Novinky

          • Návrat žiakov 5. až 7. roč. od 03.05.2021

            29. 4. 2021

            Vážení rodičia žiakov 5.- 7. ročníka,

            od pondelka 03.05.2021 sa obnovuje prezenčná forma vzdelávania aj pre žiakov 5.- 7. ročníka, nakoľko okres Poprad sa nachádza v II. stupni varovania.

            Škola má pripravený plán adaptačného obdobia. Adaptačným obdobím prejde každá trieda v období dvoch týždňov. Prvý týždeň po nástupe do školy sa budeme venovať socializácii, žiaci budú mať 5 vyučovacích hodín ( nulté, šieste ani siedme hodiny sa neučia). Prvá hodina v každom dni 1. adaptačného týždňa bude venovaná triednym aktivitám s triednym učiteľom. V druhom týždni sa už budú učiť podľa platného rozvrhu hodín v plnom rozsahu.  Prvé dva týždne po nástupe bude výuka prebiehať bez skúšania, testov a písomiek. V prípade akejkoľvek potreby kontaktujte prosím vedenie školy. Po skončení adaptačného obdobia, teda od tretieho týždňa po nástupe triedy do školy sa vrátime do normálneho režimu.

            Aj naďalej sme povinní dodržiavať platné opatrenia, nariadenia a rozhodnutia a v ich intenciách zabezpečiť výchovno-vzdelávací proces v bezpečnom prostredí pre Vaše deti.

            Účasť žiakov II. stupňa na prezenčnom vzdelávaní je podmienená prekrytím horných dýchacích ciest v priestoroch školy. Vyplnené potvrdenie o bezinfekčnosti posielajte elektronicky prostredníctvom EduPage cez modul žiadosti/vyhlásenia. Žiak ani rodič sa od 29.04.2021 nepreukazuje negatívnym testom. V prípade potvrdenia pozitívneho prípadu žiaka alebo zamestnanca školy sa prechádza na školský semafor o čom Vás budeme informovať.

            Žiaci budú automaticky prihlásení na obed v školskej jedálni (týka sa to len zapísaných žiakov do školskej jedálne). V prípade nenastúpenia na prezenčnú výučbu je povinný zákonný zástupca žiaka odhlásiť svoje dieťa najneskôr v piatok 30.04.2021 do 12.00 hod.

            Touto cestou dovoľte nám poďakovať všetkým – teda aj Vám a Vašim deťom, keďže sme museli spoločne bojovať s nepriaznivou situáciou, prijímať nové výzvy a vzdelávať, či vzdelávať sa v tak náročnom období.

            Prajeme všetkým veľa síl a vzájomnej podpory.

          • Oznam o priebehu vyučovania v ďalšom týždni.

            23. 4. 2021

            Vážení rodičia,

            od 26. apríla sa zapína REGIONÁLNY COVID ŠKOLSKÝ AUTOMAT. Nakoľko sa okres Poprad od 26.04.2021 nachádza aj naďalej v III. stupni varovania, v zmysle regionálnej charakteristiky obmedzení na školách platných na týždeň od 26.4.2021, ktoré si môžete pozrieť na stránke https://www.minedu.sk/26973-sk/mapa-covid-skolsky-automat/ ostáva okres Poprad a teda i naša škola v kombinovanej forme vyučovania (opatrenia si môžete pozrieť na priloženej infografike)  :

             Prezenčne (v škole) :

            ZŠ I. stupeň

            ZŠ II. stupeň – končiace ročníky ( 8. ročník a 9. ročník)

            skupiny 5+1 - len pre žiakov bez prístupu k dištančnému vzdelávaniu v 5. až 7. ročníku

             

            Dištančne (z domu) :

            ZŠ - II. stupeň ( 5. až 7. ročník)

            Nové opatrenia a aktualizovaná mapa COVID ŠKOLSKÉHO AUTOMATU platná od 3. mája 2021 bude zverejnená 28. apríla 2021. O ďalšom priebehu Vás budeme včas informovať.

            Pripomíname rodičom detí, ktoré sa vzdelávajú prezenčne v škole, že podľa adaptačného plánu pre návrat do školy už výuka v 2. týždni bude prebiehať podľa platného rozvrhu hodín v plnom rozsahu. Aj naďalej platia všetky protiepidemiologické opatrenia. Účasť na vyučovaní je podmienená platným testom jedného zákonného zástupcu alebo žiaka ( závisí od toho či je žiak na 1°alebo 2°), nie starší ako 7 dní  a prekrytím horných dýchacích ciest v priestoroch školy. Všetky podmienky a výnimky sme uverejnili na stránke školy. Potvrdenie o bezinfekčnosti posielajte aj naďalej elektronicky prostredníctvom EduPage cez modul žiadosti/vyhlásenia.

