Novinky

          • Od 08.03.2021 pokračujeme v nezmenenej forme výučby

            5. 3. 2021

            Vážení rodičia!

                      

            Na základe Uznesenia vlády SR č. 123/2021 (z 28.02.2021), Rozhodnutia ministra školstva č. 2021/10079:2-A1810 (z 02.03.2021), Vyhlášky ÚVZ č. 99/2021 (z 03.03.2021) a Usmernenia Mesta Poprad zo dňa 04.03.2021 Vám oznamujeme, že do MŠ a ZŠ môžu od 08. marca 2021 nastúpiť prednostne deti a žiaci 1. stupňa ZŠ, ktorých rodičia vykonávajú prácu mimo domu alebo im podmienky neumožňujú prístup k dištančnému vzdelávaniu. Nakoľko v našej ZŠ s MŠ nám to prevádzkové a personálne podmienky zatiaľ dovoľujú a náš okres je v III. stupni varovania, môžu ísť do školy všetky ostatné deti MŠ a žiaci 1. stupňa ZŠ.

            Žiaci 2. stupňa pokračujú v dištančnom vzdelávaní. Žiaci zo SZP, ktorí sa vzdelávajú v malých skupinkách (5+1) musia mať respirátor a negatívny test.

            Pri vstupe do školy je povinná dezinfekcia rúk a musia mať nasadené rúško/respirátor. Každý deň sa podrobia meraniu teploty. Preukážu sa vyhlásením o bezinfekčnosti +  negatívnym výsledkom testu rodiča alebo splnenie výnimky z testovania. Tento dokument máte možnosť poslať triednym učiteľom elektronicky cez EDUPAGE alebo v papierovej forme žiak doručí do školy.

             

            Veríme, že dodržiavaním bezpečnostných hygienických predpisov sa nám podarí čo najdlhšie v zdraví pokračovať vo vzdelávaní našich detí.

          • Nástup žiakov po jarných prázdninách

            26. 2. 2021

            Žiaci 1. – 4. ročníka nastupujú po jarných prázdninách na prezenčné vyučovanie v škole. Každý žiak pri nástupe musí predložiť čestné prehlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti. Stále platí podmienka pretestovania aspoň jedného zákonného zástupcu pre nástup žiaka do školy ( test nie starší ako 7 dní). Máte možnosť stiahnuť si ho na stránke školy, poslať cez aplikáciu EduPage alebo osobne odovzdať pri nástupe žiaka. Čisté tlačivá o bezinfekčnosti sú k dispozícii na kontaktnom mieste.

            Žiaci 2. stupňa, ktorí nastúpia na prezenčné vyučovanie po dohode s vedením školy sa musia preukázať negatívnym výsledkom testu nie starším ako 7 dní, taktiež predložia čestné prehlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti.

            Ostatní žiaci 2. stupňa pokračujú v dištančnom vzdelávaní. Nové informácie Vám budeme priebežne sprostredkovávať.

            Vedenie školy

             

          • Hviezdoslavov Kubín

            19. 2. 2021

            Dňa 18.02.2021 sa konalo školské kolo Hviezdoslavov Kubín. Prvé miesto v prednese poézie získala žiačka Emka Koreňová (4.B), v prednese prózy získala prvé miesto Alexandra Hudáková (4.B).

            Srdečne blahoželáme!  (ZO)

          • Oznam k testovaniu

            10. 2. 2021

            Vážení rodičia,

            vzhľadom k tomu, že okres Poprad sa t.č. nachádza v III. stupni varovania, výsledky testov potrebných na preukázanie sa negatívnym výsledkom zákonného zástupcu v súvislosti s prezenčným vzdelávaním jeho dieťaťa nemôže byť staršie viac ako 7 dní. Ak bude Vaše dieťa pokračovať naďalej od pondelka v prezenčnom vzdelávaní v materskej škole, resp. na prvom stupni základnej školy, je potrebné sa opäť preukázať negatívnym výsledkom testu jedného zákonného zástupcu. Výnimky ostávajú v platnosti. Mesto Poprad bude aj tento víkend robiť testovanie v piatich odberných miestach (tri Aréna, dve mestský úrad). Test si môžete zabezpečiť aj na inom MOM. Preukázanie sa výsledkom testu je možné u žiakov prvého stupňa aj elektronickou formou prostredníctvom aplikácie EduPage.

