• Školské kolo v prednese poézie a prózy

            23. 1. 2024

            Dňa 22. 1. 2024 sa uskutočnilo školské kolo súťaže v umeleckom prednese poézie a prózy - Hviezdoslavov Kubín. V 1. kategórii (2.–4. ročník) sa so svojimi ukážkami predstavili recitátori z 2. -4. ročníka.

            Školskému kolu súťaže predchádzalo triedne kolo. Sily si tak mali možnosť zmerať najlepší s najlepšími, víťazi triednych kôl v poézii i próze.

            Porota v zložení učiteliek pani učiteľky Orolínovej, Potockej a Zemanovej, hodnotila predovšetkým výber ukážky, výrazný prednes, správnu výslovnosť, artikuláciu a celkový dojem účinkujúcich.

            Vyhodnotenie súťaže

            Poézia:
            1. miesto Naďa Reľovská 2. B
            2. miesto Adel Skokanová 3. A
            3. miesto Diana Čarnogurská 3. B

            Próza:

            1. miesto Anna Bugošová 2. B
            2. miesto Valentína Jabrocká 3. A
            3. miesto Samuel Chorvát 3. A

            Srdečne blahoželáme!

            Víťazky postupujú do okresného kola súťaže. (SP)

          • 2.B: Vianoce

            23. 12. 2023

            Šťastné a veselé dnes prajeme Vám,

            nech nikto pri stole nesedí sám.

            Šťastné a veselé nech všetci máme,

            nech máte celý rok len šťastie samé.

             

            Kolektív 2.B triedy, S. Dobiasová, L. Jurinyová

          • Vianočné posedenie

            22. 12. 2023

            Vianočná nálada sa dnes niesla aj v ŠKD. Hneď poobede sme začali vianočným kvízom, pri ktorom sme si preverili naše vedomosti o Vianociach, pokračovali vytvorením vianočného pozdravu, ktorým obdarujeme niekoho, komu chceme urobiť radosť a na záver sme si urobili vianočné posedenie a zaspievali vianočné koledy.

            Všetkým želáme šťastné a veselé Vianoce!

            ŠKD 3.A+3.B  /V.O./

          • Vianočná výzdoba tried

            22. 12. 2023

            Do tejto milej predvianočnej aktivity sa zapojilo veľa tried II. stupňa našej školy a školský parlament mal čo robiť, aby určil víťaza. Nakoniec to vyriešil takto - víťazi sú dvaja! Z mladších ročníkov nás svojou výzdobou najviac potešila 6. A a z tých starších zas 8. C. Členovia školského parlamentu vyrobili 2 žolíkové karty a odniesli ich do spomínaných tried. Radostnú atmosféru vyhlasovania víťazov si vychutnajte všetci pri pohľade na fotografie, ktoré sa nám podarilo urobiť.  MK

          • Vianočná pošta

            22. 12. 2023

            Žiaci 3.B triedy sa aj tento rok zapojili do projektu Slovenskej pošty - Vianočná pošta. Ježiško ich ani tento rok nesklamal a odpísal každému krásny list. Odovzdal im aj prianie: "Počas dní, keď budeš čakať na Štedrý večer, mysli na všetkých svojich blízkych a kamarátov, mysli na to, ako dobre je, že ich máš pri sebe, aké šťastie je, že môžete byť spolu v mieri a láske. Neboj sa im nahlas povedať, ako ich máš rado, pretože slová lásky sú pre každého človeka najväčším darčekom." AB

          • Vianočná hviezda

            21. 12. 2023

            Bazén v Spišskej Novej Vsi privítal v sobotu aj plavcov, pre ktorých boli tieto preteky prvými v súťažnej forme. Po tréningoch v plaveckej prípravke a na hodinách športovej prípravy  sa tešíme z prvých milých výsledkov našich najmladších pretekárov. Pretekov sa  zúčastnilo šesť plaveckých klubov

            Vianočná  hviezda pre  plavcov sa začala štafetou 2×25 voľný spôsob, v ktorej sa predstavili deti spolu s rodičmi. Program pokračoval disciplínami na 50m a 25m. Malí  šikovní plavci a plavkyne z našej školy získali spolu 29 medailí 🥇🥈🥉 a nám neostáva nič iné, ako dúfať, že ich cieľom bude venovať sa plávaniu, poctivo trénovať a vyplávať si čo najviac medailí v nasledujúcich  pretekoch. Druhákov reprezentovali Kovalčík Janko, Antošová Kristínka, Budzáková Dianka a Mikulášová Nikolka. Tretiakov zastupovali Michal Diabelko a Lydka Dindošová. Za piatákov nastúpili  Alex a Maxim Korub, Maxim Vikarský, Šimon Čonka,  Lucia Vojtechová , Nina Romanová a Eliška Bajtošová.