             

          • Oznam

            17. 4. 2021

            Vzhľadom na časté otázky zo strany zákonných zástupcov Vám dávame do pozornosti najnovšie vyhlášky ÚVZ SR týkajúce sa aj prevádzky škôl a školských zariadení:

            VYHLÁŠKA  187 Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky, ktorou sa nariaďujú opatrenia pri ohrození verejného zdravia k režimu vstupu osôb do priestorov prevádzok a priestorov zamestnávateľa:

            § 1

            Vstup do vnútorných a vonkajších priestorov zariadení

            (1) Podľa § 48 ods. 4 písm. e), s), x) a z) zákona sa v období od 19. apríla 2021 do 28. apríla 2021 z dôvodu ochrany života a zdravia všetkým prevádzkovateľom zariadení, vrátane škôl a školských zariadení, nariaďuje zakázať vstup osobám, okrem osôb podľa § 1 ods. 2, do vnútorných a vonkajších priestorov ich prevádzok; tým nie sú dotknuté obmedzenia prevádzok podľa osobitného predpisu.

            (2) Zákaz podľa § 1 ods. 1 sa nevzťahuje na:

            Vyberáme tie najčastejšie:

            b) osobu, ktorá sa preukáže potvrdením o negatívnom výsledku RT-PCR testu alebo potvrdením o negatívnom výsledku antigénového testu na ochorenie COVID-19 nie starším ako 7 dní,

            c) osobu, ktorá prekonala ochorenie COVID-19 a má o jeho prekonaní doklad nie starší ako 180 dní,

            d) osobu, ktorá sa preukáže, že jej bolo diagnostikované ochorenie COVID-19 v období nie dávnejšom ako 180 dní od okamihu vstupu,

            e) osobu zaočkovanú:

            1. druhou dávkou mRNA vakcíny proti ochoreniu COVID-19 a od tejto udalosti uplynulo viac ako 14 dní,

            2. prvou dávkou vektorovej vakcíny proti ochoreniu COVID-19 a od tejto udalosti uplynulo viac ako

            4 týždne,

            3. prvou dávkou vakcíny proti ochoreniu COVID-19 a od tejto udalosti uplynulo viac ako 14 dní, ak bola

            táto dávka očkovania podaná v intervale do 180 dní od prekonania ochorenia COVID-19,

            g) dieťa do desiatich rokov veku,

             

            Ak spadáte do týchto výnimiek stačí označiť v module žiadosti/vyhlásenia v EduPage pri zadávaní čestného vyhlásenia o bezinfekčnosti možnosť a) ak máte negatívny test, alebo b) ak máte niektorú z výnimiek vymenovaných v danej vyhláške.

             

            Ďalej dávame do pozornosti novú vyhlášku 175, uverejnenú 15. apríla 2021 s účinnosťou od 19.apríla 2021

             

            VYHLÁŠKA 175 Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky, ktorou sa nariaďujú opatrenia pri ohrození verejného zdravia k povinnosti prekrytia horných dýchacích ciest.

             

            § 2 Prekrytie horných dýchacích ciest v interiéri

             

            (1) Podľa § 48 ods. 4 písm. r) zákona sa všetkým osobám nariaďuje riadne prekrytie horných dýchacích ciest (nos a ústa) použitím respirátora na verejnosti vo všetkých priestoroch interiérov budov a prostriedkoch verejnej dopravy.

             

            (2) Povinnosť podľa odseku 1 sa nevzťahuje na:

            Vyberáme tie, ktoré sa vzťahujú na školské zariadenia

            a) deti do 6 rokov veku,

            b) deti v materskej škole, v inom obdobnom zariadení pre deti alebo v školskom zariadení,

            e) osoby pri výkone športu na interiérových športoviskách,

             

            (3) Použitie respirátora podľa odseku 1 možno nahradiť použitím inej preventívnej ochrannej pomôcky, a to použitím rúška, šálu alebo šatky v prípade:

            a) žiakov v škole alebo v školskom zariadení,

            b) pedagogických zamestnancov a odborných zamestnancov v rámci výchovno-vzdelávacieho procesu,

             

            § 3 Prekrytie horných dýchacích ciest v exteriéri

             

            (1) Podľa § 48 ods. 4 písm. r) zákona sa všetkým osobám na verejnosti v exteriéroch nariaďuje riadne prekrytie horných dýchacích ciest (nos a ústa) použitím respirátora alebo inej preventívnej ochrannej pomôcky, a to rúška, šálu alebo šatky.

