Novinky

          • Škôlkari na bicykloch

            19. 6. 2024

            Nezabúdame na pohyb detí, a tak v utorok 18.06.2024 sme si nasadili prilby, vysadli na bicykle a hor sa na výlet do materskej školy v Matejovciach, kde si na dopravnom ihrisku deti vyskúšali svoje zručnosti, dodržiavali pravidlá cestnej premávky. Pred jazdou boli deti poučené o bezpečnom spôsobe jazdy na bicykli a oboznámili sa dopravnými značkami. Pani učiteľky zo škôlky si pre deti pripravili rôzne úlohy a zasúťažili si v jazde na bicykli. Všetci cestu zvládli na jednotku a veríme, že si odniesli množstvo nových zážitkov a spoznali nových kamarátov.

          • Škôlkari navštívili Vysoké Tatry

            18. 6. 2024

            V piatok 14. 06. 2024 nám počasie konečne prialo, aby sme našim deťom sprostredkovali autentický zážitok z návštevy našich krásnych Vysokých Tatier. Do Starého Smokovca sme sa vyviezli električkou a odtiaľ sme pokračovali super zážitkom  v podobe pozemnej lanovej dráhy, ktorá nás vyviezla 2,5 km priamo na Hrebienok. Náš turistický zážitok pokračoval túrou na Bilíkovú chatu, kde sme sa posilnili dobrotami, ktoré deťom pripravili rodičia a takto posilnení sa deti z triedy Mravčekov vybrali k vodopádu. Deti aj pani učiteľky mali z výletu jedinečný zážitok a určite sa do Vysokých Tatier vrátia aj počas prázdnin.

            ŠM

          • Pieniny - Škola v prírode 10.06.-14.06.2024

            18. 6. 2024

            Pieninský národný park nás zaujal majestátnymi vápencovými skalami a bohatými miešanými lesmi. Absolvovali sme:

             

            Splav Dunajca, náučný chodník Lesnica- Červený Kláštor (20 km) a múzeum, prechádzku po kúpeľnom mestečku Szczawnica v Poľsku, turistiku na kopec Šafranka z Lesnice s poznávaním flóry Pienin, prehliadku galérie obrazov a zariadenia kaštieľa Strážky a rôzne športové, zábavné a environmetálne aktivity v okolí hotela Pieniny. Zo školy v prírode sme si aj napriek neprajnému počasiu priniesli krásne spomienky. (ZZ)

          • Slnečnice

            18. 6. 2024

            V rámci trávenia voľného času v ŠKD II. oddelenia žiaci z I. B a. 4. B triedy navštívili Podtatranskú knižnicu v Spišskej Sobote, kde na tvorivých dielňach vytvorili krásnu vázu so slnečnicami. ĽM

          • Oznam o dotácii na stravu od 1.9.2024

            17. 6. 2024

            Vážení rodičia, oznamujeme Vám, že na základe schválenej novely zákonač.544/210 Z.z. o dotáciách majú nárok na dotáciu na stravu od 1.5.2023 všetky deti navštevujúce základnú školu a posledný ročník MŠ (predškoláci)

            Ak máte o stravu záujem na  aj od 1.9.2024, je potrebné splniť tieto podmienky:

            Rodič (alebo fyzická osoba ktorej je dieťa zverené do starostlivosti)

            Požiada o poskytnutie dotácie na stravu a to nasledovne:

            • Cez aplikáciu EDUPAGE v časti ŽIADOSTI/VYHLÁSENIA (červené tlačidlo plus) kde nájdete žiadosť o dotáciu - ZÁPISNÝ LÍSTOK NA STRAVOVANIE S NÁVRATKOU - OBEDY. Doplňte dátum odoslania a ročník ktorý bude dieťa navštevovať v škol. roku 2024/2025 v kolónke Návratka* potvrďte  žiadam o poskytnutie dotácie na stravu na dieťa ďalej vyplňte číslo účtu a kliknite odoslať.
            • Osobne doniesť do škol. jedálne vytlačený a vypísaný - Zápisný lístok na stravovanie na šk. rok 2024/2025  pre tých rodičov, ktorí nemajú prihlasovacie údaje do EduPage (rodičia prvákov a pre nových žiakov).

            Tieto žiadosti je potrené doručiť najneskôr do 24.6.2024 (pondelok)

            Na dotáciu na stravu nemá dieťa nárok, ak:

            a) dieťa neodobralo stravu v danom stravovacom dni, nezúčastnilo sa výchovnovzdelávacej činnosti v ZŠ a nebolo odhlásené z poskytovania stravy v ŠJ v danom stravovacom dni najneskôr do 14˚˚h predchádzajúceho pracovného dňa,

            b) dieťa odobralo stravu v danom stravovacom dni, nezúčastnilo sa výchovnovzdelávacej činnosti v ZŠ a nebolo odhlásené z poskytovania stravy v ŠJ v danom stravovacom dni najneskôr do 14˚˚h predchádzajúceho pracovného dňa,

            c) dieťa neodobralo stravu v danom stravovacom dni, zúčastnilo sa výchovnovzdelávacej činnosti v ZŠ a nebolo odhlásené z poskytovania stavy v ŠJ v danom pracovnom dni.