             

          • Vianočná hodina angličtiny

            20. 12. 2023

            Vianočná nálada na našej škole je v plnom prúde a veru sme sa ňou nechali trošku uniesť aj na hodinách angličtiny. Zaspievali sme si anglické vianočné evergreeny a pesničky, ktoré sú v tomto období obľúbené aj na Slovensku. Na chvíľku môžete nazrieť ako takáto hodina vyzerala so skupinou žiakov z tried 5. A a 5. C.

            RR

          • ANJEL VIANOC 2023 - vyhodnotenie

            14. 12. 2023

            ​​​​​​​Materské školy

            ​​​​​​​2. miesto za kolekciu prác
            ZŠ s MŠ Vagonárska, PP-Spišská Sobota:

            Laura Červeňová, Amelie Daniela Quentasi, Tamia Rojková 5 rokov, Anjeli

            Základné školy 1. stupeň

            3. miesto
            ZŠ s MŠ Vagonárska, Poprad:

            Karolína Kapral 6 rokov, Anjel- Darčeková víla

            Čestné uznanie za kolektívne práce
            ZŠ s MŠ Vagonárska, Poprad:

            Žiaci 4.B triedy

            Anjel z odpadového neba „Sobotko“
            Základné školy 2. stupeň

            Čestné uznanie za kolektívne práce

            ZŠ s MŠ PP-Spišská Sobota: Sebastián Cyprich, Ivan Malíý, Leonard Sendecký, Illia Ivanov, Simon Barabas, Eliáš Matias Kost, Tobias Husár, Lenka Frankovská, Michaela Šípová, Matúš Čonka 14-15 rokov, Nitkoví anjeli 

            (AŠ)

          • Anglická pyžamová párty

            14. 12. 2023

            V tomto predvianočnom čase sa žiaci 4. B a 4. C zabavili na anglickej pyžamovej párty, kde si pozreli veselú zimnú rozprávku, pripravili pohostenie z Mikulášskych dobrôt a zatancovali si Just Dance. Anglická pyžamová párty bola tak príjemným a oddychovým spestrením tohto čarovného času. 

            RR

          • Návšteva Hvezdárne a planetária v Prešove

            13. 12. 2023

            Vesmír...niečo tajomné, dokonale neprebádané, zaujímavá studnica poznatkov a nezodpovedaných otázok.  Žiaci zo štvrtých ročníkov dnes v sprievode triednych učiteliek a pani riaditeľky navštívili Hvezdáreň a planetárium v Prešove. Svoje nadobudnuté vedomosti z oblasti „Vesmír“ si tak dali do súvisu s prednáškou astronómov a vedeckých pracovníkov. Krásne,  pútavé videá a projekcie žiakom priniesli bohaté zážitky a upevnili ich poznatky.  Tiché sledovanie plné napätia, skúmavé pohľady a nekonečné otázky nám naznačili, že tento vzdelávací výlet  splnil naše očakávania. (AO, MK, ZZ)

          • Exkurzia v Múzeu špeciálneho školstva v Levoči

            13. 12. 2023

            Žiaci 3. A, 3. B a 2. A triedy mali dnes zážitkové učenie. Namiesto sedenia v školských laviciach a preberania teórie, na vlastnej koži zažili potreby znevýhodnených jedincov. Navštívili expozíciu, ktorej dominantou bola nadrozmerná kocka, ktorá bola zameraná na štyri ľudské zmysly (hmat, zrak, sluch a čuch). Prostredníctvom špeciálnych okuliarov sa na chvíľu vžili do ľudí so zrakovým postihnutím . Čuch si žiaci preverili pri ovoniavaní rôznych vôní. Pomocou prehrávaných zvukov v slúchadlách si overili kvalitu svojho sluchu. Veľmi zaujímavé bolo naučiť sa niekoľko písmen abecedy v Brailovom písme a znakovú reč. Záver pekného dňa sme venovali spoznávaniu historickej Levoče a na vlastné oči sme videli svetoznámy  historický oltár Majstra Jána Pavla z Levoče. Opäť sa raz potvrdilo, že je lepšie raz vidieť ako stokrát počuť. (SP, AB)

          • Mikuláš, anjel a čert v materskej škole

            11. 12. 2023

            "Vitaj, vitaj Mikuláš, čo v batohu pre nás máš?..." 