             

            (2) Povinnosť podľa odseku 1 sa nevzťahuje na:

            a) deti do 6 rokov veku,

            b) deti v materskej škole alebo v inom obdobnom zariadení pre deti,

            c) osoby v exteriéroch, pokiaľ sú od ostatných osôb, s ktorými nežijú v jednej domácnosti, vzdialené viac ako 5 metrov,

            f) osoby pri výkone športu,

          • Návrat do škôl od 19.04.2021

            15. 4. 2021

            Vážení rodičia žiakov II. stupňa,

            pandémia a s ňou súvisiace protipandemické opatrenia výrazným spôsobom zasiahli do života nás všetkých. Touto cestou dovoľte mi poďakovať všetkým – teda aj Vám a Vašim deťom, keďže sme museli spoločne bojovať s nepriaznivou situáciou, prijímať nové výzvy a vzdelávať, či vzdelávať sa v tak náročnom období. Čaká nás ďalšia práca súvisiaca s adaptáciou na prezenčnú výučbu. Našim cieľom je, aby postupným návratom k bežnému prezenčnému vzdelávaniu sme minimalizovali stresové situácie a vytvorili bezpečné prostredie pre efektívne a zmysluplné vzdelávanie.

            Škola má pripravený plán adaptačného obdobia. Adaptačným obdobím prejde každá trieda v období dvoch týždňov. Prvý týždeň po nástupe do škôl sa budeme venovať socializácii. Prvé dva týždne po nástupe bude výuka prebiehať bez skúšania, testov a písomiek. Na základe toho dochádza k úprave rozvrhu hodín v 1. týždni od nástupu do školy. 1. vyučovacia hodina bude každý deň triedna aktivita s triednym učiteľom zameraná na socializáciu, 2. až 5. VH bude prebiehať podľa platného rozvrhu hodín, ktorý je zverejnený na stránke školy. Výuka v 2. týždni bude prebiehať podľa rozvrhu hodín v plnom rozsahu.

            Žiaci 8. a 9. ročníka zapísaní v školskej jedálni sú automaticky prihlásení od 19. 04. na obed. V prípade nenastúpenia je možné odhlásenie z obeda najneskôr v piatok 16.04. do 13:00 hod.

             V prípade akejkoľvek potreby kontaktujte prosím vedenie školy. Po skončení adaptačného obdobia, teda od tretieho týždňa po nástupe triedy do školy sa vrátime do normálneho režimu.

            Nakoľko sa okres Poprad od 19.04.2021 nachádza v III. stupni varovania, v zmysle rozhodnutia ministra školstva, vedy, výskumu a športu SR s účinnosťou od 19.04.2021 bude forma vyučovania žiakov II. stupňa kombinovaná:

            • 8. a 9. ročník – prezenčná forma vzdelávania v škole
            • 5.- 7. ročník – prezenčná forma vzdelávania v malých skupinkách pre žiakov zo sociálne znevýhodneného prostredia; ostatní žiaci 5.- 7. ročníka dištančná forma (doma).

            O týždeň, teda od 26.04.2021 by mali do škôl nastúpiť aj ostatní žiaci II. stupňa. Pre nich budú platiť rovnaké podmienky súvisiace s adaptačným obdobím.

            Účasť žiakov II. stupňa na prezenčnom vzdelávaní je podmienená platným testom jedného zákonného zástupcu a žiaka (nie starší ako 7 dní), prekrytím horných dýchacích ciest (respirátor) v priestoroch školy. Potvrdenie o bezinfekčnosti posielajte elektronicky prostredníctvom EduPage cez modul žiadosti/vyhlásenia.

            Prajeme všetkým veľa síl a vzájomnej podpory.


            rozhodnutie_MS_s_ucinnostou_od_19.04.2021.pdf​​​​​​​

          • Návrat do škôl

            9. 4. 2021

            V prílohe a stručne aj na infografike Vám prinášame rozhodnutie ministra školstva s účinnosťou od pondelka 12.04.2021. Pre našu školu sa týmto rozhodnutím nič nemení, pretože naša škola poskytovala prezenčné vyučovanie pre všetky deti 1. stupňa ako aj pre malé skupinky žiakov 2. stupňa 5+1 aj doposiaľ.