            Dotácia na stravu je určená na prípravu obeda.

            Výška poskytovanej dotácie na žiaka na 1 deň je v sume:

            MŠ 1,40 Dotácia (0,70 doplatok rodič na deň)

            1. stupeň 2,10 €

            2. stupeň 2,30 €

             Zákonný zástupca prispieva aj naďalej na úhradu režijných nákladov na prevádzku zariadenia školského stravovania mesačne 6,- €, ak odoberie aspoň jeden obed v mesiaci.

            dieťa navštevujúce posledný ročník MŠ formou zálohovej platby do 20. kalendárneho dňa              predchádzajúcom mesiaci:22,- €/ mesačne

            Žiak navštevujúci I. stupeň ZŠ 40,- € (do 20. augusta, do 20. novembra, do 20. februára)

            Žiak navštevujúci II. stupeň ZŠ 45,- € (do 20. augusta, do 20. novembra, do 20. februára)

            Platby prosíme uhrádzať až v auguste, nakoľko v júli prebieha vyúčtovanie stravného za školský rok 2023/2024.

            V prípade diétnych stravníkov, ktorí majú záujem o dotáciu, je potrebné prísť osobne do ŠJ.

            V prípade akýchkoľvek otázok prosím kontaktujte vedúcu ŠJ.

             

          • Výtvarná súťaž s hasičmi

            17. 6. 2024

            Naša materská škola sa v marci cez výtvarný krúžok zapojila do výtvarnej súťaže územného kola o najlepšiu výtvarnú prácu na tému „HASIČI a VIANOCE“ v Poprade. Do súťaže pod záštitou ÚzO DPO SR Poprad v spolupráci s OR HaZZ Poprad a Školským úradom Poprad sa zapojilo 163 výtvarných prác. V  I. kategórii – Materské školy bolo zaslaných 29 prác a medzi nimi aj výtvarná práca Taminky Rojkovej (6 r.).  S výtvarnou prácou obsadila krásne II. miesto, za ktoré jej srdečne blahoželáme a prajeme veľa úspechov vo výtvarnom prejave. Víťazka okrem diplomu a vecných cien si odniesla veľa pekných zážitkov z ukážky hasičskej výbavy a z predvedeného hasičského výcviku na cvičisku v Poprade. Všetky víťazne práce postupujú do celoslovenského kola. Tieto krásne výtvarne práce  môžete vidieť 21.06.2024 na výstave v Podtatranskom osvetovom stredisku v Spišskej Sobote.

            Taminke blahoželáme!

            TK

          • Mimoriadny oznam pre stravníkov ZŠ a MŠ

            17. 6. 2024

            Z dôvodu uzávierky ku koncu školského roka 2024 a vynulovania stravných listov žiadame  rodičov stravníkov MŠ, 1.a 2. stupňa ZŠ (vrátane zamestnancov), aby  posledné odhlášky z obedov uskutočnili najneskôr do dňa 24.6.2024  t.j. do pondelka  (do 14 –tej hodiny)!!! a to na nasledujúce dni od 25.6 až 28.6.2024

            Po termíne 24.06.2024 prihlasovanie a odhlasovanie stravy už nebude možné.

            V tieto dni je možné obed odobrať do obedára.

             

            Za pochopenie ďakujeme, prajeme Vám príjemné prežitie letných prázdnin!

             

             

             V Poprade dňa  17.6.2024                                                                                          Mgr. Ingrid Mlynarčíková

                                                                                                                                                                             ved. ŠJ

          • Súťaž v prednese nemeckej poézie a prózy

            6. 6. 2024

            Dve žiačky našej školy sa dnes zúčastnili na súťaži v prednese v nemeckom jazyku, ktorý už tradične organizuje miestna pobočka Karpatskonemeckého spolku na Slovensku. Lenka Frankovská (9.B) v kategórii prednes poézie 8.-9. ročník obhájila krásne 2. miesto z minulého školského roka. Najväčším prekvapením tohto ročníka však bola Karolínka Kapral (1.B), ktorá získala zaslúžené 1. miesto v kategórii prednes poézie 3.-4. ročník (!) a postupuje do vyššieho kola, ktoré sa 12. júna uskutoční v Kežmarku. Obom srdečne blahoželáme a Karolínke prajeme veľa šťastia!

                                                                                                                                                                         M. R.

          • Škôlkarská olympiáda pri príležitosti MDD

            6. 6. 2024

            Tohtoročný sviatok všetkých detí bol v našej škôlke opäť nezabudnuteľný. Slniečko svojimi lúčmi nás vytiahlo na školský dvor, kde na nás čakali rôzne hry, súťaže a zaujímavé aktivity. Všetky deti si mohli vyskúšať svoje nielen pohybové schopnosti, ale aj jemnú motoriku či počítanie v netradičných disciplínach ako napríklad triedenie cestovín, nosenie pohára na hlave naplneného vodou, navliekanie roliek na švihadlo, chôdza v sedemmíľových čižmách s dáždnikom...