          • Doplňujúce informácie k návratu do škôl.

            5. 2. 2021

            Z doposiaľ zverejnených informácií by deti 1. stupňa mali nastúpiť do školy od pondelka 8.2.2021. Do školy budú žiaci vpúšťaní priebežne od 7:45 hod. Rúška sú povinné a je potrebné dodržiavať všetky hygienické zásady, ktoré sme uplatňovali aj v predchádzajúcom období. Tak ako sme Vás informovali, nástup je možný len s vyplneným čestným prehlásením o bezinfekčnosti, ktoré si môžete stiahnuť na stránke školy v jej úvode pod nadpisom INFORMÁCIE - COVID 19. Zároveň si tam môžete pozrieť návod ako poslať vyhlásenie cez aplikáciu EduPage elektronicky. Upozorňujeme rodičov, že nemusíte k čestnému vyhláseniu pripájať certifikáty o absolvovaní negatívneho testovania. Je na každom rodičovi, aby bol zodpovedný a nepustil dieťa do školy, ak má príznaky choroby alebo ak ste boli v kontakte s infikovanou osobou. V prípade nových informácií Vás budeme priebežne informovať.

          • Návrat do škôl 2021 (od 8. februára 2021)

            4. 2. 2021

            Na základe rozhodnutia ministra školstva, vedy, výskumu a športu a uznesenia Vlády SR sa upravuje vyučovanie v školách a prevádzka v školských zariadeniach od 8. februára 2021 nasledovne:

            Obnovenie prezenčnej formy vyučovania v materských školách, základných školách 1. stupeň,  školských kluboch detí (ŠKD) a zariadeniach školského stravovania (ŠJ) pri ZŠ (len pre ZŠ).

            2. stupeň pokračuje v dištančnej forme.

            Podmienkou prezenčného vyučovania a fungovania pre 1. stupeň, ŠKD a ŠJ je otestovanie jedného zákonného zástupcu dieťaťa či žiaka, ktorý s ním žije v spoločnej domácnosti.

            Žiaci prvého stupňa základnej školy sa netestujú, aj keď presiahli vek 10 rokov.

            Mesto Poprad zriadi od piatka 5.februára do nedele 7.februára 3 testovacie miesta v Aréne Poprad,

            ktoré budú slúžiť VÝHRADNE LEN na otestovanie: 

            • jedného zákonného zástupcu žiakov 1. stupňa
            • jedného zákonného zástupcu detí materských škôl
            • a zamestnancov škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Poprad

            piatok 5.februára

            v čase od 14.00 hod. - 22.00 hod.

            prestávka  18.00 hod. - 18.30 hod. 

            sobota 6. februára

            nedeľa 7.februára

            v čase od 8.00 hod. - 20.00 hod.

            prestávka  12.00 hod. - 13.00 hod. 

            Samospráva disponuje zoznamom ľudí, preto tí, ktorí nespadajú do tejto skupiny, nebudú otestovaní!

            Mesto pristúpilo k tomuto kroku z dôvodu vyťaženosti mobilných odberových miest, ktoré sa nachádzajú na území mesta a podáva tak pomocnú ruku žiakom, ich rodičom a zamestnancom škôl.

            Platnosť testov – test zamestnancov a zákonných zástupcov platí sedem kalendárnych dní. Riaditeľ školy nekontroluje certifikáty, ale vyžaduje príslušné prehlásenie od zákonných zástupcov žiakov (ak nie sú vyňatí z testovania). Akou formou bude škola čestné vyhlásenia kontrolovať, Vás bude vedenie školy informovať, vzhľadom na to, že niektoré prílohy manuálu budú ešte aktualizované po prijatí uznesenia Vlády SR a vyhlášky ÚVZ SR a pod.

