• Putujúci Mikuláš a my :-)

            7. 12. 2023

            Ani zlé počasie nás a našich rodičov neodradilo. Prišli sme v daždi privítať a potešiť Mikuláša. Ten k nám prišiel v sprievode anjela a čerta na krásnych bielych saniach. Klub Sobotčanov si pre všetky deti pripravil sladké prekvapenie. Ďakujeme ! 

            (AŚ)

          • Záchranári v 2.B

            7. 12. 2023

            Po hasičoch sa k nám do triedy podarilo pozvať aj záchranárov. Dvaja veľmi milí a šikovní záchranári nám prišli porozprávať o svojej práci. Žiakom vysvetlili, ktoré najdôležitejšie informácie majú poskytnúť operátorovi, keď volajú na číslo 155. Preskúšali aj žiakov, čo o ich práci vedia - tí vedeli odpovedať na všetko :-) A potom nám ukázali ako sa dá zachrániť ľudský život. Žiaci sa naučili akým spôsobom zistiť, či je človek pri vedomí, ako sa správne robí masáž srdca - pri tej sme si aj zaspievali Rolničky, rolničky... Deti zistili, že to vôbec nie je jednoduché a niektorí sa aj riadne zapotili. Po úspešnej masáži srdca sa dozvedeli ako treba pacienta uložiť do stabilizovanej polohy. Ochotný záchranár sa poskytol ako model, aby si aj  deti vyskúšali, že spôsobom, ktorý im ukázal, vedia aj oni do stabilizovanej polohy dostať aj dospelého človeka. Naučili sa ako pomôcť zranenému pri silnom krvácaní a ako ošetriť zlomeniny. Niektorí si na vlastnom tele vyskúšali ako zlomeniny spevňujú záchranári :-) Poobzerali si, čo všetko ukrýva taký záchranársky batoh a z každej strany skontrolovali aj sanitku. Na rozlúčku nám záchranári zapli aj majáky. :-)

            Všetkým záchranárom ďakujeme za ich úžasné výkony pri práci a záchranu životov!

          • Keď deti čakajú Mikuláša a prídu hasiči... :-)

            7. 12. 2023

            Takými slovami nás privítali štyria milí hasiči, ktorí nám prišli k učivu z Prvouky porozprávať o svojej práci. Poukazovali nám všetko vybavenie, ktoré používajú pri práci, nechali nás nakuknúť aj do auta a vyskúšať si hasičskú prilbu. Zodpovedali aj všetky zvedavé otázky a nakoniec nám neplánovane ukázali, ako rýchlo vedia ponaskakovať do auta, keď musia ísť na ostrý zásah, a tak sa s nami rozlúčili aj s húkačkami :-)

            Poďakovali sme im a popriali, aby sa vždy šťastne a v zdraví vrátili zo zásahov, k svojím rodinám!

            S.D.

          • PEČENIE MEDOVNÍKOV

            6. 12. 2023

            Peknou tradíciou v tomto predvianočnom období sa v našej materskej škole stalo „Pečenie medovníkov“, ktoré sa uskutočnilo 04.12.2023 v školskej jedálni. Každoročne nám tety kuchárky zo školskej jedálne pripravia medovníkové cesto, ktoré sa rozdá deťom. Spoločne s rodičmi si vyskúšajú svoju šikovnosť, tvorivosť a zručnosť pri vaľkaní, vykrajovaní a zdobení medovníčkov. Takto nachystané medovníčky sa natrú vajíčkom a tety kuchárky nám ich vo veľkých peciach upečú.

            A na čo sa najviac tešia deti? Predsa na ochutnávanie... to sa uskutoční po Vianočnej besiedke v utorok 12.12.2023. Tešíme sa na vás milí rodičia!

            Kolektív MŠ

          • Vzácna návšteva

            5. 12. 2023

            So živočíchmi sa možno v Tatranskom národnom parku stretnúť kdekoľvek. Charakteristický pre Tatry je svišť tatranský, vlk obyčajný, medveď hnedý, skokan zelený, či kamzík vrchovský. Návštevníkov tatranských osád často obveseľujú nebojácne a hravé veveričky. Zaujímavosti o nich a o živočíchoch žijúcich na našom území, sa žiaci tretieho a štvrtého ročníka dozvedeli zážitkovou formou od p.Stavného, lektora TANAPu.

            /V.O./ /Z.Z./ /M.K./

          • Advent

            4. 12. 2023

            Adventný kútik v škole

            Pripravme sa na Vianoce aj duchovne! Kto má záujem pripraviť si srdiečko pre Ježiška, môže si vziať obrázok Adventný skutkovník a podľa agendy vymaľovať postupne časti na obrázku. Príprava nie je určená len pre žiakov navštevujúcich náboženskú výchovu, ale každého, kto má záujem na sebe trošku popracovať v disciplíne, sebazapieraní... /napr. ak si iného vierovyznania,nahradíš sv. omšu - bohoslužbou, prípadne ak si neveriaci, skús dobré skutky v rodine/. Adventný skutkovník si môžete vziať z adventného stolíka na prvom poschodí. Komu sa nechce kresliť, skúste si predsavzatia napísané na adventných sviečkach osvojiť. Prajem Vám k tomu veľa síl, pokoja a radosti. /DK/

          • Daruj hračku..