            Kto sa stal víťazom? Zvíťazili všetky deti tým, že  sa aktívne zúčastnili a prejavili chuť spoločne si zasúťažiť a spríjemniť si spoločné chvíle strávené so svojimi kamarátmi. Deti získali medaily, diplomy aj  sladkú odmenu. 

            Deň to bol naozaj čarokrásny, plný zážitkov, detského džavotu, vzájomnej podpory i povzbudenia, veselosti, zábavy, ako aj športových výkonov. 

            Tešíme sa opäť o rok!

            BK

          • Triedny výlet 8.C

            6. 6. 2024

            V dňoch 2. a 3. júna sa trieda 8.C so svojou triednou pani učiteľkou PaedDr. Lavríkovou zúčastnila školského výletu v Ružomberku. Zažili sme výlet plný aktivít, dobrodružstva a zábavy, keď sme na raftoch splavovali rieku Váh, zažili jazdu lanovkou na Malinô brdo a dole sa spustili na kárach či kolobežkách. Po túre do Čutkovskej doliny nám dobre padol relax v bazéne, vírivke a saune. A večer opečené špekáčky na vlastnoručne založenom ohni chutili fantasticky. Veď posúďte sami ako nám bolo dobre :)

            RR

          • Naši tretiaci na 1. svätom prijímaní

            5. 6. 2024

            Pre žiakov 3.A a 3.B bol 26. máj 2024 veľkým dňom. Po dlhšej príprave prijali prvýkrát Eucharistiu v Kostole sv. Juraja v Spišskej Sobote. Všetky deti sa na prijatie tejto sviatosti poctivo pripravili sviatosťou zmierenia a svätú omšu ozvláštnili svojím spevom, čítaním i ukazovačkami. Tretiačikom prajeme veľa Božieho požehnania na duchovnej ceste životom!                                                                                                        DK + MK 

          • Výlet do Kvantaria

            3. 6. 2024

               Svetlo je elektromagnetické žiarenie. Toto žiarenie je charakterizované vlnovými dĺžkami. Keď sa povie vidíme, znamená to, že naše oko zaregistruje, že doň vošiel fotón ...

            Túto a mnoho iných zaujímavostí sme sa my - 5.A dozvedeli 3.6.2024. Spojili sme príjemné s užitočným a vybrali sa na školský výlet. Cieľová stanica: Kvantarium - interaktívna galéria svetla ​​​​​​, ktorá sa nachádza na Hrebienku. Hory nás privítali sem - tam pod mrakom, ale bez dažďových kvapiek - a to sa ráta! Strávili sme veselý deň. Bolo nám fajn. Opäť sme sa presvedčili, že takéto zábavne prežité chvíle utužujú kolektív. Už teraz sa tešíme na ďalšie spoločné stretnutie. (SK)​

          • MDD v 3. A

            2. 6. 2024

            1. jún  je sviatkom všetkých detí, malých, či veľkých. Všetky sa rovnako tešia na tento magický deň plný hier, zábav a prekvapení. Tento rok tretiakov čakalo prekvapenie v podobe zábavných súťaží. Každý žiak bol odmenený sladkou odmenou v podobe zmrzliny a medailou za účasť. (SP)

          • EXKURZIA 4.C V LIPTOVSKOM MIKULÁŠI

            30. 5. 2024

            Naši štvrtáci spoznávali Liptov nie iba z učebnice. V Liptovskom Mikuláši  navštívili prírodnú oddychovú zónu Háj - Nicovô, najväščí pamätník a vojnový cintorín českoslov.vojakov 2.sv.vojny. Videli kruhový výhľad na Kriváň, Nízke Tatry, Západné Tatry, Liptovskú Maru.  Najviac upútalo  Slovenské múzeum ochrany prírody a jaskyniarstva s rôznymi rozsiahlymi expozíciami. (MK, ĽN)

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou, Vagonárska ulica 1600/4, 058 01 Poprad - Spišská Sobota
        • +421 52 77 69 088 - Základná škola
          +421 910 890 470 - Riaditeľ školy
          +421 911 240 110 - Zástupca riaditeľa pre 2. stupeň
          +421 903 617 262 - Zástupca riaditeľa pre 1. stupeň
          +421 911 240 115 - Ekonóm školy
          +421 52 77 69 435 - Školská jedáleň
          +421 910 890 516 - Vedúca ŠJ
          +421 52 77 69 536 - Materská škola
          +421 910 890 506 - Zástupca riaditeľa pre MŠ
        • Vagonárska ulica 1600/4
          05801 Poprad - Spišská Sobota
          Slovakia
        • 17068223
        • 2020951823
        • Základná škola s materskou školou, Vagonárska ulica 1600/4, 058 01 Poprad - Elokované pracovisko MŠ
        • Prešovský
        • Poprad
        • Mesto Poprad
        • Základná škola s materskou školou, Vagonárska ulica 1600/4, 058 01 Poprad - Spišská Sobota
      • Prihlásenie