            Školská dochádzka:

             V prípade, ak zákonný zástupca žiaka neabsolvuje testovanie a z tohto dôvodu sa jeho dieťa nebude zúčastňovať prezenčného vyučovania, tak:

            1. škola eviduje neprítomnosť žiaka ako ospravedlnenú absenciu,

            2. zákonný zástupca žiaka je povinný zabezpečiť kontakt so školou ohľadne vzdelávania svojho dieťaťa, ktoré bude prebiehať formou zadávania úloh ako je obvyklé pri chorobe dieťaťa. Ak tak neurobí v priebehu 5 dní školského vyučovania, je to považované za zanedbávanie povinnej školskej dochádzky a riaditeľ školy bude kontaktovať ÚPSVAR SR s hlásením o jej zanedbávaní,

            3. ak neprítomnosť na prezenčnom vyučovaní bude dlhšia ako 15 vyučovacích dní a rodič nezabezpečí kontakt so školou podľa bodu 2, žiak môže byť komisionálne preskúšaný z učiva daného ročníka,

             4. zákonný zástupca nemá nárok na tzv. „pandemickú OČR“.

            Je v najlepšom záujme dieťaťa, aby sa v prípade, že riaditeľ zabezpečí prezenčnú formu výučby, jej zúčastňoval žiak v čo najväčšom rozsahu. Ak žiak nastúpi do školy na prezenčnú výučbu, jeho dochádzka sa eviduje v zmysle školského poriadku.

            Prevádzka ŠKD je nezmenená : od 6:30 – 16:30 hod.

            Školská jedáleň : všetci žiaci 1. stupňa budú automaticky prihlásení od 08.02.2021 na obedy. V prípade, že Vaše dieťa nenastúpi na prezenčné vzdelávanie je povinnosťou rodiča odhlásiť svoje dieťa zo stravovania a to najneskôr v piatok 05.02.2021 do 10:00 hod.

            Z organizačných dôvodov žiadame rodičov, aby do nedele 07.02.2021 do 17:00 hod. informovali ( SMS, EduPage, mailom ) triedneho učiteľa o nenastúpení svojho dieťaťa na prezenčné vyučovanie.

            O nových skutočnostiach týkajúcich sa návratu do škôl a s nimi súvisiacimi úkonmi Vás budeme priebežne informovať.

            Ďakujeme za pochopenie

             

          • Oznam - výpisy vysvedčenia

            29. 1. 2021

            Vážení rodičia,

            na základe usmernenia MŠVVaŠ SR a rozhodnutia pedagogickej rady zo dňa 25.01.2021 výpis hodnotenia žiaka za I. polrok školského roka 2020/2021 Vám bude zaslaný elektronicky prostredníctvom rodičovského konta EduPage v pondelok 01.02.2021. Rodič si výpis stiahne a podpíše podobne, ako to funguje pri podpisovaní známok. Žiakom, ktorí na základe Rozhodnutia MŠVVaŠ SR číslo 2021/9113:1-A1810 nemali postačujúce podklady k hodnoteniu a klasifikácii za prvý polrok z niektorého predmetu sa priebežné hodnotenie posúva do 31. marca 2021, kedy im bude vydaný výpis za I. polrok.

            Výpis z vysvedčenia je možné si prevziať u vedenia školy pre tých, ktorí nemajú prístup do rodičovského konta v EduPage dňa 02.02.2021 v čase od 08.00 do 10.00 hod. Rodičom žiakov, ktorí nevyužijú ani jednu z uvedených možností, bude výpis vydaný prostredníctvom žiaka pri prvom nástupe na prezenčné vzdelávanie.

            Od pondelka 01.02.2021 žiaci pokračujú v dištančnom vzdelávaní.

          • Vyučovanie od 18.01.2021

            15. 1. 2021

            Vážení rodičia, milí žiaci, na základe rozhodnutia ministra školstva a pretrvávajúcej epidemiologickej situácie bude od 18.01.2021 pokračovať dištančné vzdelávanie pre všetky ročníky základnej školy v režime, ako doteraz. Školský klub detí pre rodičov pracujúcich v kritickej infraštruktúre alebo tých, ktorí nemôžu z povahy zamestnania pracovať formou home office je v prevádzke v ZŠ Francisciho ulica. O situácii od 25.01.2021 Vás budeme informovať.

          • Forma vyučovania od 11.01.2021

            7. 1. 2021

            Od 11.01.2021 žiaci 1. stupňa prechádzajú na dištančné vzdelávanie, v rámci ktorého budú absolvovať 2 vyučovacie hodiny denne online prostredníctvom MS Teams, ostatné vyučovacie hodiny budú realizované dištančnou formou, zadávaním úloh ( EduPage, mail, ...). Rozvrh online hodín dostanete od triednych učiteliek prostredníctvom EduPage v piatok 08.01.2021 do 15:00 hod. Žiaci 2. stupňa pokračujú v dištančnej forme vzdelávania podľa doterajších podmienok a určeného rozvrhu hodín online vyučovania. O prípadných zmenách Vás budeme priebežne informovať. Ďakujeme všetkým rodičom za ústretovosť a porozumenie. V prípade akýchkoľvek otázok kontaktujte vedenie školy.

