• Veľká noc v ŠKD

            27. 3. 2024

            Už sa blíži, tešíme sa, Veľkonočný pondelok.

            Už sa vajcia obliekajú do farebných košieľok.

            Krúťte sa, ej, kolovrátky, krúťte sa, ej, praslice!

            Už sa vajcia obliekajú, by z nich boli kraslice.

             

            Všetkým prajeme veselú Veľkú noc.

             

            ŠKD 3.A+3.B /V.O./

          • Noc s Andersenom

            27. 3. 2024

            Myšlienku uskutočniť akciu "Noc s Andersenom" v našej škole predložil školský parlament a veľmi šikovní žiaci našej školy, hlavne z 8.C triedy. Pani učiteľky slovenčiny sa teda toho ujali a zorganizovali "prespávačku" pre žiakov 5. ročníka, tematicky zameranú na život a rozprávky H. Ch. Andersena. Akcia bola plná hier, súťaží, čítania, pozerania Andersenovej rozprávky, mali sme aj pokladovku, výbornú pizzu a chutné buchtičky od našich p. kuchárok. Všetkým, ktorí akýmkoľvek spôsobom prispeli k hladkému priebehu tejto vydarenej aktivity zo srdca ďakujeme!                                                                                                                        MK

            Prikladáme aj link na video, ktoré spracoval náš žiak Matej Horváth:

            https://youtu.be/Ad4amYdUKgM?feature=shared

          • Veľká noc je už za dverami

            25. 3. 2024

            Malý zajko v tráve čupí, pozoruje, jar sa budí. Všetko živé sa raduje, na Veľkú noc sa hotuje. Privítajme sviatky jari, nech sa všetkým dobre darí!

            Aj žiaci z I. B triedy z ŠKD II. oddelenia sa už pripravujú na Veľkonočné sviatky a preto v rámci trávenia voľného času navštívili Podtatranskú knižnicu v Spišskej Sobote, kde maľovali veľkonočného zajačika a vajíčka. ĽM

          • Deň vody v prvej triede

            25. 3. 2024

            Voda je pre nás tak samozrejmá, každodenná a bežná, že jej prítomnosť zväčša vôbec nevnímame a nenahraditeľnosť si často neuvedomujeme. A preto v piatok 22. 3. 2024 si naši prváci pripomenuli jej dôležitosť a význam v prírode. Prostredníctvom projektového vyučovania sa o vode veľa dozvedeli a vytvorili si vlastné projekty na tému Kolobeh vody v prírode. (EM)

          • Veselé a poučné aktivity v modrom na Deň vody

            25. 3. 2024

             

            Človek sa s vodou stretáva od svojho narodenia až do posledného dňa svojho života. Považujeme ju za samozrejmosť a pritom bez nej by sme nemohli existovať. A táto naša drahocenná tekutina mala 22. marca svoj veľký sviatok. Bol totiž Svetový deň vody!

            Žiaci 3. A triedy si ho pripomenuli rôznymi aktivitami s cieľom uvedomiť si, aká je voda vzácna. Rozdelili sa do menších skupín, v rámci ktorých vypracovali projekt na tému Voda. Vyzdobili si svoju triedu kvapkami vody, vypracovali krížovku, pracovné listy na slovenský jazyk a čítanie, na matematike riešili „mokré“ matematické úlohy s Kvapkou. Všetci sme sa v tento deň obliekli aj do modrej farby. (SP)

             

          • HODINA ZEME SLOVENSKO 2024

            22. 3. 2024

            Darujte hodinu Zemi

            Nech už sa nachádzate kdekoľvek, v sobotu 23. marca môžete stráviť 60 minút zo svojho dňa tým, že urobíte niečo – čokoľvek – pozitívne pre našu planétu. A tým aj pre vás.

            Po minulé roky bola Hodina Zeme známa tým, že sa všade na svete zhasínali svetlá. Pred časom k tomu pribudol aj nový rozmer. Každý z nás totiž môže urobiť niečo dobré pre planétu. A keď to urobia milióny ľudí po celom svete, bude to mať obrovský dosah.