            3. 12. 2023

            Žiaci z 1.A, 3.A a 3.B triedy sa v piatok 1.12. zúčastnili krásnej akcie Daruj hračku, ktorú organizovalo Podtatranské osvetové stredisko v Poprade. Deti priniesli hračky, ktoré už nepotrebujú a dali ich pod vianočný stromček. Mohli si za to vziať inú hračku, ktorá bola pod stromčekom. Hračky, ktoré nenašli svojho nového majiteľa, budú odnesené deťom do detského domova. Ďakujeme deťom za ich dobré srdiečka a za to, že sa v prospech dobrej veci dokázali vzdať možno aj svojej obľúbenej hračky. Veríme, že deťom v detskom domove urobili hračky veľkú radosť. AB,EM,SP

          • Vianočná výzdoba tried

            1. 12. 2023

             

            ​​​​​​​​​​​​Školský parlament vyhlasuje novú aktivitu s názvom "Vianočná výzdoba triedy" v termíne od 4. 12. - 20. 12. 2023. 

            Vytvorte si v triede predvianočnú atmosféru a buďte odmenení príjemným prostredím a ešte niečím!

            20.12. 2023 prejdú členovia školského parlamentu po jednotlivých triedach II. stupňa a určia tú, ktorá bude mať NAJ vianočnú výzdobu. Víťaz dostane zaujímavú odmenu - žolíka. Načo vám žolík bude? Môžete ho ako trieda jednorazovo použiť v prípade päťminútovky na akomkoľvek vyučovacom predmete. Tak, žiaci, hor sa do práce!                                                                                                                                                            MK

                                                                                           

          • Školy na hokej

            28. 11. 2023

            HK Poprad umožnil žiackym kolektívom dostať sa na popradský zimný štadión za zvýhodnených podmienok. 7.B trieda sa rozhodla túto šancu využiť a zúčastniť sa na extraligovom zápase HK Poprad - HC Slovan Bratislava. Žiaci si cez prestávky vyrobili dva krásne transparenty, pretože po skončení sezóny bude najlepší transparent odmenený výhrou v podobe školského výletu do AquaCity Poprad. Kamzíci ich potešili krásnym víťazstvom 5:2.                                                                                                                                                          MK

          • Medailová žatva plavcov 6.A tiedy

            26. 11. 2023

            Dvojdňové preteky  Memoriál Jozefa Baláža v Spišskej  Novej  Vsi  25. - 26.11.2023 priniesli pre našich plavcov zo 6.A triedy  bohatú medailovú žatvu. Spolu vybojovali  28 medailí. Najúspešnejší bol  Dominik Bajtoš  so šiestimi, Barborka Drefková so štyrmi, Riško Kračún  a Zuzka Humenská s troma  a Jakubko Gabaj s Robkom Slimákom po jednom cennom kove. Najviac nás však  potešili  štafety: 4x50m voľný spôsob a 4x50m polohový pretek, kde si chlapci vyplávali dvakrát striebro a dievčatá  striebro a zlato. V štafete chlapcom veľmi pomohol Boris Behúň, ktorý však v individuálnych disciplínach mal smolu a získal 5 x štvrté miesto. Všetkým blahoželáme.

          • 4.C TANCUJE

            25. 11. 2023

             Chlapci zo 4.C nacvičili tanec, ktorým sa chcú zapojiť do sútaže Everybody dance now challenge. Pozrite si, ako im to tancuje...MK,MB

          • Deň vďakyvzdania v našej škole

            24. 11. 2023

            Štvrtý štvrtok v mesiaci november sme si na hodinách anglického jazyka z reálií USA pripomenuli Deň vďakyvzdania. Malí aj veľkí žiaci sa oboznámili s históriou tohto sviatku a s jeho moderným slávením. V rámci praktických aktivít žiaci vypracovali svoj vlastný zoznam, kde zahrnuli osoby, udalosti či veci, za ktoré sú vo svojom živote vďační. Tiež napísali list vďačnosti, ktorý adresovali konkrétnej osobe. Tí s poetickým duchom zložili "I wish" báseň, kde vyjadrili nielen svoje osobné, ale aj dobré priania pre celý svet.

            RR

          • KUUL – Prezentácia života z našich hôr a lesov

            22. 11. 2023

            V utorok 21.11.2023 našu materskú školu navštívil ujo KUUL (Tomáš Kučera) a deti preniesol do našich krásnych slovenských hôr a lesov.