            Od pondelka 12.04.2021 preto aj naďalej pokračujeme v tom istom režime, teda  1. stupeň a skupinky žiakov 2. stupňa 5 + 1 prezenčnou formou, 2. stupeň dištančná forma. Pripomíname, že pri nástupe 12. 4. 2021 je potrebné predložiť potvrdenie o bezinfekčnosti a žiaci 2. stupňa sa musia preukázať aj negatívnym testom.

            Prosím aj naďalej sledujte pravidelne oznamy na stránke školy. O všetkom novom Vás bude informovať.

            Rozhodnutie_MS_SR_8.4.2021_ucinnost_od_12.4.2021.pdf

          • Vyučovanie od 7. 4. 2021

            6. 4. 2021

            Od stredy, t. j. 7. 4. 2021 pokračuje vyučovanie v režime, ako pred veľkonočnými prázdninami /1. stupeň a skupinky žiakov 5 + 1 prezenčnou formou, 2. stupeň dištančná forma/. Pripomíname, že pri nástupe 7. 4. 2021 je potrebné predložiť potvrdenie o bezinfekčnosti a žiaci 2. stupňa sa musia preukázať aj negatívnym testom.

          • Darovanie 2%

            10. 3. 2021

            Vážení rodičia, priatelia školy,

            darovaním 2% zo svojej dane z príjmov môžete pomôcť našim žiakom a Vašim deťom skvalitniť výchovno-vzdelávací proces. Doprajme im kvalitné vzdelávanie a spríjemnenie času stráveného v školskom prostredí aj prostredníctvom Vašej pomoci. Potrebné tlačivá nájdete na našej stránke v časti 2%.


          • Beseda o včelách

            29. 3. 2021

            Dnes mali žiaci 2.A triedy veľmi peknú a zážitkovú besedu o včielkach s našou milou pani vychovávateľkou Jankou Slivkovou, ktorá sa včelárstvu venuje spolu so svojím manželom. Deti mali možnosť vidieť pomôcky, ktoré včelári pri svojej práci využívajú, ako vyzerajú plasty zblízka, ako vonia propolis, ako sa vyrábajú sviečky z vosku, čím sa prikrmujú včielky v zime... Najväčším zážitkom bolo pre deti obliecť si skutočný ochranný odev včelárov. Na záver sme si všetci pochutnali na sladučkom a voňavom mede, priamo z včelej farmy našej pani vychovávateľky. (ZuOr)

          • Oznam

            26. 3. 2021

            Aj napriek zhoršenej epidemiologickej situácii v okrese Poprad (čierna farba v covid automate)  bude vyučovanie v škole pokračovať aj v budúcom týždni od 29.03.2021 v prezenčnej forme v MŠ, na 1. stupni ZŠ , ako aj v malých skupinkách pre deti zo SZP na 2. stupni ZŠ. Ostatní žiaci 2. stupňa tak ako doposiaľ pokračujú v dištančnej výučbe doma.

            Veľkonočné prázdniny sú od 1. do 6. apríla 2021. Do školy sa nastupuje 7. apríla 2021 (streda).

            Prosíme zákonných zástupcov, aby sledovali oznamy na stránke školy, kde budeme zverejňovať všetky nové informácie o forme vyučovania po Veľkonočných prázdninách.

        • Sčítanie obyvateľov
          • Sčítanie obyvateľov

            16. 3. 2021

            Vážení rodičia !

            Sčítanie obyvateľov, domov a bytov je jediným štatistickým zisťovaním, ktorého obsah, rozsah a spôsob vykonania v SR ustanovuje osobitný zákon. Takýto postup garantuje sčítaniu špecifické postavenie najmä preto, že má nielen štatistický, ale aj celospoločenský význam.

            Dávame Vám do pozornosti skutočnosť, že momentálne na Slovensku prvýkrát v histórii  prebieha Sčítanie obyvateľov elektronickou formou, ktoré sa začalo v období od 15. februára 2021 a končí  31. marca 2021.

            Sčítajte sa v roku 2021 elektronicky – rýchlo, jednoducho a bezpečne.