        • Vianočné prázdniny
          • Vianočné prázdniny

            18. 12. 2020

            Vážení rodičia, milí žiaci!

            Rozhodnutím ministra školstva, vedy, výskumu a športu zo dňa 11.12.2020 Vám oznamujeme, že vianočné prázdniny sa v školskom roku 2020/2021 uskutočnia v termíne od 21. decembra 2020 do 8. januára 2021. Vyučovanie sa začne 11.01.2021 (pondelok).

             

            Prajeme Vám príjemné prežitie vianočných sviatkov, veľa zdravia a úspechov v roku 2021.

          • Návrat do škôl po prázdninách

            17. 12. 2020

            Vážení rodičia, kolegyne a kolegovia!

            Opäť sa na Vás obraciame s prosbou o rýchlu spoluprácu a vyjadrenie Vášho názoru. Na základe len teraz zverejneného dokumentu „Návrat do škôl 2021" na stránkach ministerstva školstva Vás prosíme o povinné vyplnenie dotazníkového prieskumu v súvislosti s obnovením prezenčného vyučovania na ZŠ v 5. – 9. ročníku od 11.01.2021.

            V menu – PRIHLASOVANIE –  V ankete : Dotazníkový prieskum pre nástup žiakov na prezenčné vyučovanie. - Prosím vyberte len jednu z možností.

            Vyjadriť sa môžete len do zajtra 18.12.2020 do 11:00 hod. Následne budú výsledky spracovávané a vyhodnocované, pre zriaďovateľa mesto Poprad, aby vedel zabezpečiť opatrenia pre plynulý návrat detí do škôl po prázdninách. 

            Vopred Vám ďakujeme!

          • Oznam k hodnoteniu žiakov – dištančné vzdelávanie

            16. 12. 2020

            Riaditeľka ZŠ s MŠ Vagonárska ulica 1600/4, 058 01 Poprad – Spišská Sobota po prerokovaní v pedagogickej rade zo dňa 23.11.2020 oznamuje zákonným zástupcom a žiakom školy zúčastňujúcich sa dištančného vzdelávania v zmysle Usmernenia k priebežnému a celkovému  hodnoteniu žiakov základných škôl v školskom roku 2020/2021 počas mimoriadnej situácie a núdzového stavu vyhláseného v súvislosti s ochorením COVID-19, vydaného MŠVVaŠ SR, že predmety, ktoré boli pôvodne hodnotené, avšak podmienky v čase prerušeného vyučovania neumožňujú naplniť ciele predmetov kvalitnou a plnohodnotnou realizáciou, budú nehodnotenými vyučovacími predmetmi:

            telesná a športová výchova; športová príprava; hudobná výchova; výtvarná výchova; občianska náuka;  etická výchova; náboženská výchova; informatika.

            Stupeň klasifikácie sa nahrádza slovom „absolvoval“. Ostatné vyučovacie predmety v zmysle záverov pedagogickej rady budú hodnotené klasifikáciou - „známkou“.

            Upozornenie:

            Ak žiak nesplnil požiadavky učiteľa v rámci dištančného vzdelávania zo subjektívnych príčin, to znamená, že neodovzdal úlohy, nezúčastňoval sa na dištančnom vzdelávaní bez ospravedlnenia, je klasifikovaný známkou nedostatočný. To znamená,  že neprospel z daného predmetu.

            V Poprade 16.12.2020

          • Mimoriadny oznam pre stravníkov ŠJ

            14. 12. 2020

            Z dôvodu uzávierky ku koncu kalendárneho roku 2020 a vynulovania stravných listov žiadame stravníkov, aby  posledné odhlášky z obedov uskutočnili najneskôr do dňa 16.12.2020  t. j. streda do 14 –tej hodiny a to na nasledujúce dni 17. a 18. 12. 2020.

            Po tomto termíne prihlasovanie a odhlasovanie stravy už nebude možné.

            V tieto dni je možné obed odobrať do obedára.

