Novinky

          • Vykazovanie domácich Ag samotestov

            13. 1. 2022

            Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu žiadalo zákonných zástupcov žiakov, ktorí si prevzali domáce Ag samostesty, aby vykazovali výsledky zo samotestov prostredníctvom Edupage.

            Keďže sme nevykázali viac ako 50 % použitých samostestov prostredníctvom formulára, ktorý zasielame ministerstvu, je možné, že ďalšie testy MŠVVaŠ našej škole nepridelí. 

            Prosím preto rodičov o dodatočné vykazanie použitia samotestov a v budúcnosti o dôsledné hlásenie ich použitia.

            PaedDr. Adriana Oravcová

            riaditeľka školy

        • Používanie pyrotechniky má svoje pravidlá
          • Používanie pyrotechniky má svoje pravidlá

            21. 12. 2021

            Okresné riaditeľstvo Policajného zboru v Poprade v súvislosti s blížiacimi sa oslavami Nového roka upozorňuje na používanie zábavnej pyrotechniky, pričom pre jej používanie platí "výnimka zo zákazu len 31. decembra a 1. januára" v čase určenom všeobecne záväznými právnymi predpismi obce.

            Použitím pyrotechnických výrobkov v rozpore so všeobecne záväznými právnymi predpismi alebo návodom na ich používanie sa žiak dopúšťa priestupku proti verejnému poriadku podľa zákona č. 372/1990 Zb. o priestupkoch.

            S dôrazom na bezpečné používanie zábavnej pyrotechniky a riziká spojené s jej používaním prikladáme prílohu.

            Pouzivanie_pyrotechniky_ma_svoje_pravidla.pdf​​​​​​​

          • Vianočný čas

            22. 12. 2021

            A je tu opäť! – Vianočný čas. Čas, ktorý topí ľady v srdciach a prináša radosť a lásku do každého domu. Malé deti robia Vianoce ozaj najkrajšími a najveselšími. Vianoce bez detí sú smutné a tiché. Detská dušička vníma tieto sviatky s očakávaním. Očakáva darček od Ježiška. Aj žiaci 2. A triedy sa ponorili do atmosféry krásnych Vianoc. Vyrobili voňavé vianočné ikebany, zatancovali si, zaspievali vianočné pesničky, pohostili sa perníčkami a dokonca dostali list a darčeky od Ježiška. Práve ten najjednoduchší darček spraví častokrát väčšiu radosť ako nejaká vzácnosť. Je darovaný zo srdca a to poteší najviac. Žiaci 2. A všetkým želajú, nech sú tieto sviatky žiarivé a radostné. Nech všetky želania a sny stanú sa skutočnosťou a nech sa pocit radosti naplní počas celého roka. (SP)

          • Mikuláš (6. december)

            6. 12. 2021

            Mikulášku, dobrý strýčku,

            modlím sa ti modlitbičku,
            zlož tú svoju plnú tašku,
            daj nám z darov tvojich trošku,
            či koláča makového,
            či koníka medového.
            Veď ty svätý Mikuláš,
            veľa dobrých darov máš.

            Sviatok sv. Mikuláša je obľúbený najmä deťmi, ktoré sa v tento deň tešia na obdarovanie sladkosťami a rôznymi drobnosťami. Dnes naši prváci potešili všetkých žiakov školy a tety kuchárky básničkou a milým úsmevom. (SP,AB)

          • Láska zabalená v krabici

            5. 12. 2021

            Vianoce klopú na dvere a projekt s názvom Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok? je opäť spustený. Našu školu nadchla myšlienka zabalenej lásky v krabičke. Vďaka tomuto projektu chceme aj my potešiť seniorov v popradských domovoch dôchodcov. Pre mnohých z nich sú darčeky zabalené v krabici od topánok to jediné, čo na Vianoce dostanú.

            Ďakujeme všetkým, ktorí sa do projektu zapojili. (SP)

          • Advent

            2. 12. 2021

            Aj tento rok sa s nami podelili žiaci o svoje zážitky z očakávania  Vianoc v podobe adventných vencov, ktoré si v rodinách pripravili. Prajem Vám pokojné, laskyplné a Bohom požehnané prežitie tých najkrajšísch sviatkov roka.(DK)

          • Na nákupoch

            17. 11. 2021

            Finančná gramotnosť je súbor znalostí, ktoré človeku umožňujú porozumieť financiám a správne s nimi zaobchádzať v rôznych životných situáciách. Žiaci 2. A triedy si na hodine matematiky inscenačnou a situačnou metódou pripravili také aktivity, ktoré im umožnili autentický zážitok z finančnej situácie. Zahrali sa  didaktickú hru „Na nákupoch“ a tak mali veľmi blízko k životnej realite. (SP)

        • Oznam rodičom
          • Oznam rodičom

            16. 11. 2021

            Vážení rodičia,

            z dôvodu nejednotnosti pochopenia postupu, ktorým sa školy riadia pri aplikácii pokynu prerušenia vyučovania vyplývajúceho zo ŠKOLSKÉHO SEMAFORU v triedach, ktorý vydáva Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR uvádzame nasledovné:

            „Žiaci z triedy, v ktorej žiak mal pozitívny výsledok Ag samotestu, naďalej chodia do školy, pokým nie je pozitívny výsledok žiaka potvrdený PCR testom alebo Ag testom, ktorý je vykonaný v mobilnom odberovom mieste, kde testovaný žiak dostane potvrdenie o výsledku. V prípade, že žiak bude mať potvrdený pozitívny výsledok PCR testom alebo Ag testom, ktorý bol vykonaný v mobilnom odberovom mieste, idú žiaci triedy a zamestnanci, ktorí boli v úzkom kontakte s pozitívnym žiakom počas obdobia 2 dní pred jeho testovaním Ag samotestom do karantény (okrem tých, ktorí si uplatňujú výnimku z karantény).