            Vyplňte sčítací formulár na www.scitanie.sk alebo cez mobilnú aplikáciu SODB 2021. Upozorňujeme, že na uskutočnenie sčítania máte už len 15 dní.

            Inštruktážne video:  Ako sa sčítať

            SODB_DL_Letak.pdf​​​​​​​

          • Výsledky v súťažiach

            10. 3. 2021

            Aj napriek tomu, že žiaci druhého stupňa stále pokračujú v dištančnom vzdelávaní, vedomostné súťaže a olympiády pokračujú. Niektorí žiaci reprezentovali školu v postupových kolách, za čo im patrí naše „ďakujeme“. Uvedení žiaci boli úspešnými riešiteľmi. Tu sú výsledky:

            Technická olympiáda:

            Tomáš Frankovský – okresné kolo 2. miesto

            Matej Štefaňák a Andrej Šimkovič – okresné kolo 2. miesto

            Olympiáda anglického jazyka:

            Simona Bezáková – okresné kolo 10. miesto

            Luka Milan Mc Vechter – automatický postup na krajské kolo; krajské kolo 3. miesto

            Geografická olympiáda:

            Simona Bezáková – okresné kolo 15. miesto

            Marko Regec – okresné kolo 11. miesto

            Sebastián Martinko – okresné kolo 9. miesto

            Samuel Labuda – okresné kolo 13. miesto

            Adam Šulej – okresné kolo 14. miesto

            Maxim Šimko – okresné kolo 24. miesto

            Dominik Valluš – okresné kolo 10. miesto

            Michal Hudáč – okresné kolo 12. miesto

            Matematická olympiáda:

            Maxim Matfiak – okresné kolo 13.- 17. miesto

            Petra Štrbianová – okresné kolo 18. miesto

            Simona Bezáková – okresné kolo 14.- 16. miesto

             

            Srdečne blahoželáme !!!

             

          • Respirátory žiakom

            4. 3. 2021

            Každý z nás sa musí chrániť v rámci opatrení v súvislosti s ochorením COVID-19 nosením rúška, resp. respirátora, ktoré je povinné v interiéri školy. Veľmi nás potešil dar venovaný všetkým žiakom prvého stupňa, ktorý im venoval riaditeľ popradskej nemocnice MUDr. Erik Chorvát s manželkou. Každý žiak dostal desať respirátorov. Ďakujeme!

          • Naši plavci ...

            10. 3. 2021

            V dňoch 16.- 18.02.2021 sa v Šamoríne konali kontrolné preteky 2021 v kategórii starších a mladších žiakov, ktoré organizovala Slovenská plavecká federácia. Zúčastnil sa ich aj žiak 7.C triedy Oliver Tomas, ktorý sa vrátil k krásnymi výsledkami. V kategórii starších žiakov si vybojoval 6 medailí. Oliver, srdečne blahoželáme!

          • Objímanie stromov

            3. 3. 2021

            S príchodom jari sa organizmus prebúdza k novému životu. Aj my sme sa s druhákmi pripravovali na prísun novej energie. Stromy sú plné energie a majú liečivú silu. Objímanie stromov pomáha bojovať proti stresu, smútku, bolesti a depresii. Posilňujú dušu i myseľ človeka. Za teplých lúčov slniečka nás všetkých nabili dobrou a pozitívnou energiou. (SP)

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou, Vagonárska ulica 1600/4, 058 01 Poprad - Spišská Sobota
        • +421 52 77 69 088 - Základná škola
          +421 910 890 470 - Riaditeľ školy
          +421 911 240 110 - Zástupca riaditeľa pre 2. stupeň
          +421 903 617 262 - Zástupca riaditeľa pre 1. stupeň
          +421 911 240 115 - Ekonóm školy
          +421 52 77 69 435 - Školská jedáleň
          +421 910 890 516 - Vedúca ŠJ
          +421 52 77 69 536 - Materská škola
          +421 910 890 506 - Zástupca riaditeľa pre MŠ
        • Vagonárska ulica 1600/4
          05801 Poprad - Spišská Sobota
          Slovakia
        • 17068223
        • 2020951823
        • Základná škola s materskou školou, Vagonárska ulica 1600/4, 058 01 Poprad - Elokované pracovisko MŠ
        • Prešovský
        • Poprad
        • Mesto Poprad
        • Základná škola s materskou školou, Vagonárska ulica 1600/4, 058 01 Poprad - Spišská Sobota
      • Prihlásenie