             

             V Poprade dňa 14.12.2020                             Mgr. Ingrid Mlynarčíková

                                                                                                        ved. ŠJ

             

          • Advent v rodinách našich žiakov

            9. 12. 2020

            Advent je obdobie, v ktorom očakávame najkrajšie sviatky roka - Narodenie Pána. K tomu nám pomáha aj nádherný symbol, ako je adventný veniec, pri ktorom sa stretáva celá rodina v modlitbe a každú nedeľu rozsvieti jednu sviečku. Aj naši žiaci sa podelili kúskom  svojej predvianočnej atmosféry. Príjmite všetci pozvanie do tejto galérie adventných vencov a nechajte sa unášať krásou, inšpiráciou a hlbokým citom. Prajeme Vám požehnaný čas Adventu a krásne, pokojamilovné a láskyplné Vianoce. (DK)

          • Stanovisko zriaďovateľa k dištančnému vzdelávaniu žiakov na 2. stupni

            8. 12. 2020

            Mesto Poprad ako zriaďovateľ základných škôl si uvedomuje dôležitosť návratu žiakov 2. stupňa do škôl na prezenčné vyučovanie. Aj preto sa z vlastnej iniciatívy rozhodlo požiadať riaditeľov škôl, aby urobili prieskum medzi zákonnými zástupcami žiakov 2.stupňa s otázkou, či sú za návrat detí do školy a či sú ochotní podrobiť sa testovaniu (žiak + 1 zákonný zástupca).

            Do prieskumu sa zapojilo 44,13% zákonných zástupcov žiakov 2. stupňa, z nich boli všetci jednoznačne za návrat detí do škôl, ale len 29,87% súhlasilo s testovaním.

            Riaditelia škôl by pri takomto nízkom počte nedokázali zabezpečiť aj prezenčné, aj dištančné vzdelávanie, žiaci by sa museli nutne spájať z rozličných tried či ročníkov, čo by výchovno-vzdelávací proces výrazne zhoršilo. Po online porade s riaditeľmi škôl preto navrhli do Vianoc ponechať dištančnú formu vzdelávania.

            Rovnaký názor a stanovisko prijala aj Únia miest Slovenska, ktorej členom je aj Mesto Poprad - plošné testovanie v školách je pre väčšinu miest neprijateľné a nepredstaviteľné.

            Primátori miest žiadajú vládu, aby prijala také opatrenia, ktoré umožnia návrat žiakov do škôl v januári aj bez nutnosti testovania. Zástupcovia miest nesúhlasia s tým, aby museli žiaci, zamestnanci a zákonní zástupcovia podstupovať testovanie a žiadajú od vlády a ministerstva prijať jednoznačné pravidlá a podmienky.

            Mesto Poprad sa pripája k názoru Únie miest Slovenska a rešpektujúc prieskum i stanovisko riaditeľov škôl nebude do Vianoc meniť spôsob vyučovania žiakov 2.stupňa.

            Vzhľadom k týmto skutočnostiam pokračuje vyučovanie do Vianoc na našej škole aj naďalej dištančným spôsobom. 

            O všetkých aktuálnych zmenách Vás budeme vopred informovať.

             

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou, Vagonárska ulica 1600/4, 058 01 Poprad - Spišská Sobota
        • +421 52 77 69 088 - Základná škola
          +421 910 890 470 - Riaditeľ školy
          +421 911 240 110 - Zástupca riaditeľa pre 2. stupeň
          +421 903 617 262 - Zástupca riaditeľa pre 1. stupeň
          +421 911 240 115 - Ekonóm školy
          +421 52 77 69 435 - Školská jedáleň
          +421 910 890 516 - Vedúca ŠJ
          +421 52 77 69 536 - Materská škola
          +421 910 890 506 - Zástupca riaditeľa pre MŠ
        • Vagonárska ulica 1600/4
          05801 Poprad - Spišská Sobota
          Slovakia
        • 17068223
        • 2020951823
        • Základná škola s materskou školou, Vagonárska ulica 1600/4, 058 01 Poprad - Elokované pracovisko MŠ
        • Prešovský
        • Poprad
        • Mesto Poprad
        • Základná škola s materskou školou, Vagonárska ulica 1600/4, 058 01 Poprad - Spišská Sobota
      • Prihlásenie