Novinky

          • DEŇ MATIEK V ŠKD

            12. 5. 2024

            Všetky kvety do rúk mamy,

            skladám ako drahokamy.

            Za jej lásku, plnú nehy,

            za zelené detské brehy.

            Za jej štedrosť, starosť v hlave,

            za dni šťastné, za dni hravé,

            za rozprávky nad kolískou,

            za to, že vždy stojí blízko.

             

            Všetkým mamičkám, babičkám, prababičkám prajeme krásny Deň matiek ❤️

             

            ŠKD 3.A+3.B /VO/

          • Cooking Class

            10. 5. 2024

            Keďže varenie, recepty a príprava jedál nie sú o teórii, ale najmä o praxi, skúšaní a ochutnávaní, hodinu angličtiny v 6.A sme poňali prakticky! Decká prišli s hotovými receptami, ktoré doma vyskúšali a spolužiaci tak mohli ochutnať a ohodnotiť ich úspechy :)

            RR

          • Deň Zeme v materskej škole

            29. 4. 2024

            Aj tento rok sme si 22.4. pripomenuli sviatok ,,Deň Zeme". Preto sme sa rozhodli v našej škôlke spestriť detičkám tento týždeň rôznymi peknými aktivitami. 

            Pozreli sme si prezentáciu o našej Zemi, z ktorej sme sa dozvedeli prečo je dôležité triediť odpad, šetriť vodou a elektrinou, ako sa správať k prírode a zvieratám.

            Jednou z našich aktivít bolo vytriediť odpad zo začarovaného rybníka, na ktorej sa podieľala každá trieda.

            Pri ďalšej aktivite sme lepili z odpadového materiálu - PET vrchnáčikov ,,Našu Zem", kde sme spoločne vytvorili z prác detí krásnu nástenku. Naučili sme sa hymnu o triedení odpadu. Skrášliť sme si chceli okolie MŠ vyzbieraním odpadkov z nášho areálu, ale počasie nám neprialo.

            Taktiež sa chceme poďakovať všetkým tvorivým rodičom, ktorí sa zapojili do našej výzvy a vytvorili so svojimi detičkami krásne práce z odpadového materiálu, ktoré skrášľujú interiér našej MŠ ❤️

             

            Vážme si našu krásnu Zem a buďme k nej vždy ohľaduplní. 

                                                                                                                      Prianie kolektívu MŠ

            AD

          • Deň Zeme venovali deviataci stromom

            28. 4. 2024

            Dievčatá a chlapci z 9.B triedy opäť vyrazili do prírody, aby pokračovali v pomoci prírode. Minulý rok na jar zasadili v oblasti TANAPu vyše osemdesiat stromčekov. Tento rok, pri príležitosti Dňa vody, čistili tatranské potoky a ku Dňu Zeme upravovali stromy v areáli našej školy. Príroda im ďakuje za pomoc a my tiež.

          • V 3. A sme oslavovali Deň Zeme

            26. 4. 2024

            Každý rok 22. apríla oslavujeme Deň Zeme. Počas celého týždňa si žiaci 3. A rôznymi aktivitami uctili sviatok našej modrej planéty. Triedili odpad, vyrábali projekty, šetrili energiou a vodou, vymenili auto za kolobežku alebo „pešobus“, vyrobili z odpadového materiálu vtáčiu búdku a kreatívnym spôsobom zhotovili našu Zem. Na dobrodružnej prechádzke vyčistili od odpadu lesík a brehy Velického potoka. Nejde len o jeden deň, dôležitý je každý jeden deň. Aj mimo tohto dňa sa budeme snažiť pomôcť našej planéte. (SP)

          • Deň Zeme v 2. A

            26. 4. 2024

            Veľká guľa – naša Zem,

            slávi dneska veľký deň.

            Čo jej však dám k tomu sviatku?

            Niečo pekné na pamiatku?“

             

            Každý deň môže byť Dňom Zeme. Aj deti by mali poznať jeho význam a učiť sa o tom, prečo chrániť našu planétu. Deň Zeme otvára témy spoznávania našej planéty spolu s jej problémami, ktorým čelíme.

            V nasledujúcich fotografiách nájdete projekty žiakov o zvieratkách, model 3D zvieratka, starostlivosť o rastlinky, pozorovanie rastu fazule, zbieranie odpadkov v okolí školy. (ZuOr)

          • Materská škola na environmentálnej súťaži

            26. 4. 2024

            Dňa 24.04.2024 sa Zuzka Bugošová, Laurinka Červeňanová a Hanka Kovalčíková zúčastnili environmentálnej súťaže s názvom "S prírodou som kamarát", ktorú organizovala pre materské školy v zriaďovateľskej pôsobnosti Mesta Poprad - MŠ Mládeže II.