            Maličkí aj veľkí, chlapci aj dievky, no takmer všetci očakávajú príchod sv. Mikuláša a inak tomu nebolo ani v našej materskej škole. V stredu 06.12.2023 detičky s nadšením čakali na vzácnu návštevu - sv. Mikuláša aj s jeho pomocníkmi - anjelikom a šibalským čertíkom.

            S veľkou túžbou natŕčali ušká, či nezačujú zvuk mikulášskeho zvončeka. Keď nastal ten čas, privítali ich veľkým potleskom. Poniektoré deti mali obavy z toho, či boli dostatočne poslušné a čertíkovi sľúbili, že sa budú snažiť poslúchať po celý rok nielen v škôlke, ale aj doma.

            Mikuláš pútavo rozprával o jeho dlhej ceste. Naše deti mu spríjemnili pobyt v našej škôlke milým vystúpením - básničkami, či pesničkami odreprezentovanými zo srdiečka. Každé dieťa bolo osobne obdarené balíčkom plným dobrôt - v ich očkách sa zaligotala úprimná detská radosť.

            "Ďakujeme Mikuláš,

            za tie krásne chvíle,

            za sladkosti od teba,

            aj za slová milé.

            Stretneme sa o rok zas,

            príď Mikuláš medzi nás"

            BK

          • Fotka mesiaca

            10. 12. 2023

            Fotka jesene, ktorá pôvodne najviac zaujala školský parlament, nebola autorská, preto zverejňujeme a zároveň vyhlasujeme za víťaznú fotografiu, ktorá sa umiestnila hneď za ňou od žiačky Šarloty Jurčovej z 8.C triedy. Šarlota, gratulujeme! 

            Zároveň oznamujeme, že v tejto súťaži pokračujeme. Tí, ktorí radi fotia, môžu svoju fotku zimnej krajiny poslať na mailovú adresu: fotkamesiaca.zsspsobota@gmail.com do 31. 1. 2024. Ďalšie dôležité informácie: Téma: Pani Zima. Každý žiak posiela len jednu vlastnú fotografiu.                                                        MK

          • Mikuláš v škole..

            9. 12. 2023

            Mikuláš svoj sľub dodržal a tak ako minulý rok sľúbil, aj tento rok prišiel potešiť deti a odmeniť ich sladkosťami. Ráno vítal v škole deti sympatický vianočný škriatok so svojim milým úsmevom a dobrou náladou. MIkuláš mal so sebou aj pomocníkov - čertov, anjela a malých trpaslíkov. Aj keď sa čert veľmi snažil deti nahovoriť na zlé skutky, anjel mu to nedovolil. Deti potešili Mikuláša piesňami a básničkami. Veríme, že Mikuláš bol s deťmi spokojný, a o rok nás opäť navštívi. AB

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou, Vagonárska ulica 1600/4, 058 01 Poprad - Spišská Sobota
      • +421 52 77 69 088 - Základná škola +421 910 890 470 - Riaditeľ školy +421 911 240 110 - Zástupca riaditeľa pre 2. stupeň +421 903 617 262 - Zástupca riaditeľa pre 1. stupeň +421 911 240 115 - Ekonóm školy +421 52 77 69 435 - Školská jedáleň +421 910 890 516 - Vedúca ŠJ +421 52 77 69 536 - Materská škola +421 910 890 506 - Zástupca riaditeľa pre MŠ
      • Vagonárska ulica 1600/4 05801 Poprad - Spišská Sobota Slovakia
      • 17068223
      • 2020951823
      • Základná škola s materskou školou, Vagonárska ulica 1600/4, 058 01 Poprad - Elokované pracovisko MŠ
      • Prešovský
      • Poprad
      • Mesto Poprad
      • Základná škola s materskou školou, Vagonárska ulica 1600/4, 058 01 Poprad - Spišská Sobota
    • Prihlásenie