásenie2 o tom, že žiak neprejavuje príznaky prenosného ochorenia a nemá nariadené karanténne opatrenie.

             Do budovy školy prosíme vstupovať s rúškom. Slávnostné otvorenie bude trvať do 10:00 hod. Sprevádzajúce osoby sa vo vnútorných priestoroch školy nepohybujú s výnimkou žiakov prvého ročníka základnej školy.

            Prevádzka školského klubu bude zabezpečená od 3. septembra na základe platnej prihlášky do ŠKD. Obedy v školskej jedálni budú zabezpečené pre žiakov, ktorí sú zapísaní v ŠJ a uhradili poplatok od 3. septembra 2020.

            1. Zdravotny_dotaznik_a_vyhlasenie_zakonneho_zastupcu_dietata.docx

            2. Vyhlasenie_zakonneho_zastupcu_o_bezinfekcnosti.docx

          • Oznam pre stravníkov

            26. 8. 2020

            Žiadame všetkých rodičov, ktorí doposiaľ nezaplatili depozit  na stravu 30 € a nevyplnili zápisný lístok (nájdete v sekcii školská jedáleň)  na nový škol. rok 2020/2021  prípadne ak si objednali i mliečnu desiatu (doplatok mliečnej desiaty mesačne 6,80/1.stupeň a 9,20 €/ 2.stupeň) aby tak učinili čo v najkratšom čase. Bez  uvedenej úhrady a vyplneného zápisného lístka nie je možné poskytnúť stravu. Obed a mliečna desiata sa začína podávať od 03.09. 2020

             

             V Poprade dňa 25.08. 2020                              Mgr. Ingrid Mlynarčíková

                                                                                                                   ved. ŠJ 

            Zapisny-listok__jedalen_2020-2021.docx​​​​​​​

          • Oznam pre ŠKD 2020/2021 - poplatky

            26. 8. 2020

                 Mesačný príspevok na čiastočnú úhradu nákladov spojených s činnosťou v ŠKD v zmysle zákona NR SR č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov stanovuje VZN mesta Poprad č. 19/2020 sumou 10 €  s účinnosťou od 07.07.2020.

               Príspevok sa uhrádza mesiac vopred do 20.- teho dňa príslušného kalendárneho mesiaca, ktorý predchádza kalendárnemu mesiacu, za ktorý sa príspevok uhrádza na účet školy. Ak zákonný zástupca odhlási dieťa v priebehu mesiaca, nemá nárok na vrátenie poplatku. V prípade, že poplatok nebude uhradený v stanovenom termíne, dieťaťu nebude umožnené  navštevovať ŠKD.

                 Príspevok môže byť odpustený, ak zákonný zástupca písomne požiada a predloží doklad o tom, že je poberateľom dávky v hmotnej núdzi a príspevkov k dávke v hmotnej núdzi podľa osobitného predpisu.

            Číslo účtu:                                          SK51 0200 0000 0016 5917 3553                                                            

            V poznámke uviesť:                           Meno a priezvisko žiaka + trieda

          • SEMAFOR PRE ZÁKLADNÉ ŠKOLY

            26. 8. 2020

            Školy sa budú od nového školského roka 2020/2021 riadiť troma fázami. Zelená fáza bude bezpečná, oranžová sa zavedie pri podozrení na nový koronavírus u jedného žiaka alebo zamestnanca školy. Červená fáza obsahuje zoznam opatrení v prípade niekoľkých potvrdených prípadov u žiakov alebo pedagóga. Všetky opatrenia majú smerovať k implementácii odporúčaní Úradu verejného zdravotníctva SR založené na princípe ROR – rúško, odstup, ruky.

          • Oznam pre rodičov stravníkov

            23. 6. 2020

            Oznamujeme stravníkom, že vrátenie zostatkového stavu financií za stravu v školskom roku 2019/2020 bude vrátené  na osobný bankový účet stravníka do 15.07.2020.