            Pre deti bolo pripravených niekoľko stanovíšť, ako napríklad vytváranie zvieracích rodiniek a ich obydlí, čistenie rybníka od odpadkov, hra so včielkou, pexeso, kde si hravou formou overili svoje nadobudnuté vedomosti. Súťaž sa realizovala v špecializovanej environmentálnej učebni v ZŠ Dostojevského, kde im o prírode porozprávala a na ich zvedavé otázky odpovedala pracovníčka Správy Tatranského národného parku.

            Dievčatá boli ocenené za ich skvelý výkon i aktivitu a určite si so sebou okrem odmeny odniesli aj nezabudnuteľný zážitok.

            BK

          • Vyhodnotenie sútaže „Spravme naše mesto Eko“

            22. 4. 2024

            Oddelenie školstva, mládeže a športu, Školský úrad Poprad v spolupráci s OC Forum Poprad, Centrom voľného času v Poprade a Brantner Poprad pripravilo 1.ročník súťaže: „Spravme naše mesto Eko“ – kreatívne dielo z odpadu. Vyhodnotenie súťaže prebiehalo v OC Forum Poprad v pondelok 22.apríla 2024 kde naša škola z celkového počtu 35 zaregistrovaných diel vyhrala dve krásne ceny. Žiaci 4.B pod vedením pani učiteľky Zemanovej prevzali špeciálnu cenu za vyhotovenie edukačnej pomôcky - Informačná pyramída. Žiaci 7.B Šimon Bobko, Michal Remiáš, Natália Kormaniková a Ján Jakubčák pod vedením pani učiteľky Kubandovej si odniesli 3. miesto za stavbu Eko dom. Jednotlivé tímy na mieste predstavili svoje projekty komisii a v krátkom teste dokázali svoje znalosti z triedenia odpadov. Gratulujeme. MK, ZZ.

          • Deň Zeme v 7.C

            22. 4. 2024

            Deň Zeme si pripomenula aj 7.C trieda. Najprv prebehla v triede diskusia na túto tému, potom sme uvážili, ako sa dá  použitý materiál ešte využiť, či premeniť na niečo iné, čo by bolo aj užitočné, a nakoniec nastala realizácia nápadov. Nech sa páči, ponúkame inšpiráciu! /DK/

          • Beseda s policajtkou v MŠ

            17. 4. 2024

            Jarné dopoludnie strávili deti z našej materskej školy príjemne a zaujímavo s NAOZAJSTNOU pani policajtkou. Medzi nich zavítala npor. Mgr. M. Holotňáková z policajného zboru v Poprade z odboru prevencie, aby zvedavým škôlkarom predstavila prácu policajtov.

            Počas besedy sa deti oboznámili s významom, prečo máme políciu, s druhmi polície, aké zvieratá sú nápomocné pri  ich  práci, ale aj ako sa máme správať voči ostatným.

            Nezabudla nám ukázať policajnú výzbroj a výstroj, ktorú v skutočnosti používa vo svojej činnosti a čo je na tom najlepšie? 

            Mohli sme si ju aj my vyskúšať a aspoň na chvíľu sa stať malými policajtami... Veď posúďte sami...

            BK

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou, Vagonárska ulica 1600/4, 058 01 Poprad - Spišská Sobota
        • +421 52 77 69 088 - Základná škola
          +421 910 890 470 - Riaditeľ školy
          +421 911 240 110 - Zástupca riaditeľa pre 2. stupeň
          +421 903 617 262 - Zástupca riaditeľa pre 1. stupeň
          +421 911 240 115 - Ekonóm školy
          +421 52 77 69 435 - Školská jedáleň
          +421 910 890 516 - Vedúca ŠJ
          +421 52 77 69 536 - Materská škola
          +421 910 890 506 - Zástupca riaditeľa pre MŠ
        • Vagonárska ulica 1600/4
          05801 Poprad - Spišská Sobota
          Slovakia
        • 17068223
        • 2020951823
        • Základná škola s materskou školou, Vagonárska ulica 1600/4, 058 01 Poprad - Elokované pracovisko MŠ
        • Prešovský
        • Poprad
        • Mesto Poprad
        • Základná škola s materskou školou, Vagonárska ulica 1600/4, 058 01 Poprad - Spišská Sobota
      • Prihlásenie