            „V prípade,  že  bol  žiak  testovaný  Ag  samotestom  a  má  pozitívny  výsledok,  rodič  o  tom bezodkladne  informuje  školu.  Po  pozitívnom  výsledku  Ag  samotestu  je  potrebné  overiť pozitívny  výsledok  Ag  testom,  ktorý  je  vykonaný  v  mobilnom  odberovom  mieste u  oprávneného  subjektu  alebo  PCR  testom.“

            Zákonný zástupca dieťaťa môže svojim rozhodnutím ospravedlniť žiaka na 5 po sebe nasledujúcich vyučovacích dní aj z dôvodu ochorenia (víkendy a sviatky sa nezapočítavajú). Keďže čakacia doba na vykonanie PCR testu je pomerne dlhá, odporúčame nahlásiť sa na antigénový test na niektorom z odberových miest. Z našej strany konáme promtne, akonáhle dostaneme informáciu od zákonného zástupcu dieťaťa o pozitívnom Ag teste, resp. PCR teste. Našou povinnosťou je kontaktovať RÚVZ so sídlom v Poprade, na základe čoho bude triede určená karanténa.

          • VESMÍR

            5. 11. 2021

            Na hodinách prírodovedy sme si rozprávali o vesmíre. Dozvedeli sme sa, že naša Zem patrí medzi planéty slnečnej sústavy a okolo Slnka obiehajú aj ďalšie . Zo získaných vedomostí sme si mali pripraviť projekty pod názvom Slnečná sústava. Použili sme rôzne materiály. Postupne sme všetky svoje projekty odprezentovali. Moduly sa všetkým spolužiakom veľmi páčili. Pani učiteľka nás odmenila jednotkami a pripravila výstavku našich projektov aj pre žiakov z iných ročníkov. Ďakujeme, žiaci 4.B /MM/

          • Jesenné prázdniny

            27. 10. 2021

            Jesenné prázdniny sú v dňoch 28. a 29.10.2021. Vyučovanie pokračuje v utorok 2.11.2021. Žiak pri nástupe do školy musí mať potvrdenie o bezpríznakovosti. Môžete ho poslať aj prostredníctvom EduPage.

            Prajeme príjemné prázdniny.

          • Oznam rodičom

            22. 10. 2021

            Lekári pre deti a dorast nás požiadali o pomoc, aby sme Vás informovali o povinnosti zákonného zástupcu dieťaťa nahlásiť detskému lekárovi pozitivitu dieťaťa v prípade domáceho samotestovania (Antig.testu) a karanténu dieťaťa (pokiaľ bolo v kontakte s pozitívnou osobou).

          • V knižnici

            21. 10. 2021



            Čo je kyberšikana? Ako sa prejavuje? Ako  môžeme zabrániť kyberšikane? ....

            To boli otázky, na ktoré žiaci 4.A hľadali odpovede v knihe Branislava Jobusa -  Ako šarkan Kyber Šikana pristál na streche základnej školy. Ako taký Kyber Šikana vyzerá?  Je to bezpilotný dron , obrovský  ako 7 poschodová budova  a dokáže skenovať všetky internetové siete vrátane Wi Fi siete, keď nad ním prelieta. Svoju predstavu si žiaci aj spoločne nakreslili.(IK)

          • Športové popoludnie

            11. 10. 2021

            V piatok popoludní sa rodičia, triedna učiteľka a žiaci 4.A stretli na školskom ihrisku. V rôznych disciplínach si zasúťažili a  zmerali si svoje sily v pohybových schopnostiach. Do súťaženia sa s veľkou chuťou zapojili aj rodičia. Po dobrých výkonoch si všetci zaslúžili odmenu v podobe chutného pohostenia , ktoré pripravili rodičia a malého darčeka od pani riaditeľky. K dobrej atmosfére prispelo aj pekné slnečné počasie.(IK)

          • Antigénové testy – 2. kolo

            7. 10. 2021

            Vážení rodičia, prevzatie ďalších antigénových testov v počte 5ks/žiak len pre tých, ktorí prejavili záujem a prihlásili sa v auguste sa uskutoční v pondelok 11.10.2021 a vo štvrtok 14.10.2021 v čase od 07.00 hod. do 16.00 hod. na kontaktom mieste. Preberajúci podpíše protokol o prevzatí testov.

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou, Vagonárska ulica 1600/4, 058 01 Poprad - Spišská Sobota
        • +421 52 77 69 088 - Základná škola
          +421 910 890 470 - Riaditeľ školy
          +421 911 240 110 - Zástupca riaditeľa pre 2. stupeň
          +421 903 617 262 - Zástupca riaditeľa pre 1. stupeň
          +421 911 240 115 - Ekonóm školy
          +421 52 77 69 435 - Školská jedáleň
          +421 910 890 516 - Vedúca ŠJ
          +421 52 77 69 536 - Materská škola
          +421 910 890 506 - Zástupca riaditeľa pre MŠ
        • Vagonárska ulica 1600/4
          05801 Poprad - Spišská Sobota
          Slovakia
        • 17068223
        • 2020951823
        • Základná škola s materskou školou, Vagonárska ulica 1600/4, 058 01 Poprad - Elokované pracovisko MŠ
        • Prešovský
        • Poprad
        • Mesto Poprad
        • Základná škola s materskou školou, Vagonárska ulica 1600/4, 058 01 Poprad - Spišská Sobota
      • Prihlásenie