            Preto vás tento rok pozývame, aby ste 23. marca strávili hodinu robením niečoho, čo vás teší a baví a môže to zároveň byť prospešné pre Zem. A máme pre vás aj nápady! 

            Ako sa môžete zapojiť?

            Viac informácií a nápadov nájdete: https://hodinazeme.svetelneznecistenie.sk/#akosazapojit

            Ak sa zapojíte, dajte nám o tom vedieť a pošlite nám o tom informáciu (najlepšie aj s fotografiou) v správe pre pani učiteľku Zitu Zemanovú.

            Naša Zem aj my Vám veľmi ďakujeme.                                                                                                ZZ, AŠ a JT

             

             

          • Výstava trofejí

            22. 3. 2024

            Žiaci 3.A a 3.B triedy sa zúčastnili zaujímavej výstavy v Tatranskej galérii pod názvom Chovateľská prehliadka poľovníckych trofejí.  Žiaci sa na nej zoznámili s lesom, prírodou, zvieratami a poľovníctvom. Na výstave boli okrem trofejí ulovených v predchádzajúcej poľovníckej sezóne v okrese Poprad vystavené aj preparáty zveri a živočíchov. Zaujímavou vychádzkou sme si spestrili hodinu prírodovedy. AB,SP

          • Vzácna návšteva z TANAP-u

            21. 3. 2024

            21. marca si každoročne pripomíname Medzinárodný deň lesov. Naučiť sa porozumieť našim lesom, dať deťom základ pre lepšie pochopenie ich významu, je rozhodujúcim krokom k ochrane prírodných zdrojov pre budúce generácie. Pri tejto príležitosti sa v triedach tretieho a štvrtého ročníka uskutočnila beseda pod vedením lektora z TANAP-u. Pútavo rozprával o živočíchoch žijúcich v našich lesoch, zaujímavé príbehy o záchrane samičky bažanta či srnca lesného. Dozvedeli sme sa, že dĺžka medvedích pazúrov môže dosiahnuť 10-12 centimetrov. Po besede sme pokračovali v ŠKD rôznymi aktivitami. Čítali sme zaujímavosti o lesných zvieratách z časopisu Tatry a na záver sme sa odmenili ochutnávkou pravého čistého tatranského medu.

            /V.O./ /Z.Z./ /M.K./

          • Celoslovenský detský čitateľský maratón - 15. ročník

            20. 3. 2024

            Do "Celoslovenského detského čitateľského maratónu" sa zapojila aj naša škola. V pondelok 19.3. čítali žiaci I. stupňa knihu od slovenskej autorky G. Futovej - O chlapcovi, ktorý rozumel psom a v utorok 20.3. siahli žiaci II. stupňa po diele francúzskeho autora A. de Saint-Exupéryho - Malý princ. Všetkých čítajúcich detí bolo presne 311! Na podpisovom plagáte možno vidieť veľkú účasť žiakov našej školy (a to sú podpísaní len tí z II. stupňa), ktorí maratón zobrali vážne a pri čítaní kníh sa striedali tak, aby každý prečítal určitú časť. Odmenou im bola radosť z novej skúsenosti s knihami, rozšírenie čitateľských obzorov a záložka od Ligy detskej istoty, ktorá je organizátorom tejto akcie. Už teraz sa tešíme na ďalšie spoločné čitateľské zážitky!           MK

          • Číta tajný hosť

            20. 3. 2024

            Marec je už tradične spojený s knihou. Aj preto sme sa v marci – mesiaci knihy rozhodli upriamiť pozornosť našich žiakov práve na knihu. Žiaci 3. A triedy privítali tajného hosťa, ktorý im prišiel prečítať rozprávku od Kristy Bendovej Osmijankove rozprávky. A kto bol ten tajný hosť? Naša bývalá žiačka, najúspešnejšia slovenská plavkyňa roka 2022, držiteľka viacerých slovenských rekordov, niekoľkonásobná Majsterka Slovenska, účastníčka MS, ME, Olympijských hier mládeže, Tamara Potocká. Čítanie knihy sme spojili s besedou počas ktorej nášho hosťa žiaci zasypali množstvom otázok. (SP)

          • Riaditeľské voľno

            18. 3. 2024

            Oznamujeme Vám, že v zmysle § 150 ods. 5 školského zákona riaditeľka Základnej školy 
            s materskou školou, Vagonárska ulica 1600/4, Poprad - Spišská Sobota udeľuje žiakom 
            7. a 8. ročníka ZŠ riaditeľské voľno na deň 20.03.2024 z prevádzkových dôvodov v súvislosti 
            so zabezpečením celoslovenského testovania T9 2024.