            Pokyny k stravovaniu na nový školský rok 2020/2021 sú nasledovné:

            • žiakom 1.až 5.ročníka, ktorí sa v júni 2020 zúčastňovali vyučovacieho procesu  v škole boli odovzdané zápisné lístky, ktoré mali  priniesť vyplnené a podpísané zákonným zástupcom. Tí, ktorí tak ešte neučinili, je potrebné stiahnuť si zápisný lístok (ktorý je zároveň aj záväznou prihláškou na stravovanie) z webovej stránky školy  pod hlavičkou ŠJ alebo tu:

            Zapisny-listok__jedalen_2020-2021.docx​​​​​​​ )

            • vyplnený a podpísaný zápisný lístok je potrebné doručiť osobne, poštou, hodením do schránky umiestnenej pri vchode do budovy ZŠ alebo elektronicky do 15.08.2020
            • depozit (zálohovú platbu)  na nový školský  rok je potrebné zaslať na uvedený bankový účet (až v auguste) nie v mesiaci júl nakoľko ešte prebieha vyúčtovanie starého školského roka
            • po splnení týchto podmienok je potrebné dieťa telefonicky, e-mailom alebo osobne nahlásiť na stravu v kancelárii ŠJ od 20.08.2020 v pracovných dňoch od 7.00 do 15.00, kde mu budú poskytnuté všetky ďalšie potrebné informácie

            Odhlásenie žiaka zo stravy v školskej jedálni je možné najneskôr do 24.06.2020. Po tomto termíne nie je možné odhlasovanie, obed si môžete prevziať v jednorázových nádobách.

            Za pochopenie ďakujeme.         

            Mgr. Ingrid Mlynarčíková, vedúca ŠJ

          • Dôležitý oznam !

            17. 6. 2020

            Na základe rozhodnutia zriaďovateľa obnovené vyučovanie v 6.- 9. ročníku nebude, žiaci budú pokračovať v dištančnom vzdelávaní doma. To znamená, že dňom 22.06.2020 žiaci 6.- 9. ročníka do školy nenastupujú. Žiaci 1.- 5. ročníka pokračujú vo vyučovaní ako doteraz.

            Žiaci 9. ročníka a nižšiekončiaci žiaci nastúpia do školy v pondelok 29. júna z dôvodu odovzdávania učebníc. Prosíme priniesť všetky učebnice pripravené na odovzdanie (vygumované, polepené). V prípade poškodenia učebníc, resp. straty je potrebné finančné vysporiadanie podľa platného sadzobníka, resp. zakúpenie novej učebnice.

            Vysvedčenie budú žiaci 1.- 9. ročníka dostávať 30.06.2020.

            Z dôvodu bezpečnostných hygienických opatrení počas mimoriadnej situácie platných pre školské jedálne budú obedy do 30.06.2020 zabezpečené len pre žiakov 1.- 5. ročníka fyzicky prítomných v škole od 01.06.2020.

            PaedDr. Adriana Oravcová, riaditeľka školy

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou, Vagonárska ulica 1600/4, 058 01 Poprad - Spišská Sobota
        • +421 52 77 69 088 - Základná škola
          +421 910 890 470 - Riaditeľ školy
          +421 911 240 110 - Zástupca riaditeľa pre 2. stupeň
          +421 903 617 262 - Zástupca riaditeľa pre 1. stupeň
          +421 911 240 115 - Ekonóm školy
          +421 52 77 69 435 - Školská jedáleň
          +421 910 890 516 - Vedúca ŠJ
          +421 52 77 69 536 - Materská škola
          +421 910 890 506 - Zástupca riaditeľa pre MŠ
        • Vagonárska ulica 1600/4
          05801 Poprad - Spišská Sobota
          Slovakia
        • 17068223
        • 2020951823
        • Základná škola s materskou školou, Vagonárska ulica 1600/4, 058 01 Poprad - Elokované pracovisko MŠ
        • Prešovský
        • Poprad
        • Mesto Poprad
        • Základná škola s materskou školou, Vagonárska ulica 1600/4, 058 01 Poprad - Spišská Sobota
      • Prihlásenie