            Deťom odprezentoval život v našich horách a lesoch, snažil sa ich zaujať a tiež aj veľa naučiť. Porozprával im a ukázal (samozrejme, že nie živých) obyvateľov našich hôr - medvede a jelene. Deti najviac zaujímali medvede, o ktorých sa dozvedeli kde žijú, ako žijú, čo žerú, čo kedy robia a prečo v zime spia. Získali množstvo informácií o jeleňoch a srnkách, kto je žena jeleňa, načo im slúžia parohy, prečo ich zhadzujú. Na množstvo zvedavých otázok - aký je rozdiel medzi parohmi a rohmi, či sú parohy vyrobené z dreva, kto je kráľom lesa dostali množstvo zaujímavých a náučných odpovedí. Veľkým zážitkom pre deti bolo vyskúšať si ručanie jeleňa pri vábení jeleníc. Pomocou video – zvukovej hádanky sa pokúsili uhádnuť zvuky prírody, zvierat a vtákov. Na vlastnej koži si vyskúšali maskovacie plášte, v ktorých sa sleduje príroda v jednotlivých ročných obdobiach a tiež maskovací stan... to bol veru zážitok!!!

            Deti sa neustále vypytovali, o všetko sa zaujímali, všetko si chceli vyskúšať.. V závere  vyrozprávali svoje zážitky a postrehy z lesa, za čo boli odmenené magnetkou.

            Veríme, že ujo KUUL našu materskú školu navštívi aj budúci školský rok s novými skúsenosťami a zážitkami.

            matško

          • Fotka mesiaca

            9. 11. 2023

            Fotka mesiaca

            Akcia je určená pre žiakov II. stupňa.

            Každý žiak môže poslať 1 fotku.

            Téma : Jeseň

            (môžu to byť fotky prírody, prípadne autoportrét, na fotkách nesmú byť iní ľudia alebo budovy)

            Termín: od 10. 11. do 20. 11. 2023

            Súťaž vyhodnotia členovia školského parlamentu dňa 21.11.2023.

            Fotky posielajte na e-mail : fotkamesiaca.zsspsobota@gmail.com

                                                                                                                                                         Šimon Bobko, 7.B

          • Školský parlament

            9. 11. 2023

            Aj v tomto školskom roku je v našej škole činný školský parlament. Tvoria ho zástupcovia jednotlivých tried II. stupňa a p. koordinátorka - p. uč. Knapíková. Jeho úlohou je komunikovať záležitosti tried s pani riaditeľkou, pripravovať zaujímavé akcie, aktivizovať žiakov do rôznych činností.

            V septembri členovia školského parlamentu zvládli veľmi dobre zbierku Biela pastelka. Teraz v novembri sa angažujú spolu so spolužiakmi v odpratávaní vyzbieraného papiera z vestibulu školy do zberného kontajnera presne podľa rozpisu cez veľké prestávky. Ale to ešte nie je v tomto mesiaci všetko! Pripravili pre vás aktivitu s názvom: "Fotka mesiaca". Čo, kedy, ako a kde fotiť, aby ste sa mohli do tejto akcie zapojiť? Dozviete sa to, keď si prečítate príspevok Šimona Bobka zo 7.B, člena školského parlamentu, s názvom "Fotka mesiaca". MK

          • LAMPIÓNOVÝ SPRIEVOD

            8. 11. 2023

            LAMPIÓNOVÝ SPRIEVOD

            V jeden krásny jesenný podvečer 07.11.2023 sa v uliciach Spišskej Soboty objavila tisícka svetielok pestrofarebných lampiónov. Deti sa spolu s rodičmi a priateľmi  vydali do tmy s rozsvieteným lampiónom v ruke, ktoré si zakúpili alebo podomácky zhotovili.

            Stretli sme sa pred budovou školy o 16:30 hod, kedy už bola tma a kráčať po tme s lampiónom v ruke bolo pre deti veľmi vzrušujúce. Spoločne sme sa pobrali uličkami Spišskej Soboty na jej krásne námestie, kde sme vypustili balón šťastia a každý si niečo prial. Sprievodom sme chceli vyjadriť radosť zo šťastného života a šíriť lásku a dobro.

            Po vyslovených prianiach sme sa presunuli ku penziónu Atrium, kde bol pripravený stan vďaka Klubu Sobotčanov, v ktorom na nás čakal teplý čaj, ktorý nám pripravila p. Slávka Gaboríková a sladké šišky, ktoré napiekli tety kuchárky z našej ŠJ, za čo všetkým patrí veľké ĎAKUJEME.

            Kolektív MŠ

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou, Vagonárska ulica 1600/4, 058 01 Poprad - Spišská Sobota
      • +421 52 77 69 088 - Základná škola +421 910 890 470 - Riaditeľ školy +421 911 240 110 - Zástupca riaditeľa pre 2. stupeň +421 903 617 262 - Zástupca riaditeľa pre 1. stupeň +421 911 240 115 - Ekonóm školy +421 52 77 69 435 - Školská jedáleň +421 910 890 516 - Vedúca ŠJ +421 52 77 69 536 - Materská škola +421 910 890 506 - Zástupca riaditeľa pre MŠ
      • Vagonárska ulica 1600/4 05801 Poprad - Spišská Sobota Slovakia
      • 17068223
      • 2020951823
      • Základná škola s materskou školou, Vagonárska ulica 1600/4, 058 01 Poprad - Elokované pracovisko MŠ
      • Prešovský
      • Poprad
      • Mesto Poprad
      • Základná škola s materskou školou, Vagonárska ulica 1600/4, 058 01 Poprad - Spišská Sobota
    • Prihlásenie