            Ďakujeme za pochopenie.

            Vedenie školy.

          • Čítanie v MŠ

            18. 3. 2024

            Žiaci 3:B triedy dnes spríjemnili dopoludnie deťom v MŠ. Pripravili si pre nich čítanie rozprávky O škaredom kačiatku. Deti pozorne počúvali a za odmenu dostali obrázok, ktorý si neskôr vymaľovali. Ďakujeme za príjemne strávené chvíle a tešíme sa, ako budú o niekoľko rokov čítať rozprávku deti z MŠ nám, školákom. AB

          • Na hodine slovenčiny ...

            17. 3. 2024

                  O tom, že hodina slovenčiny vie byť pestrá a zaujímavá, sa presvedčili žiaci 5.A triedy. V rámci slohovej témy, ktorá sa venuje opisu živočíchov, sme spojili príjemné s užitočným.

            V sprievode svojich majiteľov, žiakov z 5.A, nás navštívili ,,zvierací kamaráti" - zajačik, morča a psík Rony. Bolo nám veselo. Deti k zvieratkám pristupovali s rešpektom a nehou. Rozšírili sme si nielen slovenčinárske, ale aj  ,,prírodovedné" vedomosti.

            Opäť sa ukázalo, že materinský jazyk je naším každodenným sprievodcom. Od nás závisí, ako ho budeme pestovať, zdokonaľovať, starať sa oň. Jazyk a reč pomáhajú v rozvoji osobnosti a duševného zdravia  detí. Napríklad aj vtedy, ak sa naučia vnímať, vyjadriť a opísať zážitky, skutočnosti i veci okolo nás. Jednou z možností je forma zážitkového učenia. (S.K.)

          • MAREC - mesiac knihy

            16. 3. 2024

            Marec ako mesiac knihy oslavujeme od r. 1955. Tento mesiac je už tradične spojený s knihou. Tú obľúbenú zoberieme do ruky i viackrát. Žiaľ, v poslednom čase čím ďalej, tým viac ľudí uprednostňuje pozeranie televízie alebo surfovanie po internete pred čítaním knihy. Naša škola má však veľmi dobrú spoluprácu s mestskou knižnicou v Spišskej Sobote. A tak sa žiaci z 3. A triedy vybrali tento sviatok osláviť tam, kde tých kníh je veľa. Pani knihovníčky pripravili rôzne aktivity pre žiakov. (SP)

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou, Vagonárska ulica 1600/4, 058 01 Poprad - Spišská Sobota
      • +421 52 77 69 088 - Základná škola +421 910 890 470 - Riaditeľ školy +421 911 240 110 - Zástupca riaditeľa pre 2. stupeň +421 903 617 262 - Zástupca riaditeľa pre 1. stupeň +421 911 240 115 - Ekonóm školy +421 52 77 69 435 - Školská jedáleň +421 910 890 516 - Vedúca ŠJ +421 52 77 69 536 - Materská škola +421 910 890 506 - Zástupca riaditeľa pre MŠ
      • Vagonárska ulica 1600/4 05801 Poprad - Spišská Sobota Slovakia
      • 17068223
      • 2020951823
      • Základná škola s materskou školou, Vagonárska ulica 1600/4, 058 01 Poprad - Elokované pracovisko MŠ
      • Prešovský
      • Poprad
      • Mesto Poprad
      • Základná škola s materskou školou, Vagonárska ulica 1600/4, 058 01 Poprad - Spišská Sobota
    • Prihlásenie